Market News

UTERQUESS 18

UTERQUESS 18 Με τηνSS18 κολεξίον, η Uterqueμας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μέσα από έξι πολύ διαφορετικά σενάρια που απεικονίζουν μεγάλα έργα τέχνης, απομακρυσμένα τοπία, αρχαίες παραδόσεις και ιστορίες από την παγκόσμια λογοτεχνία.Μια δελεαστική πρόσκληση να περιπλανηθείτε στον υποβρύχιο κόσμο του Ιούλιου Βερν, στον Κήπο των επίγειων απολαύσεων του Bosch, στον παράδεισο στην πιο άγρια εκδοχή του, στον εξωτισμό του Μαρρακές, στην Πολυνησία και στα κοκκινωπά εδάφη της ερήμου.

Η Uterque λανσάρει μια συλλογή για την επόμενη σεζόν η οποία από μόνη της αναδεικνύει μια σειρά από καταπληκτικές ιστορίες με πολλούς τρόπους παρόμοιους σε ένα οδοιπορικό, με αναφορές τόσο από την παγκόσμια λογοτεχνία όσο και από την τέχνη στην αγνότερη μορφή της. Μια συλλογή που σχεδιάστηκε ελεύθερα για κοσμοπολίτικες γυναίκες.

Το είκοσι χιλιάδες λεύκες κάτω από τη θάλασσα του Ιούλιου Βερν μας βυθίζουν στα βαθιά και μυστηριώδη νερά του ωκεανού, σε ενδύματα που συνδυάζουν ανδρικές και αρμονικές γραμμές με υφάσματα που παρουσιάζουν υγρή εμφάνιση, όπως λαμέ, λουστρίνι και devore φινιρίσματα. Η ζωή και η φύση κάτω από τη θάλασσα εκτείνονται επίσης με πρωτότυπα prints και αντίκες-επιχρυσωμένες σε μεταλλικά αξεσουάρ και σχέδια από κεχριμπάρι και ρητίνη. Η θάλασσα, μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης, είναι εξίσου παρούσα στα ενδύματα εμπνευσμένα από τις σκηνές των χρωμάτων και των συνθετικών γραμμών του PaulGauguin. Η λεπτότητα και η ελαφρότητα των πολυνησιακών τοπίων που ενέπνευσαν τους πίνακες του Παριζιάνου καλλιτέχνη αναδεικνύονται από υφάσματα όπως λινό, βισκόζη και βαμβάκι. Γοητευτικοί παρθένοι προορισμοί, μία αίσθηση η οποία  αποθανατίζεται από τα λεπτά κεντήματα, floralprints και τα ηφαιστειακά χρώματα τα οποία προσφέρει αυτή η συλλογή.


Οι φανταστικοί κόσμοι έχουν επίσης μια θέση στη συλλογή τηςUterque, όπως εκφράζεται με ένα πολύ ιδιαίτερο αφιέρωμα στο πιο γνωστό έργο της Bosch, Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων. Ο συμβολισμός του ολλανδού ζωγράφου, καθώς και η χρήση του χρωματισμού και η υπερβολική σουρεαλιστική φαντασία που αποπνέει η γραφή του, εμπνέουν ένδυμα και αξεσουάρ, όπου αλληλοεπιδρούν οι αντιθέσεις και υλικά όπως βελούδα και αέρινα υφάσματα πετυχαίνουν αυτή την πανδαισία χρωμάτων. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε με τα μάτια μας ανοιχτά, ενώ σχεδιάζουμε μια νέα διαδρομή που κατευθύνεται προς τον Κήπο της Εδέμ, όπου η φύση μετατρέπεται σε θηλυκότητα στην αγνή  μορφή της. Έννοιες όπως η ελευθερία και η αρμονία σε διαφορετικά στρώματα της ζωής οποιασδήποτε γυναίκας γίνονται εμφανείς σε διαχρονικά σχέδια που επιδεικνύουν έναν εκλεπτυσμό, με χαρούμενες prints, έντονες αντιθέσεις, floral και animal μοτίβα και γεωμετρικά σχήματα.


Οι ζεστοί τόνοι της αφρικανικής ηπείρου μας περιβάλλουν σε έναν εξωτισμό που σηματοδοτεί μία ευχάριστη επιστροφή στις ρίζες. Βρίσκουμε τους εαυτούς μας χαμένους στα στενά, γραφικά δρομάκια του βόρειου Μαρρακές, όπου οι υφές, τα χρώματα και οι γεύσεις συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους όπου εμπνέουν τη φρεσκάδα σε διάφορα σχέδια όπου παρουσιάζονται σε αυτή τη συλλογή. Οι αποχρώσεις τιρκουάζ και φούξια στα κεραμίδια των σπιτιών και οι χειροτεχνίες ενώνονται με διαφορετικές κοκκινωπές αποχρώσεις που βρίσκονται στα τοπικά αρωματικά μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς και το σαφράν, στο κέντρο των μεταξωτών φορεμάτων και των αξεσουάρ εμπνευσμένων από  bohoδιάφορα υλικά. Έτσι φτάνουμε στον τελευταίο σταθμό σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι: της Σαχάρα. Περπατάμε χιλιόμετρα κίτρινης άμμου στην εταιρεία Tuareg, για να δούμε από πρώτο χέρι τα έθιμα των Βέρβερων και να τα μεταφράσουμε σε ενδύματα που ενσωματώνουν ένα μαγικό φωτοστέφανο. Ενδύματα που εμπνέουν την περιπέτεια και την αυτο-έκφραση στα ελαφριά και ρουστίκ υφάσματα, πλούσια σε υφές, όπου το καφέ, το κίτρινο και το χρυσό γίνονται το επίκεντρο καθώς και τα  κεντήματα με  μεταλλικές χάντρες μπαίνουν στο παιχνίδι.