Συλλεκτικά και μοναδικά, από πατρογονικούς αμπελώνες των παραγωγών της Σάμου, τα "Αρχέγονα Εδάφη" αποτελούν μια μοναδική οινογευστική εμπειρία!

Αρχέγονα Εδάφη' Εσοδείας 2021 από τον Συνεταιρισμό της Σάμου

Την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησαν, το 2020, από τον αμπελώνα Σοφούλη, έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα. Ο Συνεταιρισμός της Σάμου, συνεχίζοντας να τιμά κάθε χρόνο έναν από τους εμβληματικούς παραγωγούς του με μακρά παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, μόλις κυκλοφόρησε τα "Αρχέγονα Εδάφη" εσοδείας 2021, που προέρχονται από τον πατρογονικό, ορεινό αμπελώνα Βασιλείου ο οποίος εκτείνεται στην περιοχή "Προσήλια" Πλατάνου

Η επιλογή των σταφυλιών έγινε με χειρωνακτικό τρύγο από όλη την οικογένεια, κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Ο αμπελώνας έχει βορειοδυτική έκθεση, σε υψόμετρο 670 μέτρων, με εδάφη όξινα, χαλικώδη και σχιστολιθικά.

Αρχέγονα Εδάφη

Τα "Αρχέγονα Εδάφη" της εσοδείας 2021 είναι η ορυκτώδης έκφραση ενός εξαιρετικού αμπελοτοπίου με σκληρά ασβεστολιθικά και πυριτολιθικά εδάφη. Το κρασί αυτό εκπλήσσει με το εύρος, τη φινέτσα και τη διάρκεια της επίγευσής του. Η αρχικά βοτανική μύτη (δάσος, πευκοβελόνες) εξελίσσεται προς πιο σύνθετα αρώματα ξύσματος νεραντζιού, εξωτικών μπαχαρικών, βουτύρου και μπριος, όσο ανοίγει το κρασί στο ποτήρι. Στο στόμα, ο όγκος, το εύρος και η υφή είναι εξαρχής εντυπωσιακά για ένα κρασί που σε τίποτα δεν θυμίζει ένα συμβατικό ξηρό μοσχάτο. Νότες γήινες, πιπεράτες και πικάντικες μπλέκονται αρμονικά με αναπάντεχα ζεστή λιπαρότητα και πολύπλοκα αρώματα, ενώ ένα ψηφιδοπλέγμα οξύτητας, ορυκτότητας και φρούτου εξασφαλίζει στιβαρότητα και δομή στο κρασί αυτό, προορισμός του οποίου δεν μπορεί παρά να είναι η υψηλή εστίαση.

"Αρχέγονα Εδάφη" εσοδείας 2021: Ένα κρασί "ράτσας" που χαίρεσαι να έχεις στο στόμα σου. Σερβίρεται στους 10-12 ο C και συνταιριάζει μοναδικά με θαλασσινές δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας.

Αρχέγονα Εδάφη

Ο παραγωγός Νικόλαος Βασιλείου καλλιεργεί από παιδί τα "Αρχέγονα Εδάφη" της οικογένειάς του, με μια αξιοθαύστη αλληλουχία των γενεών αμπελοκαλλιέργειας παλαιών κλημάτων του σαμιώτικου μοσχάτου που ξεκίνησε με τον προπάππου και τον παππού του, συνεχίστηκε με τον πατέρα του και τον ίδιον, ενώ περνά πλέον στο γιό του Σταμάτη και στα εγγόνια του.

Ο πιο μικρός, ο 15χρονος Κωστής δηλώνει σθεναρά: "Ό,τι κι αν κάνω στη ζωή μου, τα αμπελοτόπια του παππού μου δεν θα τα εγκαταλείψω!"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Η dermagenetic διοργάνωσε SKINCARE SPECIAL EVENT αφιερωμένο στην υγεία του δέρματος

Το πρωτοποριακό brand στον κλάδο της ιατρικής αισθητικής, μας έδωσε τις λύσεις που αναζητούσαμε για τη σωστή καθημερινή θεραπεία του δέρματος.

Η Lidl Official Partner του UEFA EURO 2024ΤΜ

Η συνεργασία ξεκινά φέτος, με την έναρξη των Προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό καθιστά τη Lidl παγκόσμιο συνεργάτη της UEFA τόσο για τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά το 2023 και το 2024 όσο και για την τελική διοργάνωση το 2024.

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House χάρισε την αγάπη του στο Σωματείο "Ανοιχτή Αγκαλιά" και τα παιδιά των ακριτικών περιοχών

Ενίσχυσε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό την κινητή μονάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου "Υποστηρίζουμε τη Ζωή".