Market News

Η Samsung αποκαλύπτει την πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή Τηλεόραση MicroLED 146 ιντσών

Η Samsung αποκαλύπτει την πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή Τηλεόραση MicroLED 146 ιντσών Η Samsung αποκαλύπτει την “TheWall,” την πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή Τηλεόραση MicroLED 146 ιντσών
Η αρθρωτή τηλεόραση 146 ιντσών που διαθέτει τεχνολογία αυτοεκπομπής (self-emitting) MicroLED είναι μια από τις καινοτομίες στις οθόνες προβολής που παρουσιάστηκαν στη φετινή εκδήλωση της Samsung2018 FirstLook

Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2018, ηSamsungElectronicsπαρουσίασε την “TheWall” –την πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή τηλεόραση MicroLED 146ιντσών. Πρόκειται για μία αυτόφωτη τηλεόραση που απαρτίζεται από μικρότερες μονάδες αυτό-εκπομπής (self-emitting)MicroLEDκαι οθόνη διαγωνίου 146 ιντσών.Παρουσιάστηκε μαζί με τις τελευταίες καινοτομίες της Samsungσε ότι αφορά στην τεχνολογία οθονών, επιδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίοη τηλεόραση εξελίσσεται για να προσφέρει στους καταναλωτές μια εξαιρετική εμπειρία θέασης, παρέχοντας παράλληλα  μία διασυνδεδεμένη έξυπνη πλατφόρμα  που εμπλουτίζει την καθημερινότητά τους. 
«Στη Samsung, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μια ευρεία γκάμα από εμπειρίες θέασης με οθόνες προηγμένης τεχνολογίας», δήλωσε ο JongheeHan, PresidentτουVisualDisplayBusinessστηSamsungElectronics. «Η “TheWall”, η πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή MicroLED  τηλεόραση, αποτελεί ένα ακόμη αντιπροσωπευτικό τεχνολογικό επίτευγμα της Samsung. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος και προσφέρει εκπληκτική απόδοση σε φωτεινότητα, εύρος χρωμάτων, χρωματικό όγκο και επίπεδα μαύρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το νέο βήμα στη διαδρομή μας προς το μέλλον της τεχνολογίας οθονών και της εξαιρετικής εμπειρίας θέασης που προσφέρει στους καταναλωτές.»


Η πρώτη αρθρωτήτηλεόραση με τεχνολογία MicroLED: Η οθόνης του μέλλοντος
Η τηλεόραση “TheWall” προσφέρει απαράμιλλη ευκρίνεια, χωρίς περιορισμούς σε μέγεθος, ανάλυση ή μορφή. Πρόκειται για μία τηλεόραση αυτοεκπομπής με φωτοδιόδους LEDμεγέθους της τάξεως micrometer (µm), τα οποία είναι πολύ μικρότερα από τα συμβατικά LED και λειτουργούν ως αυτόνομη πηγή φωτισμού. 
Η τεχνολογία MicroLED που διαθέτει η τηλεόραση “TheWall” εξαλείφει την ανάγκη για φίλτρα χρώματος ή οπίσθιο φωτισμόκαι προσφέρει ιδανική εμπειρία θέασης. Επιπρόσθετα, η οθόνηMicroLED διακρίνεται για την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με την απόδοση φωτεινότητας, τη διάρκεια ζωής της πηγής φωτός και την κατανάλωση ενέργειας, θέτοντας το νέο πρότυπο της τεχνολογίας οθονών στο εγγύς μέλλον.
Η τηλεόραση “TheWall” απαρτίζεται από μικρότερες οθόνες χωρίς πλαίσιο.Αποτελεί ιδανικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να διαμορφώσουν το μέγεθος και το σχήμα της τηλεόρασής τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η οθόνη μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να εξυπηρετήσει διαφορετικούς σκοπούς, όπως η δημιουργία μιας οθόνης που καλύπτει ένα τοίχο σε πολλαπλούς χώρους. 
ΤεχνολογίαΤεχνητής ΝοημοσύνηςγιαΠοιότηταΕικόνας 8K: Μεγιστοποιώντας την Εμπειρία Θέασης
Η Samsungπαρουσίασε επίσης την πρώτη παγκοσμίως τηλεόραση της σειράς QLEDμε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης 8K, η οποία θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2018 πρώτα  στην Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αναβαθμίζει το περιεχόμενο συμβατικής ανάλυσης σε ανάλυση 8Κ. Επιστρατεύει έναν ειδικά εξελιγμένο αλγόριθμο για να προσαρμόσει την ανάλυση της οθόνης με βάση τα χαρακτηριστικά της ποιότητας εικόνας  σε κάθε σκηνή, βελτιστοποιώντας την διαρκώς και μετατρέποντας με ευκολία κάθε τύπο περιεχομένου από κάθε πηγή σε εικόνα υψηλής ανάλυσης 8Κ. 
Η ανάλυση 8Κ μεγιστοποιεί την εμπειρία θέασης μέσα από αρκετές νέες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν ανάδειξη των λεπτομερειών με αναβάθμιση περιεχομένου συμβατικής ανάλυσης, μείωση του «θορύβου» και λειτουργία αποκατάστασης των περιγραμμάτων, ώστε αυτάνα προβάλλονται πιο καθαρά στα προβαλλόμενα αντικείμενα. Επίσης, περιλαμβάνεται και η αυτόματη ρύθμιση ήχου για διαφορετικό περιεχόμενο, όπως αθλητικοί αγώνες ή μουσικές συναυλίες.


2018 SmartTV, αναβαθμισμένημεBixbyκαιSmartThings
Η Samsung παρουσίασε επίσης τις βελτιωμένες λειτουργίες σύνδεσης και άνεσης της SamsungSmartTV 2018, συμπεριλαμβανομένων των Bixby, SmartThings και του UniversalGuide.
Η Bixby είναι μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που τελεί χρέη έξυπνου βοηθού. Αναπτύχθηκε από τη Samsung και επιτρέπει ευκολότερη αλληλεπίδραση μεταξύ της τηλεόρασης και των χρηστών, χάρη στο διαισθητικό τηςπεριβάλλον χρήσης και στις δυνατότητες πλήρους φωνητικής ανάλυσης. Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung για το 2018 θα προσφέρουν, επίσης, ευκολότερη κοινή χρήση αρχείων και συνδεσιμότητα, χάρη στην τεχνολογία SmartThings και την πλατφόρμα ΙοΤτης Samsung. Η εν λόγω πλατφόρμα θα προσφέρει έναν απλούστερο τρόπο ελέγχου της τηλεόρασης και του συγχρονισμού της με τις άλλες συσκευές. Το 2018 θα κυκλοφορήσει επίσης, ο Universal Guide - ένας προηγμένος οδηγός περιήγησης, ο οποίος προτείνει αυτόματα τηλεοπτικά προγράμματα και περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τουχρήστη.