Market News

BULGARI GOLDEA THE ROMAN NIGHT

BULGARI GOLDEA THE ROMAN NIGHT ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
«Εμπνεύσθηκα από την  ιδέα μίας μυστηριώδους θεάς της νύχτας, στην αιώνια πόλη, στη Ρώμη: Δημιούργησα το άρωμα Goldea, TheRomanNight σύμφωνα με την εικόνα της. Χαρισματική, σαγηνευτική, συναρπαστική, αφήνει πίσω της μία ακαταμάχητη αύρα μέσα από ένα χρυσό ελιξίριο από λευκά άνθη, τα οποία αποπνέουν τη δυναμική ευωδιά τους καθώς η νύχτα πέφτει». 

Alberto Morillas, Master Perfumer  KOΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

«Το γιασεμί που ανθίζει τη νύχτα και η τουμπερόζα είναι ακαταμάχητες νυχτερινές ομορφιές. Κι αυτά συνδυάζονται με το χάδι ενός γλυκού φιλιού από πλούσια μούρα και μαύρη παιώνια, σαν να καλούν τον πόθο και να ζητούν τη γιορτή. Όταν φαντάστηκα αρχικά τη ρωμαϊκή νύχτα, η ιδέα ήταν αμέσως ένα άρωμα με υπογραφή chypre. Στο μεταξύ, ο λαμπερός αισθησιασμός του μαύρου μόσχου με στοίχειωνε μαζί με ένα μεθυστικό πατσουλί και την ευγένεια από ρίζες βέτιβερ».

AlbertoMorillas, MasterPerfumer 

Αυτότοchypreλουλουδάτο άρωμα ενσαρκώνει τη χαρά στην πιο καθαρή της μορφή, λαμπερή αλλά με μία σαγηνευτική αίσθηση στην καρδιά του αρώματος. Τα μαγευτικά και εθιστικά λουλούδια διηγούνται την άυπνη, γιορτινή και αστραφτερή νύχτα της Ρώμης, καθώς διαχέουν το άρωμά τους μόλις ανατείλει το φεγγάρι. Ο νυχτερινός ουρανός ευωδιάζει από το γιασεμί και την τουμπερόζα που ανθίζουν το βράδυ και τονίζονται από τις νότες κορυφής που δεν είναι άλλες από τα ώριμα και πλούσια μούρα. Οι νότες βάσης αυτού του αριστουργήματος αποκαλύπτουν τον ακαταμάχητο chypreχαρακτήρα του, από μαύρο μόσχο και ένα απόλυτα καθαρό πατσουλί με ένα απαλό άγγιγμα από βέτιβερ. 
Ο αρωματοποιός AlbertoMorillas επαναπροσδιορίζει τον όρο chypre – μία από τις πιο συμβολικές υπογραφές του στην αρωματοποιία- εμποτίζοντάς το με τη δική του ποικιλία τόλμης! Ξεκινώντας με τα βασικά συστατικά που προσδιορίζουν τον  χαρακτήρα του, το μετατρέπει σε ένα μοντέρνο και εξαιρετικά κομψό άρωμα. Ο Bulgariμε υπερηφάνεια παρουσιάζει αυτό το νέο chypreλουλουδάτο muskάρωμα, καθώς ανοίγει από μόνο του ένα νέο κεφάλαιο στο οσφρητικό σύμπαν μίας γυναίκας. «Αυτό το κόσμημα του σαγηνευτικού μαύρου musk”, εξηγεί, «ξεκινά με τα πλούσια μούρα, ενισχύεται από τις αιχμαλωτιστικές ξυλώδεις νότες και γίνεται λαμπερό από τα ελκυστικά αρώματα του γιασεμιού και της τουμπερόζας». 
Περγαμόντο, τριαντάφυλλο ή ακόμη και βρύα από οξιάσυντίθενται σε αυτό το κλασικό chypreάρωμα που ο AlbertoMorillasαναμειγνύει με άλλα χαρακτηριστικά συστατικά. Προσθέτοντας τα φρουτώδη έλαια του εσπεριδοειδούς στα πολύχρωμα μούρα επιτρέπει στο άρωμα να αναδείξει μία αίσθηση νεανικότητας και μαγνητισμού. Στο μεταξύ, το τριαντάφυλλο μεταμορφώνεται στην καρδιά των λευκών λουλουδιών, κι έτσι γίνεται πιο πλούσιο και πιο λαμπερό. Τα βρύα, το σύμβολο του αισθησιασμού ενός chypreαρώματος- αντικαθίστανται από τον δυνατό μαύρο μόσχο και το πατσουλί που χαϊδεύει το δέρμα, ενώ αφήνουν έναν ακαταμάχητο αισθησιασμό. Χρησιμοποιώντας μία καινοτόμο διαδικασία απόσταξης,ο MasterPerfumer, κατάφερε επίσης, να διατηρήσει τις πιο καθαρές και τις πιο λαμπερές πτυχές του πατσουλί. 

ΝΟΤΕΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Πλούσια Μούρα, Μαύρη Παιώνια
Χυμώδες – Αστραφτερό- Εθιστικό 
Απολαυστικέςνότες συνδυάζονται με πλούσια, ώριμα μούρα για να δημιουργήσουντην καρδιά με λουλουδάτη ενέργεια. 

ΝΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Γιασεμί που ανθίζει τη νύχτα, ΤουμπερόζαAbsolute
Λουλουδάτο- με αντιθέσεις- Μυστηριώδες
Όμορφα, μυστηριώδη, νυχτερινά λευκά άνθη προσθέτουν την οσφρητική τους λάμψη στον υπνωτιστικό χαρακτήρα του αρώματος. 

ΝΟΤΕΣ ΒΑΣΗΣ
Πλήρες- Λαμπερό- Αισθησιακό
Το μαύρο muskείναι διανθισμένο με ξυλώδεις νότες προσδίδουν την ταυτότητα του αρώματος, ενώ προσθέτουν θηλυκή δύναμη και χάρη. Το θρυλικό πατσουλί συνδυάζεται με τη ζωηράδα από ρίζες βέτιβερ. 
ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΟΥΡΑ
OAlbertoMorillasφαντάσθηκε ένα πλούσιο, ώριμο μούρο με τη φρουτώδη, πικάντικη, σχεδόν ξυλώδη ευωδιά του. Η έμπνευσή του βασίζεται στο διάσημο «μαύρο μαργαριτάρι»- ένα μούρομε αστραφτερή λάμψη και πλούσια υφή. Αυτά τα ελκυστικά φρούτα βυθίζονται σε νυχτερινές αποχρώσεις, οδηγώντας μας στη διάθεση να τα γευτούμε. Ένα πλούσιο αντικαθρέφτισμα του φρουτώδους χαρακτήρα του μαύρου μόσχου συνδέεται με το φρούτο για να δώσει πνοή στις νότες κορυφής και βάσης. Με τον ευφάνταστο αυτό συνδυασμό, η υπέρκομψη υπογραφή του μείγματος διαχέεται σε όλο το

χρωμα. 

ΜΑΥΡΗ ΠΑΙΩΝΙΑ
Αντλώντας έμπνευση από τα σκούρα χρώματα που χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στην Κίνα και στην Ιαπωνία, ο AlbertoMorillas επέλεξε τη μαύρη παιώνια – την πιο σπάνια από όλες τις  παιώνιες- και ένα θρυλικό λουλούδι που η ιστορία του εξυφαίνεται μέσα από τους κινεζικούς μύθους. Ο MasterPerfumer αποκαλύπτει με κομψότητα τη μυστηριώδη, σκοτεινή πλευρά αυτού του λουλουδιού, το οποίο κανονικά είναι γνωστό για την ανάλαφρη δροσιά του και τις τριανταφυλλένιες νότες του αλλά και την εύθραυστη αθωότητά του. Η παιώνια που δημιουργήθηκε από τον Bulgari αποκαλύπτει μία φλογερή και προκλητική προσωπικότητα που μοιάζει με τη γυναικεία. Ο αρωματοποιός ενίσχυσε τα πέταλά της με νότες από καρπούς μαύρης τόνκα, δημιουργώντας ένα μεθυστικό δίδυμο που κινείται ανάμεσα στο μυστήριο και την καθαρότητα. Σχολαστικάαιχμαλωτισμένο σε μία εθιστική λουλουδάτη αίσθηση, το λουλούδι δεν χάνει τίποτα από τη φυσική φρεσκάδα και ομορφιά του. Έτσι, η μαύρη παιώνια του Goldea, TheRomanNight δηλώνει τον σκοτεινό και άγριο χαρακτήρα της όταν πέφτει το σκοτάδι. Αν και αυτό το σιωπηλό λουλούδι διαθέτει μία δυναμική και εμβληματική ευωδιά, δεν είναι δυνατόν να ενσωματωθεί σε ένα άρωμα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε το αιθέριο έλαιο ούτε ως απόσταγμα, κι έτσι η μαγευτική του ευωδιά αναπαράχθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο από την οσφρητική μνήμη του ΑlbertoMorillas. Το μετασχημάτισε ως ένα λουλούδι με αέρινη φρεσκάδα και εθιστικά, εκρηκτικά στοιχεία. Συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της παιώνιας με τη δύναμη του πατσουλί, δημιούργησε ένα άρωμα που αναγνωρίζεται ανάμεσα σε χιλιάδες, το εμβληματικό chypreτου Bulgari. 

ΓΙΑΣΕΜΙ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ 
Για αιώνες, το γιασεμί sambacαπό την Κίνα ήταν γνωστό για τα εξαιρετικά του άνθη με τη μεθυστική τους ευωδιά. Ως σύμβολο θηλυκότητας, εκπέμπει μία ανυπέρβλητη ομορφιά που ανθίζει καθώς πέφτει το βράδυ, ενώ τα πολύτιμα συστατικά στα πέταλά του διαχέονται εκείνη την ώρα. Ένα φυτό με μαγευτική ευωδιά, σχεδόν τοξικό, εκπέμπει ταυτόχρονα μία μαγνητική, ηλεκτροφόρα νότα. Το άνθος του ενσαρκώνει τον ευγενή και ταυτόχρονα ανατρεπτικό αισθησιασμό. Στα περσικά το όνομά του σημαίνει «γλυκό άρωμα» καθώς είναι ένα διπλό άνθος, του οποίου η απόλυτη καθαρότητα το κάνει εξίσου έναν ακαταμάχητο πειρασμό. Η λευκή σαν πορσελάνινη απόχρωση των πετάλων του κάνει αντίθεση με τη μαγική δύναμη του αρώματός του. Ο MasterPerfumerτο διάλεξε για να σφραγίσει το Goldea, TheRomanNight με τη ολοκληρωμένη, γλυκιά λουλουδάτη ευωδιά του, καθώς είναι το πιο σπάνιο από όλα τα γιασεμιά. 
Για να τονίσει την πλούσια προσωπικότητά του και να αιχμαλωτίσει την υπέροχη ομορφιά του, ο AlbertoMorillas επέλεξε τη σπάνια χρησιμοποιούμενη μέθοδο (αλλά και την πιο παραδοσιακή), της έγχυσης. Η έγχυση από λουλούδια θεωρείται η πιο παλιά μέθοδος στην αρωματοποιία για την αυθεντικότητα και την προσεκτική φροντίδα της. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί την απαλή απόσταξη από την παραδοσιακή διάλυση των λουλουδιών τού γιασεμιού μέσα σε οινόπνευμα, που και τα δύο απαιτούν πολύ χρόνο και μεγάλο κόστος. Μετά από μία ανεκτίμητη περίοδο που τα λουλούδια εμποτίζονται σε αιθυλική αλκοόλη, τα γιασεμιά αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, ενώ διατηρούν την πιο καθαρή πλευρά της πρώτης ύλης. 
Είναι ο τρόπος που το γιασεμί sambacχαρίζει όλη του την οσφρητική ακτινοβολία κάτω από το φεγγάρι, ενώ ταυτόχρονα είναι το πιο θηλυκό, το πιο ελκυστικό και το πιο μαγευτικό άρωμα που αριστοτεχνικά έχει αιχμαλωτιστεί από τον μεγάλο αρωματοποιό. 

