Goat’s world

Goat’s world
Goat’s world - εικόνα 1

Όταν ένα γκρουπ δίνει στο δισκογραφικό του ντεμπούτο τον τίτλο «World Music» –όπως συνέβη με τους Σουηδούς Goat πριν από τρία χρόνια– αυτό σημαίνει ότι (τουλάχιστον) έχει συνείδηση των διαστάσεων που παίρνει η μουσική στις μέρες μας. Έτσι, οι Goat φτιάχνουν πραγματικά μουσική του κόσμου, στηριγμένη (και στηριγμένοι) σε πλήθος από λαϊκές αναφορές που, συνολικά, προσδιορίζουν μια κοινή ανθρώπινη καταγωγή. Κατά τ’ άλλα, οι λεπτομέρειες για τους Goat είναι άγνωστες –ή, έστω, καλά κρυμμένες πίσω από ethnic στολές και μάσκες–, οι μουσικές τους φέρουν ισχυρές δόσεις μεταψυχεδέλειας και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα έχει πάντα ενδιαφέρον. Θα τους δούμε στο «Gagarin 205» (17/10).

Περισσότερες πληροφορίες

Goat

  • Rock-pop-folk

Οι Σουηδοί εναλλακτικοί fusionίστες «μασκοφόροι» φέρνουν το rock στις space exotica διαστάσεις ενός σύγχρονου Sun Ra.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο κορυφαίος τρομπετίστας Erik Truffaz έρχεται στο Half Note Jazz Club

Συμπράττει με τον Παριζιάνο Siegfried Debrebant και τον Λετονό Artis Orubs για να παρουσιάσουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον τους project.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

"Ο Θάνατος του Άντονυ": Σημείο αναφοράς για το μέλλον της ελληνικής όπερας;

Μαζί με τη διημερίδα που το συνόδευσε, το έργο του Χαράλαμπου Γωγιού αποτυπώθηκε ως μια αξέχαστα εξωφρενική στιγμή. Αλλά κανείς δεν ξέρει, για την ώρα, αν ζήσαμε το γύρισμα μιας μουσικής σελίδας ή αν σταθήκαμε ενώπιον μιας ιδιομορφίας.

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Eλπίδα ενώνουν ξανά τις φωνές τους

Θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει μέχρι σήμερα ο δημιουργός και τις μεγάλες επιτυχίες της Ελπίδας.

Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης: Μια βραδιά με σπιτική θαλπωρή στο "Μουσικό Κουτί"

Δεν είχαν παρά τις κιθάρες τους, κάποια κρουστά χειρός κι έναν πιανίστα. Όμως με αυτά τα λιτά μέσα αποδείχθηκαν καθηλωτικοί, δίνοντας μια ουσιαστική συναυλία, η οποία εκπροσώπησε άριστα την τραγουδοποιία τους.

Η πελώρια δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής είναι το δημιουργικό έναυσμα των Cinema Paradiso Project

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους μιλήσαμε μαζί τους για το πώς πήραν το όνομά τους, για τη σχέση τους με τη μουσική σκηνή του Half Note και την καθοριστική συνάντησή τους με τον Ennio Morricone, αλλά και για την επόμενη εμφάνισή τους στο Half Note Jazz Club, το Φεβρουάριο, μια latin κινηματογραφική βραδιά.

Οι DakhaBrakha έρχονται από το Κίεβο με αγάπη

Το διάσημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music DakhaBrakha κάνει στάση στο Ωδείο Αθηνών.