Το ΕΚΟΜΕ στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΕΚΟΜΕ

Για ακόμη μία χρονιά το ΕΚΟΜΕ στηρίζει δυναμικά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τους Έλληνες δημιουργούς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να δικτυωθούν με εκπροσώπους της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας στο πλαίσιο του πλούσιου προγράμματος του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται φέτος από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. 

Δύο ταινίες που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα cash rebate του ΕΚΟΜΕ συμμετέχουν στο Εθνικό και στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 46ου DISFF. Η ταινία Midnight Skin του Μανώλη Μαυρή η οποία έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών και η ταινία Ανορθόδοξος του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Φέτος, η ταινία που θα αποσπάσει την κορυφαία διάκριση στο Διεθνές Διαγωνιστικό  καθώς και η ταινία που εφεξής θα αποσπά τον Χρυσό Διόνυσο στο Ελληνικό Διαγωνιστικό, εξασφαλίζει αυτόματα το "εισιτήριο” για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ. 

Το ΕΚΟΜΕ συνδράμει και στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του DISFF, αναγνωρίζοντας την μεγάλη απήχηση και τις επιτυχημένες συνέργειες του Φεστιβάλ με θεσμικούς και ακαδημαϊκούς φορείς του οπτικοακουστικού χώρου. 

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ Δημήτρης Παπαχαραλάμπους καθώς και το στέλεχος του Τμήματος Ματούλα Παπαδημητρίου διοργανώνουν το βιωματικό εργαστήριο συμπεριληπτικής κινηματογραφικής παιδείας "Cin(e) περίληψη στη τάξη" -βασισμένο στον οδηγό συμπεριληπτικής κινηματογραφικής παιδείας του ΕΚΟΜΕ- το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Δράμας. 

Παράλληλα, στελέχη του ΕΚΟΜΕ θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ ενημερώνοντας για τα σημαντικά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα (cash rebate 40%- tax relief 30%) για την στήριξη της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής καθώς και τις προσπάθειες για την προβολή των ελλήνων μικρομηκάδων στον παγκόσμιο χάρτη. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Κάνε το πρώτο βήμα μαζί με τα FITNESS® της Nestlé και την Ελένη Φουρέιρα!

Μέσα από το ΝΕΟ διαγωνισμό των δημητριακών FITNESS®, η Ελένη σε προσκαλεί να βρεις το δικό σου fitness και να κάνεις την άσκηση διασκέδαση!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2023

THE LOST EXPLORER ATHENS GUIDE

Το πολυβραβευμένο mezcal μάς ταξιδεύει στις περιοχές της Αθήνας και μας εμπνέει να εξερευνήσουμε περισσότερα.

Άνοια, Πριν και Μετά. FESTIVAL ALZHEIMER 2023

Από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ 2023.

Ο ‘Αλεξ Φίνος, από τα Χανιά της Κρήτης, είναι ο φετινός Έλληνας elit Master

Λαμπερά πρόσωπα και εκλεκτοί προσκεκλημένοι έδωσαν το "παρών" στο party της ανάδειξης του Έλληνα νικητή.

Υποδεχθείτε δύο νέες υπέροχες προσθήκες στη σειρά αφρόλουτρων Υψηλής Ανοχής από το Le Petit Marseillais

Αφεθείτε σε μια αγκαλιά από πλούσιες και κρεμώδεις υφές που καλύπτουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας.