Δίπυλον: "Walk to Plato’s Academy"

Walk to Plato’s Academy

Με χαρά ανακοινώνουμε την ανάρτηση στο Διαδίκτυο του έργου "Walk to Plato’s Academy", μιας ψηφιακής οπτικοακουστικής εφαρμογής ελεύθερης πρόσβασης που υλοποίησε η ομάδα Δίπυλον σε συνεργασία με τους CGWorks. Πρόκειται για φιλοσοφική, αρχαιολογική και εκπαιδευτική περιδιάβαση σχεδιασμένη για μικρούς και μεγάλους που διαρκεί περίπου δύο ώρες: https://www.dipylon-walktoplatosacademy.org/#/el

Σας προσκαλούμε σε μιαν αλλιώτικη διαδρομή στην πόλη πάνω στα ίχνη του δρόμου που στην αρχαιότητα συνέδεε τον Κεραμεικό με την Ακαδημία. Ξεκινώντας από την κεντρική πύλη της αρχαίας Αθήνας, το Δίπυλον, θα καταλήξετε στη θέση του αρχαίου Γυμνασίου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πλάτωνα.

Walk to Plato’s Academy

Η διαδρομή βασίζεται στη λεπτομερή αρχαιολογική τεκμηρίωση και χαρτογράφηση των δημοσιευμένων ανασκαφικών θέσεων. Το χαρτογραφικό υπόβαθρο της περιήγησης εναλλάσσεται ανάμεσα στο σύγχρονο και εκείνο του 19ου αιώνα (Χάρτες της Αττικής, φύλλο "Αθήναι-Πειραιεύς", G. v. Alten και J. A. Kaupert).

Walk to Plato’s Academy

Η εφαρμογή "Walk to Plato’s Academy" περιλαμβάνει διαδραστικό χάρτη 15 σημείων ενδιαφέροντος, ακριβείς συντεταγμένες που επιτρέπουν τον εντοπισμό των αρχαιοτήτων, ηχητικές αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, χρονολόγιο, πραγματολογικές πληροφορίες και πλούσιο εποπτικό υλικό. Τον περίπατό σας θα συνοδεύσουν οι ακουαρέλες του ζωγράφου Πάβλου Χαμπίδη σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας, και μια φιλοσοφική αφήγηση από την καθηγήτρια Έλενα Θεοδωροπούλου (Παν/μιο Αιγαίου, "Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική Φιλοσοφία"). Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένης περιήγησης μέσω διδιάστατου ψηφιακού χάρτη, προσφέροντας και στον διαδικτυακό χρήστη τη βιωματική εμπειρία ενός περιπάτου.

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και της εταιρείας ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Μόδα και μουσική ενώνονται στην νέα καμπάνια TOMMY HILFIGER FALL 2023

H νέα καμπάνια περιλαμβάνει ένα καστ πολλών γενεών από πέντε αυτοδημιούργητες εμβληματικές αμερικανικές οικογένειες με επικεφαλής τους Quincy Jones, SZA, Paloma Elsesser, Amber Valletta και Devon και Steve Aoki.

Η εμπορική συνεργασία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι το επόμενο βήμα της μπύρας ΝΗΣΟΣ

Αποκλειστική διανομή πανελλαδικά και διεθνώς για όλες τις μπύρες ΝΗΣΟΣ, με μικρή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τηνιακής μικροζυθοποιίας.

Το Ούζο Πλωμαρίου συνεχίζει το πρόγραμμα διατήρησης και ανάδειξης των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών μας

Συνέχιση δράσεων που συμβάλουν στη διατήρηση της παράδοσης και της ναυτοσύνης μας.