Market News

VESPA ELETTRICA

VESPA ELETTRICA ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ, ΑΘΟΡΥΒΗ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ VESPAΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ VESPAELETTRICA.

Η VESPA ELETTRICA ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
Δεν είναι απλά ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ, είναι η Vespa Elettrica. Ένα έργο τέχνης με καρδιά που χτυπά στους ρυθμούς της προηγμένης τεχνολογίας, πουδημιουργήθηκε για να συμβολίσει τη σύγχρονη εποχή Vespa, αλλά και το συναρπαστικό μέλλον της.
Η Vespa Elettrica είναι οπλέον σύγχρονος θρύλος της ιταλικής τεχνολογίαςκαι είναι συνώνυμη με την προηγμένη συνδεσιμότητακαι τηναθόρυβη λειτουργία, τη δυνατότητα για προσωπικές επεμβάσεις, την προσβασιμότητα, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και το μοναδικό στυλ. Όλες οι αξίες που εκφράζει διαχρονικά η Vespa έχουν καλυφθεί πλήρως, επιβεβαιώνοντας ότι η Vespa είναι πάντα μπροστά από την εποχή της, σε σχέση με την αγορά της. 
Η Vespa Elettrica χαρακτηρίζεται από την ευκολία στον χειρισμό και τη φυσική θέση οδήγησης. Είναι ο κύριος εκφραστής της έρευνας του Piaggio Group στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης και η ανταπόκριση στη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για περιβαλλοντολογική ευαισθησία. Έχει ως στόχο, την παροχή τεχνολογικών λύσεων για ένα όλο και πιο αυτάρκες και βιώσιμο αστικό περιβάλλον.


I AM THE POWER
Η καρδιά τηςVespa Elettrica χτυπά στους ρυθμούς ενός ηλεκτροκινητήρα με δυνατότητα παραγωγής συνεχούς ισχύος 3,5 kWκαι μέγιστης ισχύος 4 kW. Αυτές οι αξίες συνδυάζονται με ροπή που ξεπερνά τα 200 Nm και προσφέρουν ανώτερες επιδόσεις από ένα παραδοσιακό σκούτερ 50 κ.εκ. Ειδικά η επιτάχυνση και η δύναμη στις ανηφόρες επωφελούνται από την τυπική γρήγορη απόδοση των ηλεκτροκινητήρων. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την ευέλικτη και διασκεδαστική αθόρυβη οδήγηση σε αστικό περιβάλλον. Πράγματι, η Vespa Elettrica είναι εντελώς αθόρυβη και συμβάλλει στη δημιουργία πιο φιλικών και βιώσιμων πόλεων, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του θορύβου και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Η Vespa Elettrica προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως τα 100χλμ., χάρη στη σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου και το αποδοτικό Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας - KERS(KineticEnergyRecoverySystem), το οποίο φορτίζει τη μπαταρία  κατά τις επιβραδύνσεις. Η διαδικασία φόρτισης είναι εξαιρετικά απλή: η μπαταρία ιόντων λιθίου λειτουργεί όπως η μπαταρία των σύγχρονων smartphones και δεν απαιτεί ειδικές προφυλάξεις. Για να τη φορτίσετε, απλά βγάζετε το καλώδιο από το σημείο της σέλας που παραδοσιακά υπήρχε η τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου και το συνδέετε σε μια τυπική οικιακή πρίζα. Ο χρόνος που απαιτείται για μια πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες (με τάση 220 V).
Ως μια ακόμη επιβεβαίωση του πόσο εύκολη στον χειρισμό και φιλική προς τον αναβάτη είναι ηVespaElettrica, ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία δεν χρειάζονται καμία συντήρηση.Η  μπαταρία παρέχει τέλεια αποδοτικότητα για περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης. Αυτό μεταφράζεται σε ένα εύρος μεταξύ 50.000 και 70.000 χλμ,, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου 10 χρόνια λειτουργίας του οχήματος σεπεριβάλλον πόλης. Ακόμη και μετά από τους χίλιους κύκλους φόρτισης, η μπαταρία διατηρεί το 80% της απόδοσής της και παραμένει απόλυτα λειτουργική. Η μικρών διαστάσεων μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τον αποθηκευτικό χώρο,κάτω από τη σέλα της VespaElettrica, όπου μπορεί να αποθηκευτεί ένα κράνος  jet.
To Rideby Wire ηλεκτρονικό γκάζι ελέγχει την απόδοση της ισχύος του ηλεκτροκινητήρατης VespaElettrica :πατώντας το κουμπί RIDINGMODEπου βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο,ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ ECOκαιPower, αλλά και τουReversemode(όπισθεν)για διευκόλυνση του χειρισμού στους ελιγμούς. Το ECOmode εξοικονομεί ενέργεια και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η ταχύτητα περιορίζεται στα 30 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση γίνεται πιο σταδιακή. Το Power είναι το βασικό ridingmode και εκμεταλλεύεται την πλήρη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα.


