Market News

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ -ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

 ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ -ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Η FREZYDERM ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ!

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες εμπνέονται και φροντίζουν να χαίρονται την καλύτερη εκδοχή του δέρματος και του εαυτού τους.

 

Καμία γυναίκα δεν μπορεί να αποφύγει την περίοδο της εμμηνόπαυσης αλλά ούτε και να αποτρέψει όσα η φύση έχει δρομολογήσει να συμβούν. Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση είναι απλώς μία νέα περίοδος με πολλές αλλαγές αλλά και τον ερχομό της πιο ώριμης, απενοχοποιημένης και συνειδητοποιημένης φάσης στη ζωή μιας γυναίκας.Καθώς σταματά η παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης, ξεκινά μία σειρά αλλαγών στη δομή και τη λειτουργία της επιδερμίδα. Για τις εξειδικευμένες ανάγκες του εμμηνοπαυσιακού δέρματος  η σειρά FREZYDERMAnti-WrinkleRichαποτελείτην ιδανική φροντίδα για την βελτίωση της εικόνας του δέρματος και κατά συνέπεια της ψυχολογίας.

Για την προώθηση της γνώσηςαναφορικά με τα σημάδια αυτά της εμμηνόπαυσης, καθώς και τον αντίκτυπο της απώλειας των οιστρογόνων στην υγεία της γυναίκας,τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίουη Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης, μία πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (IMS).

 

Η εικόνα του εμμηνοπαυσιακού δέρματος:

 

Ο αναπόφευκτος σταθμός της εμμηνόπαυσηςστη ζωή κάθε γυναίκας που σηματοδοτεί μία νέα περίοδο, ξεκινά κοντά στο κατώφλι των 50 ετών ή λίγο αργότερα, με το δέρμα να έρχεται αντιμέτωπο με την ξηρότητα, τη χαλάρωση, την απώλεια φωτεινότητας, λάμψης και ελαστικότητας. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα εμφανίζεται:

Λιγότερο ελαστικό, με περισσότερες ρυτίδες. Οι δύο δομικές πρωτεΐνες του δέρματος το κολλαγόνο και η ελαστίνηπου είναι υπεύθυνες για την σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματοςμειώνονται δραστικά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Η απότομη πτώση του κολλαγόνου κάνει το δέρμα να χάνει το δίκτυο στήριξής του με αποτέλεσμα το περίγραμμα να χαλαρώνει, οι ρυτίδες να βαθαίνουν και να απλώνονται σε έκταση.Κατά συνέπεια, το δέρμα παύει να είναι πυκνό και ελαστικό. 

Πιο πλαδαρό, με πιο χαλαρό περίγραμμα. Με τις πρωτεΐνες της νεότητας σε πτωτική πορεία και το δέρμα να έχει χάσει τους πυλώνες στήριξής του, οι νόμοι της βαρύτητας παίρνουν τον έλεγχο. Το περίγραμμα του προσώπου και το πηγούνι χαλαρώνουν, δημιουργώντας διπλοσάγονο και το οβάλ του προσώπου χάνεται. Η ίδια εικόνα χαλάρωσης παρατηρείται και στο σώμα (κυρίως κοιλιά, μπράτσα, στήθος) ως αποτέλεσμα της διαφορετικής ανακατανομής του λίπους την περίοδο αυτή. 

Πιο λεπτό και πιο ξηρό. Με τη μείωση των οιστρογόνων επηρεάζεται και η ροή του αίματος στο δέρμα. Καθώς φτάνουν στο επιδερμικό στρώμα του λιγότερο οξυγόνο και λιγότερα θρεπτικά συστατικά, το δέρμα λεπταίνει. Έτσι, ο δερματικός φραγμός (τελευταία εξωτερική «γραμμή άμυνας» της επιδερμίδας) τώρα πια αποδυναμώνεται και οδηγεί σε ξηρό δέρμα που «τραβάει» ή δέρμα με τραχιά όψη που δεν δίνει την αίσθηση άνεσης. Επιπλέον, χάνοντας αυτήν την πολύτιμη «οχύρωση» της, η επιδερμίδα γίνεται πιο ευάλωτη σε ερεθισμούς και μολύνσεις.

