Η Aveda ανακοινώνει την πιστοποίηση B Corp™, αναγνωρίζοντας τη δέσμευσή της εδώ και πάνω από 40 χρόνια στη φροντίδα του πλανήτη

Η Aveda, παγκόσμιος ηγέτης στη βιωσιμότητα και Vegan μάρκα περιποίησης μαλλιών, εντάσσεται στις επιχειρήσεις που θέτουν υψηλά standards κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων, διαφάνειας και υπευθυνότητας.

Aveda

Η Aveda Corporation ("Aveda"), η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την υψηλής απόδοσης, vegan και εγκεκριμένη από το Leaping Bunny μάρκα περιποίησης μαλλιών με αποστολή να φροντίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε, ανακοίνωσε ότι έγινε πιστοποιημένη B Corporation™ ("B Corp"), αναγνωρίζοντας και εμβαθύνοντας περαιτέρω την επί δεκαετίες δέσμευσή της στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Η επίτευξη της πιστοποίησης B Corp από το μη κερδοσκοπικό B Lab, επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της Aveda και την ύπαρξη υπευθυνότητας και διαφάνειας σε όλη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, πάντα με γνώμονα την αποστολή της. Με τη συμβολή του B Lab, η Aveda υποβλήθηκε σε αυστηρή και εκτενή εξέταση του συνολικού περιβαλλοντικού και κοινωνικού της αντίκτυπου και αξιολογήθηκε σε πέντε πυλώνες: διακυβέρνηση, εργαζόμενοι, κοινότητα, περιβάλλον και καταναλωτές, και πέτυχε συνολική βαθμολογία αντίκτυπου 89,6, ξεπερνώντας κατά πολύ το 50,9 του μέσου όρου των εταιρειών που υποβλήθηκαν στην αξιολόγηση. Η Aveda θα τηρεί υψηλά πρότυπα υπευθυνότητας, καθώς θα υποβάλλεται σε διαδικασία επαναπιστοποίησης κάθε τρία χρόνια για την επικαιροποίηση της αξιολόγησης των επιπτώσεών της και την διατήρηση της ιδιότητά της ως B Corp.

Στην πιστοποίηση της Aveda ως B Corp συνέβαλε η εσωτερική ολιστική και ποσοτική περιβαλλοντική βαθμολόγηση της εταιρείας, γνωστή ως Green Score, όπως οι ολοκληρωμένες παροχές που προσφέρονται στους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντικών αδειών και της επιδοτούμενης εξωτερικής παιδικής μέριμνας, καθώς και η εταιρική κουλτούρα της Aveda που δίνει έμφαση στην υγεία και την ευημερία των εργαζομένων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνολικό B Impact Score της Aveda μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Aveda.

Εκτός από την πιστοποίηση B Corp, η Aveda είναι επίσης κοινωφελής εταιρεία, η οποία αναγνωρίζει ότι η επιχείρηση λειτουργεί τόσο για το κέρδος όσο και για την παραγωγή δημόσιου οφέλους και βάσει του νόμου μπορεί να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο των αποφάσεών της στα ενδιαφερόμενα μέρη.

"Πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα από την ίδρυση της Aveda το 1978, η επίτευξη της πιστοποίησης B Corp επιβεβαιώνει, μέσω μιας ιδιαίτερα αυστηρής διαδικασίας, ότι η Aveda τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων", δήλωσε η Melissa Chelminiak, Director of Mission Partnerships and Engagement της Aveda. "Η Aveda είναι υπερήφανη που εντάσσεται σε μια κοινότητα ομοϊδεατών οργανισμών που προωθούν ένα παγκόσμιο κίνημα των επιχειρήσεων ως δύναμη για το καλό".

Η Lindsey Wilson, Associate Director of Community Growth στο B Lab, δήλωσε: "Το B Lab είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης: "Η Aveda έχει εξαιρετική φήμη για τη δέσμευσή της επί δεκαετίες να διατηρεί μια επιχείρηση που λειτουργεί με μια αποστολή και είμαι ενθουσιασμένη που καλωσορίζω την εταιρεία στην κοινότητά μας με πάνω από 5.000 B Corps σε όλο τον κόσμο. Η αυστηρή και εκτεταμένη διαδικασία B Corp λαμβάνει προσεκτικά υπόψη τον αντίκτυπο μιας εταιρείας στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Συγχαίρω την AvedaCorporation για την πιστοποίησή της και ανυπομονώ να στηρίξω τη μάρκα στη συνεχή αποστολή της να φροντίζει για τον κόσμο στον οποίο ζούμε".

Δημιουργώντας ένα πιο υπεύθυνο μέλλον

Σύμφωνα με την αποστολή της Aveda από την ίδρυσή της, να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, η μάρκα πρωτοπορεί εδώ και δεκαετίες σε θέματα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στον τομέα της ομορφιάς, με προτεραιότητες στους ακόλουθους έξι τομείς: ασφαλής ομορφιά, υπευθυνότητα στην προμήθεια, υπευθυνότητα στη συσκευασία, vegan φόρμουλες, παραγωγή με συνείδηση του πλανήτη, προστασία και παροχή καθαρού νερού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στις κοινότητες προμηθειών της Aveda αλλά και σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Η Aveda υλοποιεί την αποστολή της στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις έκτασης 58 στρεμμάτων και είναι πιστοποιημένοι από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής στη Μινεσότα, με αποικίες μελισσών, έναν λαχανόκηπο που επιμελούνται οι εργαζόμενοι, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και χιλιόμετρα μονοπατιών για τρέξιμο. Το κεντρικό κτίριο των γραφείων δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα: τροφοδοτείται με ηλιακή και αιολική ενέργεια, είναι στρωμένο με χαλιά από ανακυκλωμένες ίνες, διαθέτει κάδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης σε όλο το κτίριο και βιολογικό καφέ.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Aveda για τη βιωσιμότητα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα aveda.com/sustainablefuture

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews