Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Πίσω από τις θημωνιές", από την Tanweer

'Πίσω από τις θημωνιές'

Στον ιστορικό κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 η πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας "Πίσω από τις θημωνιές", από την Tanweer και την Argonauts Productions, παρουσία όλων των συντελεστών και του cast της ταινίας.

Η ταινία "Πίσω από τις Θημωνιές", σε σκηνοθεσία της Ασημίνας Προέδρου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά το 63 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποσπώντας 6 πολύ σημαντικά βραβεία. Η ταινία πραγματεύεται  έναεξαιρετικά φλέγον ζήτημα και κέρδισε κοινό και κριτικούς με τη δυνατή ιστορία της, την εξαιρετική της κινηματογράφηση, και τις καθηλωτικές ερμηνείες. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) απένειμε στην ταινία "Πίσω από τις θημωνιές" το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης παρευρέθηκαν στην κινηματογραφική προβολή και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολυεπίπεδη αφήγηση που θίγει καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Λίγο πριν την έναρξη της προβολής, η σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου καλωσόρισε θερμά τους καλεσμένους και ευχαρίστησε τους ηθοποιούς, τους συντελεστές, και όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση της ταινίας.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται το 2015, σε ένα μικρό ελληνικό χωριό κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου συγκεντρώνεται ένα τεράστιο κύμα προσφύγων με στόχο να διαφύγουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Μια τριμελής ελληνική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με ένα τραγικό γεγονός, που οδηγεί τον καθένα να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Η ταινία "Πίσω από τις θημωνιές" θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, από την Tanweer.

Διαβάστε ακόμα