VESPAELETTRICA, ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η VespaElettrica δεν είναι απλά ένα αθόρυβο οικολογικό και προηγμένο τεχνολογικά όχημα. Πάνω από όλα, είναι πλήρως συνδεδεμένο. Τα πολλά χαρακτηριστικά που παρέχονται από τη νέα έκδοση της πλατφόρμας πολυμέσων (VespaMultimediaPlatform)που συνδέει smartphoneμε όχημα, μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας μονάδας διασύνδεσης αναβάτη-οχήματος που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT4.3 ιντσών. Η οθόνη είναι πάντα ευανάγνωστη χάρη στον ειδικό αισθητήρα μειωμένου φωτισμού, ο οποίος προσαρμόζει το φόντο και το χρώμα των χαρακτήρων ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού(day/nightmode) και στη δυνατότητα ρύθμισης σε τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας.
Οι πολυάριθμες πληροφορίες που εμφανίζονται είναι ταξινομημένες σε ένα εντυπωσιακό και απόλυτα λογικό διάγραμμαμε γραφικά. Στο κέντρο της οθόνης εμφανίζονται πάντα οι κύριες πληροφορίες, όπως είναι η ταχύτητα, ο επιλεγμένος τύπος οδήγησης (ridingmode), η υπολειπόμενη απόσταση σε χιλιόμετρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας(%). Η αξιολόγηση κατανάλωσης ενέργειας κατά την οδήγηση και το επίπεδο της ενέργειας που παρέχεται ή ανακτάται από την μπαταρία κίνησης, εμφανίζονται στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του ταμπλό. Επιπλέον η χρήση της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής (VespaApp) για smartphone και η σύνδεση με το όχημα μέσω Bluetooth, επιτρέπουν στον αναβάτη να επωφελείται πλήρως από τα πλεονεκτήματα που παρέχει η οθόνη TFT. Περιλαμβάνεται η ειδοποίηση εισερχόμενων κλήσεων και μηνυμάτων, η οποία εμφανίζεται με ευανάγνωστο τρόπο στο κέντρο της οθόνης.
Το σύστημα επιτρέπει επίσηςτη χρήση των φωνητικών εντολών για την πραγματοποίηση κλήσεων ή την επιλογή μουσικής από λίστα. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω ενός εύχρηστου MODEjoystickπου βρίσκεται  στο δεξί χειριστήριο.Για να απολαμβάνετε πλήρως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να προμηθευτείτε το ειδικά σχεδιασμένο κράνος jet με ενσωματωμένα ακουστικά και διασύνδεση Bluetooth, το οποίο διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό. 
Ωστόσο, η δυνατότητα σύνδεσης με τον κόσμο δεν περιορίζεται στις διάφορες λειτουργίες πληροφόρησης και αναψυχής(Infotainment). Χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή(VespaApp),μόλις συνδεθεί με τη VespaElettrica, τοsmartphoneσας γίνεται μια εξαιρετική πηγή παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άλλων χρήσιμων πληροφοριών για το όχημα. Περιλαμβάνονται ο χρόνος και η απόσταση ταξιδιού, το ποσοστό χρήσης του φορτίου της μπαταρίας, στατιστικά των 30 πιο πρόσφατων διαδρομών, ειδοποιήσεις για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, ο αριθμός των κύκλων φόρτισης και πολλά επιπλέον.  


