#metrorama a project by athinorama

"Le Roi" Χαλάνδρι: Νοσταλγός του Rock 'n' Roll

Αγία Παρασκευή

Φιλόξενο για όλους ζητούν ένα ποτό χωρίς επιτήδευση, στέκι για τους νέους και τους αειθαλείς λάτρεις της ροκ, sui generis για όσους το πρωταντικρίζουν. Όπως το ροκ που υπηρετεί, το "Le Roi" έχει δημιουργήσει το δικό του διαχρονικό μύθο, σε μια off Brodway τοποθεσία απέναντι από το μετρό της Αγίας Παρασκευής. 

Κάτω από μια εναλλακτική orangerie -που τους καλοκαιρινούς μήνες ανοίγει- κρύβεται μια φαντασμαγορική κυκλική μπάρα, αρχαία φλιπεράκια, απροσδόκητες αντίκες και 9.000 βινύλια, καθώς οι DJs χρησιμοποιούν μόνο αυτά για τα πατροπαράδοτα classic rock sets τους. Ακομπλεξάριστη, απενοχοποιημένη και σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε οι DJs να παίζουν πάντα στην κατάλληλη ένταση "διαβάζοντας" τα vibes του κοινού, στο "Le Roi" η διασκέδαση έχει ροκ δονήσεις και ασεβή γοητεία. 

Ο παλιός είναι αλλιώς και το στιβαρό αυτό rocking time machine το αποδεικνύει εμπράκτως και πίσω από την μπάρα. Πολλές ετικέτες από την ενημερωμένη του κάβα παντρεύονται στα shakers των bartenders την ώρα που η cocktail list επανεφευρίσκει κλασικά cocktails, όπως το Le Roi Zombie με ιντριγκαδόρικα rum blends. Μαζί με τα πραγματικά αξιόλογα ποτά μια επιλογή από 10 draft μπύρες δεν θα αφήσει κανένα ζυθολάτρη ασυγκίνητο. Όμως, η old-school ευρηματικότητα του εκφράζεται και σε ωραίο bar food, όπως chicken nuggets, club sandwiches, ποικιλίες αλλαντικών- τυριών, ανοιχτά σάντουιτς και άλλα.

Αγίας Παρασκευής 126, Χαλάνδρι, 2106892104
www.leroi.gr,
FB: Le Roi Cafe Bar
IG: @le_roi_cafe_bar