Με ένα έντονο αίσθημα ζέστηςκαι εξάψεων. Το πιο κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες με εμμηνόπαυση είναι οι εξάψεις. Ένα έντονο αίσθημα αυξημένης θερμότητας διαπερνά το σώμα ξεκινώντας από το κεφάλι και τον λαιμό. Λόγω αυξημένης ροής του αίματος και καθώς το σώμα δεν μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία του, δημιουργείται έντονη εφίδρωση που συχνά ακολουθείται από ένα «κύμα ψύχους». 

Μπορεί με την ωριμότητα να έρχεται και η αποδοχή… δεν χρειάζεται όμως και η άνευ όρων παράδοση στη νέα εικόνα και αίσθηση της επιδερμίδας.

 

Η σειρά FREZYDERM Anti-Wrinkle Rich  Day Cream, Anti-Wrinkle Rich Night Cream&Eye Cream αναδεικνύει την ομορφιά των ώριμων επιδερμίδων, αναστρέφοντας τα σημάδια της εμμηνόπαυσης!

 

Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την υγεία του δέρματος και την ομορφιά που πηγάζει μέσα από αυτή, το Τμήμα Έρευνας κι Ανάπτυξης της FREZYDERM αξιοποιεί όλα τα δεδομένα της σύγχρονης Κοσμητολογίας και προτείνει για την περίοδο της προεμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης τη σειρά δερμοκαλλυντικών Anti-WrinkleRich.

 

Για την ώριμη επιδερμίδα στην προ ή εμμηνοπαυσιακή περίοδο που έχει ανάγκη απόθρέψη,αντιμετώπιση των σχηματισμένων ρυτίδωνκαι της χαλάρωσης και ολική επανόρθωση των σημείων φθοράς, η Anti-Wrinkle Rich Day Cream αποτελείτην ιδανική επιλογή! Με τηναντιρυτιδική κρέμα ημέρας της FREZYDERM η επιδερμίδα επανακτά τη χαμένη λάμψη, την ομοιομορφία και τη νεανική και φρέσκια όψη της.

Επειδή όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπλάθονται τα κύτταρα της επιδερμίδας, για να αποκτήσει ξανά το εμμηνοπαυσιακό δέρμα μία αναζωογονημένη εμφάνιση, είναι ιδανική η Anti-Wrinkle Rich Night Cream. Με την αντιρυτιδική κρέμα νύχτας της FREZYDERM επαναπροσδιορίζεται το περίγραμμα του προσώπου, το οποίο αποκτά σφικτό, ανορθωμένο και αναδομημένο δέρμα, ενώ η σύνθεσή της μιμείται τη δράση της “ορμόνης νεότητας” για την παραγωγή κολλαγόνου.

Για τις απαιτήσεις τις ευαίσθητης περιοχής των ματιών υπάρχει η FREZYDERM EyeCream που μειώνει τις ρυτίδες, συσφίγγει και αναπλάθει την επιδερμίδα της περιοχής, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και ενεργοποιεί τον μηχανισμό επιδιόρθωσης ώστε να  “γεμίσει’’ τις ρυτίδες, για βλέμμα νεανικό και ξεκούραστο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη σειρά επισκεφθείτε το www.frezyderm.gr .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ FREZYDERM

Η FREZYDERM είναι μια ελληνική εταιρεία με πολυετή πείρα στον σχεδιασμό και την παραγωγή δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Έχοντας μοναδικό γνώμονα την υγεία του δέρματος και την ομορφιά που πηγάζει μέσα από αυτή, το Τμήμα Έρευνας κι Ανάπτυξης της FREZYDERM αξιοποιεί όλα τα δεδομένα της σύγχρονης Κοσμητολογίας και σχεδιάζει τα προϊόντα FREZYDERM χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας! Με αποτελεσματικές συνθέσεις από δραστικά συστατικά, μοναδικές υφές και διακριτικά αρώματα η καθημερινή περιποίηση με τη FREZYDERM γίνεται μια πραγματική απόλαυση! Η FREZYDERM διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα, την καθημερινή περιποίηση και την επαναφορά της υγείας των μαλλιών, τη φροντίδα των ποδιών, την αντιμετώπιση των δερματικών κηλίδων, την περιποίηση της λιπαρής και ακνεϊκής επιδερμίδας καθώς και τις ανάγκες της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας. Επιπλέον, στον κατάλογο των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνεται η σειρά ειδών βρεφικής διατροφής FREZYLAC με γάλατα και κρέμες καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής για παιδιά και ενήλικες.

www.frezyderm.gr