VESPAELETTRICA, ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ


Η VespaElettrica σχεδιάστηκε με τις ίδιες ασύγκριτες γραμμές που έχουν κάνει τηVespaσύμβολο κομψότητας και στυλ σε όλο τον κόσμο και έχουν κερδίσει τις καρδιές σε ολόκληρες γενιές νέων.
Το σχήμα του ατσάλινου σώματοςακολουθεί την παράδοση της Vespaκαι τονίζεται από ένα αποκλειστικό κουστούμι:ηVespaElettricaδιατίθεται με ειδικό γκρι φινίρισμα, στο οποίο μπορεί να επιλέξει ο ιδιοκτήτης για να προσαρμόσει μοναδικής αισθητικής λεπτομέρειες. Το προφίλ που διατρέχειτην περίμετρο της ποδιάς, οι γρίλιες της χαρακτηριστικής διακοσμητικής“γραβάτας”, η περίμετρος των τροχών, το περίγραμμα του λογοτύπου "Vespa" και το κορδόνι της σέλας διατίθενται σε 6 χρωματικές επιλογές: Γαλάζιο AzzurroElettrico(βασικό χρώμα),Πράσινο VerdeBoreale, Κίτρινο GialloLampo, Χρώμιο Cromo, Μαύρο NeroProfondoκαιΓκρι GrigioFumo.
Επιπλέον, σε συνέχεια του πρωσοποποιημένου «totallook», τοκράνος jet που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τηVespaElettrica, ταιριάζει απόλυτα με τα φινιρίσματα του οχήματος και διατίθεται στα εργοστασιακά χρώματα. Αυτό το κράνος ξεχωρίζει όχι μόνο για το στυλ, αλλά και για την προηγμένη τεχνολογία του. Διαθέτει ενσωματωμένα ακουστικά Bluetoothγια να μπορεί ο αναβάτης να χρησιμοποιεί το smartphoneτου και να ακούει μουσική μέσω του συστήματος VESPAMIA.
Ο προβολέας τεχνολογίας LED,ημονάδαοπίσθιουφωτισμού και οι χαρακτηριστικοί αλουμινένιοι τροχοί 12 ιντσών μπροστά και 11 ιντσών πίσω, χαρίζουν ακόμη πιο έντονη προσωπικότηταστηVespaElettrica. Η άνεση για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη ενισχύεται από το ειδικής κατασκευής υλικό της σέλας και την άριστη εργονομία.Το τηλεχειριζόμενοκλειδίδιαθέτειενσωματωμένοανιχνευτήοχήματος(BikeFinder) που αναβοσβήνει αυτόματα τα φλας και λειτουργία ανοίγματος της σέλας. Ο χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα διαθέτει θύραUSBγια τη φόρτιση smartphone ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.


ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Όπως ισχύει για κάθε Vespa,ηVespaElettricaπαρέχει στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα προσωπικών επεμβάσεων και δημιουργίας ενός μοναδικού οχήματος που θα είναι προσαρμοσμένο στη δική του αισθητική, με μια ευρεία σειρά από αξεσουάρ. Το ειδικά σχεδιασμένοβαλιτσάκι είναι βαμμένο στο χρώμα τουοχήματος,διαθέτει επιχρωμιωμένο λογότυποVespa και μπορεί να χωρέσει έναανοιγόμενοκράνος. Το βαλιτσάκι μπορεί να συνδυαστεί με πλάτη συνεπιβάτη που έχει κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό με τη σέλα. Η επιχρωμιωμένη βάση τοποθέτησης της βαλίτσας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σχάρα. Μια επιπλέον πινελιά κομψότητας παρέχεται από τη σέλα και πλάτη βαλίτσας απόγνήσιο ιταλικόδέρμα, που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ποιότητας στο πέρασμα του χρόνου.
Η μέγιστη προστασία παρέχεται από έναν ανεμοθώρακαπου έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας εξαιρετικά ανθεκτικό μεθακρυλικό υλικόκαι διαθέτει λογότυπο Vespa. Τα στηρίγματα έχουν το ίδιο φινίρισμα με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του οχήματος. ΗVespaElettricaμπορεί επίσης να εξοπλιστεί και με διαφανές ή φιμέ παρμπρίζ, που προσφέρει προστασία ενάντια στις καιρικές συνθήκες και συμπληρώνει ιδανικά το στυλ του οχήματος.
Οι κλασικέςσχάρες χρωμίου μπροστά και πίσωείναι διαθέσιμες και για τη VespaElettrica. Οι προφυλακτήρες χρωμίουμπροστά, πίσω και στο φτερό συνδυάζουν τον κομψό σχεδιασμό με την προστασία του οχήματος αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο το στυλ του. Μια χειροποίητη μαύρη δερμάτινη τσάντα που έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην Ιταλία, μπορεί να μεταφέρει ένα κράνος jet και τοποθετείται εύκολα στην πίσω σχάρα αποσκευών. 
Στη γκάμα αξεσουάρ περιλαμβάνεται επίσης το κράνος jetTech που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη VespaElettrica. Συνδυάζειστυλ και μέγιστη πρακτικότητα, με ενσωματωμένα ακουστικά bluetoothγια πλήρη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του συστήματος VESPAMIA. Παράλληλα, υπάρχουν και διαθέσιμα ποιοτικά γυαλιά κράνουςe-goggleμεφακούς που προέρχονται από τον κόσμο του σκι. Τοdemi-jet κράνοςVespaVJSpecialEditionVespaElettricaείναι επίσης διαθέσιμο και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ίδιου φινιρίσματοςμε το όχημα. 
Μια ακόμη καινοτομία είναι το γνήσιο σακίδιο πλάτης με LED μπορντούρα, το οποίο μπορεί να αναδιπλωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως εσωτερική τσάντα για το βαλιτσάκι. Διαθέτει ενσωματωμένη αποσπώμενη τσάνταμεταφοράς κράνους αλλά και ειδικό χώρο για laptop και powerbank για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Το σακίδιο διατίθεται και σε καινοτόμο ανακλαστικό υλικό που ταιριάζει απόλυτα με το βασικό επιχρωμιωμένο γκρι χρώμα της VespaElettrica. 
Η γκάμα αξεσουάρ της VespaElettrica ενισχύεται και από ένα εύχρηστο μαύρο πλαϊνό σταντ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και διευκολύνει τη στάθμευση του οχήματος. Στην γκάμα αξεσουάρπεριλαμβάνονται επίσης, η προστατευτική κουκούλα οχήματος με μεγάλο λογότυποVespa και με ανοίγματα στα σημεία που τοποθετούνται αξεσουάρ και το αντιολισθητικό ταπέτο από ανθεκτικό ελαστικό υλικό σε μαύρο χρώμα. 
Για τη VespaElettrica διατίθενται ηλεκτρονικός συναγερμός, αντικλεπτικό σέλας-τιμονιού καθώς και μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα μηχανικά αντικλεπτικά συστήματα. Οι απαραίτητες προστασίες χεριών και ποδιών είναι πρακτικές και εύκολες στην τοποθέτηση. Είναι κατασκευασμένες από θερμικό υλικό και παρέχουν εξαιρετική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.Η προστασία ποδιών της VespaElettricaδιαθέτει εσωτερική συνθετική γούνα, ανακλαστικά στοιχεία, ενσωματωμένο αδιάβροχο κάλυμμα σέλας και αντικλεπτικό σύστημα με καλώδιο που ασφαλίζει κάτω από τη σέλα.
Η VespaElettrica κατασκευάζεται στην Pontedera για τις αγορές όλου του κόσμου και είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Vespaμε ενδεικτική τιμή € 6.390. 


www.vespa.com