ΤΟΥΜΠΕΡΟΖΑ ABSOLUTE
Σύμβολο του αισθησιασμού, τόσο κλασικό όσο και μοντέρνο, η τουμπερόζα είναι το κόσμημα-σταρ όλων των αρωματοποιών. Ο AlbertoMorillasθαυμάζει αυτή τη σκανδαλώδη φήμη του και την υπέροχη υπογραφή του. Προσφέρει μία ντελικάτη και ταυτόχρονα δυναμικά «υπνωτιστική» λουλουδάτη ευωδιά που είναι την ίδια στιγμή ερωτική και μαγευτική, δημιουργώντας εθιστικά αρώματα, πουδρέ και μεθυστικά. Αναφέρεται ως «η ερωμένη της νύχτας» και σημαίνει «αρωματική νύχτα» στα ινδικά. 
Η τουμπερόζα που χαρίζει στο Goldea, TheRomanNight την υπογραφή της καλλιεργείται και συλλέγεται στην Νότια Ινδία. Κομψή και μεγαλειώδης, λεπτεπίλεπτη και απαιτητική, η τουμπερόζα είναι ένα από τα πιο περιζήτητααρώματα στον χώρο της αρωματοποιίας. Ανθίζοντας μόνο για ένα χρόνο, αυτή η θεά των αρωμάτων είναι γνωστή ως «η βασίλισσα της νύχτας». Θεωρείται ως το πιο αρωματικό λουλούδι στον κόσμο, που το άρωμά του γίνεται εντονότερο τη νύχτα. Συλλέγεται την αυγή σε μπουκετάκια για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τους το εύρος ως απόλυτο εκχύλισμα. Το αιθέριο έλαιο της τουμπερόζας είναι ένα από τα πιο σπάνια και τα πιο ακριβά στον κόσμο, καθώς απαιτούνται 5 τόνοι ανθέων για 1 κιλό καθαρό εκχύλισμα. 
Συμβολίζοντας τον πόθο και τις αισθησιακές απολαύσεις, η τουμπερόζα είναι ένα ευγενές και πολύ μεθυστικό λουλούδι. Ο ΑlbertoMorillasτονίζει τον χαρακτήρα της συνδυάζοντας το καθαρό αιθέριο έλαιο με τη δυναμική και εθιστική αύρα του μαύρου musk. 


ΜΑΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΣ 
Ο ακρογωνιαίος λίθος της συλλογής αρωμάτων Goldea και ένα συστατικό που λατρεύει ο AlbertoMorillasγια τον τρόπο που αποκαλύπτεται κάτω από διαφορετικό φως και σκιές. Έτσι, χρησιμοποίησε ένα ηλιόλουστο musk για το Goldea και ένα μαύρο για το Goldea, TheRomanNight. Σε συνδυασμό με κεχριμπάρι και λιβάνι, ο μόσχος δημιουργεί την τριλογία μίας πλούσιας οσφρητικής ιστορίας. Τρεις χιλιάδες χρόνια ανθρώπινου πάθους έχουν επιβεβαιώσει την ανθεκτικότητα αυτού του συνδυασμού. Ισχυρό και αισθησιακό, το μαύρο muskκαταφέρνει να χαρίσει τις κεχριμπαρένιες και ξυλώδεις νότες του που γίνονται ένα με το δέρμα, διαχέοντας ένα δυνατό, μυστηριώδη χαρακτήρα. Σχεδιάζονταςμία πλήρη, αισθησιακή, σχεδόν ‘ανθρώπινη’ νότα, ο MasterPerfumerεπανεφηύρε τον μύθο του Τoinkinmusk. Δημιούργησε ένα μαύρο μόσχο με μία βαθιά, μαγνητική υφή που εμποτίζει το δέρμα με ένα λαμπερό, αισθησιακό πόθο. Αυτός ο μαγικός μαύρος μόσχος διαθέτει  μία ισχυρή, εθιστική αύρα που προσθέτει έναν πιο ολοκληρωμένο και μυστηριώδη αισθησιασμό στο άρωμα. 

ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΤΣΟΥΛΙ 
Από τον 19ο αιώνα, οι γυναίκες στην Ευρώπη ανακάλυψαν τη δύναμη έλξης του πατσουλί, στις μεγάλες εσάρπες από κασμίρ που εισάγονταν από την Ινδία και οι οποίες ήταν τυλιγμένες σε φύλλα πατσουλί. Στο μεταξύ, στην ιστορία της αρωματοποιίας, το πατσουλί αποτέλεσε το σύμβολο της σεξουαλικής ελευθερίας. Αν και το ίδιο το φυτό δεν έχει άρωμα, η μαγεία του πατσουλί έρχεται στην επιφάνεια, όταν τα αποξηραμένα φύλλα του εκλύουν μία έντονη ξυλώδη ευωδιά. Αυτοφυές φυτό σε ηφαιστιογενείς περιοχές, όπως τα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα, το πατσουλί είναι μία φυσική πρώτη ύλη που δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στις φόρμουλες και συνδέει διαφορετικά μεταξύ τους συστατικά. Χάρη σε μία καινοτόμο τεχνική, ο AlbertoMorillas αιχμαλώτισε το φίλτρο του πατσουλί που ονομάζεται «καρδιά του πατσουλί» και το οποίο περιέχει τις καθαρές, κρυστάλλινες και εκρηκτικές νότες του. Η αυθεντική «καρδιά του πατσουλί» με τις βαθιές, πλούσιες νότες της χτυπά με μία σύγχρονη αίσθηση, απελευθερωμένη από τις σκοτεινές πτυχές της, αποκαλύπτει την ελκυστική φύση του αρώματός του. 
ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ
Υπνωτιστικό και συμβολικό, το φίδι, Serpentiτου οίκου Bulgariείναι το πνεύμα του ζώου που μαγεύει στη συλλογή Goldea. Οι φολίδες του αγκαλιάζουν την κορυφή του μπουκαλιού. Αντιπροσωπεύοντας σαγήνη και ζωή, το φίδι ήταν το βασιλικό σύμβολο της δύναμης των αρχαίων βασιλισσών. Σήμερα, το σύμβολο ζει αιώνια στη συλλογή BulgariSerpenti, αφού από τη δεκαετία του ’40 έως σήμερα αποτελεί ένα σύμβολο του οίκου. Ενισχυμένο από το γκλάμουρ του Bulgari, το μαύρο φίδι αγκαλιάζει το μπουκάλι του Goldea, TheRomanNight, όπως και το ίδιο το άρωμα κάνει σε μία γυναίκα. 
Φέρνοντας στο μυαλό τον ουρανό της Ρώμης, η σιλουέτα του Goldea εκφράζει αυτές τις σπάνιες και πολύτιμες στιγμές όταν ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται.  Περίλαμπροςσαν έκλειψη, ο Ήλιος εμφανίζεται σαν μέσα από ένα φωτεινό δαχτυλίδι περιτριγυρισμένο από τον δίσκο της Σελήνης, δημιουργώντας έναν μαγνητισμό που αιχμαλωτίζει όποιον κρατά το μπουκάλι. Ο Bulgariεπαναπροσδιορίζει με λεπτότητα τις καμπύλες του Goldea, TheRomanNight με ένα πιο λείο και σύγχρονο σχεδιασμό. Το μπουκάλι υπαινίσσεται το παιχνίδι της σαγήνης, δημιουργώντας αντιθέσεις, ώστε να ενισχύσει τη μυστηριώδη του αίσθηση, παίζοντας με το φως για να εκφράσει τη δυαδικότητα της γυναίκας- είναι δυνατή και την ίδια στιγμή εντστικτώδης, ισχυρή και παιχνιδιάρα. 
Μία μαύρη γραμμή περικλείει το διαφανές καπάκι αυτού του μαγευτικού ελιξίριου. Το κουτί του αρώματος διαθέτει γεωμετρικά σχήματα που θυμίζουν τις φυσικές φολίδες του φιδιού. Με αστραφτερές χρυσαφί νότες, μιμείται τη λάμψη των διαμαντιών, όπως δεξιοτεχνικά συνδυάζονται από τουςχαρισματικούς κοσμηματοποιούς του οίκου Bulgari. Λάμποντας όπως μία αστραφτερή γυναίκα, το Goldea, TheRomanNight εκφράζει τη βασίλισσα της νύχτας στη Ρώμη.