Δωρεές "SNF - Release Athens": Μια προσφορά στην ψυχική υγεία.

SNf - Release Athens

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πνεύμα της εξαιρετικής συνεργασίας με το Release Athens για τη διοργάνωση των συναυλιών, στο πλαίσιο του SNF Nostos 2023 το οποίο ήταν εστιασμένο στην Ψυχική Υγεία, και μένοντας πιστό στη δέσμευσή του όταν ανακοινώθηκε αυτή η συνεργασία τον Φεβρουάριο του 2023, προχωρά σε δωρεές ύψους €500.000 προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Οι οργανισμοί αυτοί έχουν ως αποστολή την ενίσχυση και προάσπιση της ψυχικής υγείας, στην πλειονότητά τους μέσω της μουσικής και των καλλιτεχνικών δράσεων. Οι δωρεές θα φέρουν το όνομα "SNF - Release Athens" και θα ενταχθούν στη συνολική δράση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ.

Συγκεκριμένα, το ΙΣΝ θα υποστηρίξει επιλεγμένα προγράμματα των παρακάτω 8 μη κερδοσκοπικών οργανισμών:

1. El Sistema Greece (ESG). Υποστήριξη των δράσεων και προγραμμάτων του οργανισμού για έναν χρόνο, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα εκμάθησης μουσικής, η κατασκήνωση του οργανισμού, η σχολή hip-hop και η χριστουγεννιάτικη συναυλία 2023.

2. Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Υποστήριξη της λειτουργίας για 2 χρόνια του νέου Κέντρου Ημέρας στην Αθήνα για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και κοινωνικής στήριξης σε παιδιά θύματα κακοποίησης και βίας. Υποστήριξη του σχεδιασμού και της διάδοσης εκπαιδευτικού υλικού στο πεδίο της παιδικής προστασίας.

3. Service Program for Older People (SPOP). Υποστήριξη μέρους της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε 11 κέντρα για ηλικιωμένους στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

4. Seveneleven. Υποστήριξη διαδραστικού μουσικού προγράμματος με σκοπό την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων, ηλικίας 16 ετών και άνω, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ελίζας και Βασίλη Γουλανδρή.

5. Άγγελοι της Χαράς. Υποστήριξη για έναν χρόνο για την υλοποίηση προγραμμάτων μουσικοθεραπείας σε παιδιά, νεογνά και τις οικογένειές τους που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής.

6. Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ). Υποστήριξη ενός μουσικού φεστιβάλ για έφηβους και νέους με θέμα την ψυχική υγεία που θα υλοποιηθεί σε διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα, και θα πλαισιωθεί από πρόγραμμα κοινοτικής μουσικοθεραπείας και τη δημιουργία μουσικής συλλογής με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

7. "Συν-ειρμός" ΑμΚΕ Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υποστήριξη του προγράμματος ψυχοκοινωνικής φροντίδας για ανθρώπους με εμπειρίες βασανιστηρίων και βίας στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας για Μετανάστες και Πρόσφυγες του Κέντρου Ημέρας ΒΑΒΕΛ.

8. Μέριμνα. Υποστήριξη για έναν χρόνο του προγράμματος ενδυνάμωσης παιδιών και γονιών που θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Η εν εξελίξει Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ), με συνολικό προϋπολογισμό άνω του ενός (1) δισεκατομμυρίου δολαρίων, είναι η μεγαλύτερη Πρωτοβουλία στην ιστορία του ΙΣΝ. Περιλαμβάνει ενδεικτικά τον σχεδιασμό, κατασκευή, και εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, και τη Σπάρτη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, νέα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας, την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα και συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ανά τον κόσμο, όπως το Rockefeller University, το Columbia University και το Child Mind Institute στη Νέα Υόρκη, τον οργανισμό National Children’s Alliance σε όλες τις ΗΠΑ, το νοσοκομείο Sant Joan de Déu Children’s Hospital στη Βαρκελώνη, το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews