H Ελένη Καραΐνδρου στον Πειραιά

Λίγο προτού κατέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για το μπαλέτο «Ταξίδι στην αιωνιότητα» (7-13/10) του Ρενάτο Τζανέλα πάνω στη μουσική της και τις δύο συναυλίες (16-17/10), η συνθέτρια μίλησε στον Γιώργο Χαρωνίτη για τις νέες δουλειές της.

H Ελένη Καραΐνδρου στον Πειραιά

Λίγο προτού κατέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για το μπαλέτο «Ταξίδι στην αιωνιότητα» (7-13/10) του Ρενάτο Τζανέλα πάνω στη μουσική της και τις δύο συναυλίες (16-17/10), η συνθέτρια μίλησε στον Γιώργο Χαρωνίτη για τις νέες δουλειές της.

H Ελένη Καραΐνδρου στον Πειραιά - εικόνα 1

«Είναι πρώτη φορά που κάνω συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αλλά και πρώτη φορά που παίζω στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Έτσι, θέλησα να δώσω έμφαση στο θεατρικό μέρος της μουσικής μου. Επίσης, υπάρχει πολλή μουσική από το “10”, αλλά και κομμάτια μου από τον κινηματογράφο. Την ορχήστρα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, θα τραγουδήσει η Μαρία Φαραντούρη και θα συμμετάσχουν οι Human Touch».

Για το νέο δίσκο της στην ECM η Ελένη Καραΐνδρου μας είπε: «Ήταν εδώ ο Manfred Eicher και κάναμε τη μείξη στον “Δαβίδ”. Είναι ένα έργο σε ποίηση άγνωστου Χιώτη ποιητή του 18ου αιώνα, τη μουσική του οποίου είχα γράψει το 1980. Ο Manfred το αγάπησε αυτό το έργο από την πρώτη στιγμή. “Είναι ένα masterpiece”, μου έλεγε και τώρα το δούλεψε πολύ και με πολύ πάθος. Θα γίνει μια πολύ ωραία έκδοση».

Με τι άλλο ασχολείται αυτό τον καιρό; «Γενικώς, δεν κάθομαι! Ετοιμάζω μια έκδοση (βιβλίο και δύο ή τρία CD) με μουσικές μου για θεατρικά του Βογιατζή, του Ντασέν, της Λυμπεροπούλου, του Παπαβασιλείου και τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του Αντύπα. Και δουλεύω εντατικά για την έκδοση της μουσικής μου από την Chester Music του Λονδίνου. Επίσης είχα σημαντικές συνεργασίες με τρεις συμφωνικές ορχήστρες στην Τουρκία, της Κωνσταντινούπολης, του Εσκί Σεχίρ και της Προύσας. Είναι φανταστικό που κάθε πόλη τους έχει και μία σούπερ συμφωνική – μας το έλεγε παλιά ο Χατζιδάκις και δεν τον πιστεύαμε!»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.

Massive Attack: Το "Mezzanine" δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών.

Ο Μιχάλης Καλκάνης μάς ξεναγεί στον δυνατό ηχόκοσμό του στο "Half Note Jazz Club"

Ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που άλλοτε "ακουμπάνε" περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε "μυρίζουν" Ελλάδα και Βαλκάνια.

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.