"Miravilia": Η νέα version της ελληνικής κουζίνας
Μοναστηράκι
Το Μοναστηράκι κρύβει πολλά εξαιρετικά στέκια που τιμούν την αξεπέραστη ελληνική κουζίνα. Μία τέτοια περίπτωση είναι το "Miravilia", το φιλόξενο εστιατόριο της οδού Κεραμεικού, εκεί όπου η ζεστή φιλοξενία συναντά αγαπημένες ελληνικές γεύσεις.
Ανέκαθεν, η ομάδα του "Miravilia" υπηρετεί την ιδέα ότι το φαγητό δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια εμπειρία, ένα ταξίδι μέσα από γεύσεις, τεχνογνωσία και εγκάρδια φιλοξενία. Αυτό θα βιώσετε όσοι το επισκεφτείτε και δοκιμάσετε τα ξεχωριστά πιάτα του, τα οποία εμπνέονται από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας και συνδυάζουν παράδοση και καινοτομία. Αυθεντικές συνταγές αναβαθμίζονται με εκλεπτυσμένες τεχνικές και τα καλύτερα υλικά, και εγγυώνται μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Το καταλαβαίνουμε με το που δοκιμάσουμε τα νοστιμότατα ορεκτικά του: χταπόδι στη σχάρα με πουρέ κόκκινης πιπεριάς, γαρίδα σαγανάκι με φέτα και χρωματιστές πιπεριές, φέτα "Μιραβίλια" ψημένη σε κριτσανιστό φύλλο κρούστας και σερβιρισμένη με ούζο, μέλι και σουσάμι. Εννοείται πως υπάρχουν και all time classic πιάτα για τους πιο παραδοσιακούς, όπως τα χειροποίητα ντολμαδάκια Γιαλαντζί, το τηγανητό καλαμάρι και η ασύγκριτη χωριάτικη σαλάτα.
Από ζυμαρικά, must είναι η γαριδομακαρονάδα που μοσχομυρίζει λευκό κρασί, αλλά και η "μεσογειακή", μια μακαρονόδα που το "Miravilia" μαγειρεύει με πιπεριές, ελιές, κάπαρη και φέτα. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε λαβράκι με χόρτα εποχής, μπακαλιάρο σκορδαλιά και θράψαλο γεμιστό με φέτα και μυρωδικά, και, αν υπάρχει χώρος, τα αρνίσια παϊδάκια με τσακιστή πατάτα και η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με σως τσιμιτσούρι πιστεύουμε ότι ανήκουν στην κορυφή των πιάτων που σερβίρει το εστιατόριο.
Συνοδεύουμε το γεύμα μας με ένα ποτήρι λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί από τη μεγάλη ποικιλία του "Miravilia" ή κάποιο από τα γνωστά ελληνικά αποστάγματα που υπάρχουν στο μενού.