H Anytime πρωτοπορεί και ασφαλίζει τα delivery robots στα Τρίκαλα

H Anytime πρωτοπορεί και ασφαλίζει τα delivery robots στα Τρίκαλα

Με όραμα έναν κόσμο όπου η τεχνολογική εξέλιξη συναντά τη βιωσιμότητα, η Anytime της Interamerican βρίσκεται για μια ακόμα φορά δίπλα σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, ασφαλίζοντας τα πρώτα delivery robots στην πόλη των Τρικάλων.

Τα αυτοκινούμενα ρομπότ τεχνολογίας ‘YAPE’ είναι σε μέγεθος κουτιού και δοκιμάστηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων στο Μύλο των Ξωτικών, ενώ τώρα κυκλοφορούν στους κεντρικούς πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους της πόλης, μεταφέροντας εφημερίδες και προϊόντα στα καταστήματα της πόλης, με στόχο να συμβάλλουν στη μείωση των οχημάτων στους δρόμους, προάγοντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Τα πρωτοποριακά robots "εκπαιδεύονται" με λέιζερ και χαρτογραφημένη διαδρομή, όχι απλώς για να κινούνται σε προκαθορισμένο πλαίσιο, αλλά για να αποφεύγουν τα εμπόδια που συναντούν.

H Anytime πρωτοπορεί και ασφαλίζει τα delivery robots στα Τρίκαλα

Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία εφαρμόζεται πιλοτικά για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, σε πραγματικές αστικές συνθήκες από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala Α.Ε., σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Τρικάλων. Πρόκειται για το SHOW, το οποίο είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την αυτόματη οδήγηση και τις βιώσιμες μεταφορές στις πόλεις, που αξιολογεί αν αυτά τα αυτοματοποιημένα οχήματα μπορούν να εκπονήσουν το τελευταίο μίλι της παράδοσης αντικειμένων, αφού τα μεγάλα οχήματα συνήθως αδυνατούν να μπουν στο κέντρο μίας πόλης. Tο έργο SHOW συγκεντρώνει 69 εταίρους από 13 χώρες της ΕΕ, που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αστικής κινητικότητας και αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό έργο της ΕΕ για την Συνεργατική, Συνδεδεμένη και Αυτοματοποιημένη Κινητικότητα (CCAM), σε αστικές περιοχές.

Από αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Anytime που στηρίζει ουσιαστικά δράσεις, οι οποίες στοχεύουν σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για όλους, αναζητώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες στο οικοσύστημα της κινητικότητας.

Ο Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της Interamerican, δήλωσε σχετικά: "Στην Anytime στηρίζουμε συνεχώς τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, τις μικρομεταφορές και τις τεχνολογικές καινοτομίες, που μας εξασφαλίζουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, εξυπηρετώντας με απλό, γρήγορο και βιώσιμο τρόπο τις καθημερινές μας ανάγκες. Για αυτό και προχωράμε στην ασφάλιση των πρώτων delivery robots που κυκλοφορούν στην πόλη των Τρικάλων, μιας πόλης που βρίσκεται πάντα μπροστά στις εξελίξεις."

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Η Stoiximan Super League στέλνει το μήνυμα: "Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί"

H 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφιερώθηκε στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, ενώ ένας παίκτης κάθε ομάδας έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/02/2024

Skoop by Skroutz: Νέα υπηρεσία πώλησης προϊόντων από τους χρήστες του Skroutz

Οι χρήστες μπορούν πλέον να δημοσιεύουν αγγελίες πωλήσεων και να αγοράζουν προϊόντα από άλλους χρήστες εύκολα, γρήγορα και με την ασφάλεια του Skroutz.

The Twist: Μία νέα σχεδιαστική αρχιτεκτονική πρόταση της Potiropoulos+Partners

Πρόκειται για υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στο πιο ζωντανό κομμάτι του κέντρου της Αθήνας.

Η Samsung παρουσιάζει τη νέα σειρά συσκευών για το 2024 με ενσωματωμένη τεχνολογία AI στο "World of Samsung"

Το "World of Samsung" γιορτάζει το νέο, συνδεδεμένο τρόπο ζωής που προσφέρει η τεχνολογία AI μέσω της νέας σειράς προϊόντων της Samsung.

Inalan: Το Πιο Γρήγορο Internet Είναι Επιτέλους Εδώ!

Η Inalan Καινοτομεί με τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών Internet Exchange Point, ΜΙΧ.