Ταξίδι με την 3αλφα στην Καστοριά & στις Πρέσπες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέγετε πάντα τα πιο ποιοτικά όσπρια

3α

Τι σημαίνει, εν έτει 2022, η υψηλή ποιότητα για ένα προϊόν; Αυτός ο όρος που κάποτε εγγυόταν κυρίως τη γεύση, πλέον κρίνεται από πολλά περισσότερα όπως την πραγματική θρεπτική αξία του, τον ηθικό και βιώσιμο τρόπο παραγωγής και συσκευασίας αλλά και την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί για τις τοπικές κοινωνίες, τους παραγωγούς και το περιβάλλον. Κι αν ακούγονται πολλά όλα αυτά, υπάρχει μία εταιρεία οσπρίων που τα διασφαλίζει, ένα προς ένα: η 3αλφα.

Ως "υπερτροφή", τα όσπρια, έχουν τα τελευταία χρόνια αναδειχθεί σε μικρούς ήρωες της ελληνικής κουζίνας διαγράφοντας μια για πάντα την πρωθύστερη "ταπεινή" τους φήμη. Και η 3αλφα, η εταιρεία που από το 1968 μέχρι σήμερα μας προσφέρει ό,τι καλύτερο βγάζει η ελληνική γη, γνωρίζει τα πάντα για αυτά. Πιστή στη δέσμευσή της, η 3αλφα ίδρυσε το 2009 τη δική της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών ώστε να είναι πάντα βέβαιη για την ποιότητα των οσπρίων της αλλά και να στηρίζει έμπρακτα τους τοπικούς καλλιεργητές.

Η Ομάδα Παραγωγών 3αλφα πλέον απαριθμεί 300 παραγωγούς από 7 διαφορετικές περιοχές όλης της Ελλάδας. Η συμμετοχή τους στην Ομάδα εγγυάται την εφαρμογή πιστοποιημένων διαδικασιών καθώς και την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των οσπρίων 3αλφα. Ως πραγματικοί γνώστες της ελληνικής γης οι παραγωγοί της Ομάδας 3αλφα συνεργάζονται με μία άρτια καταρτισμένη Επιστημονική Ομάδα ενώ ακολουθούν Πιστοποιημένες Διαδικασίες, ειδικά διαμορφωμένες από την ίδια την εταιρεία, ώστε να μας προσφέρουν πάντα ό,τι καλύτερο. Από τους κατάλληλους σπόρους για κάθε περιοχή μέχρι την εφαρμογή του Ιδιωτικού Πρωτοκόλλου "3αλφα", η διεπιστημονική ομάδα της εταιρείας στέκεται δίπλα στον παραγωγό αλλά και τον καταναλωτή, διασφαλίζοντας πως κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας βασίζεται σε ορθές γεωργικές πρακτικές.

Εκτός όμως από την ασφάλεια και την ποιότητα των οσπρίων 3αλφα, διασφαλίζεται και η προστασία του περιβάλλοντος, η αειφορία σε όλα τα στάδια της παραγωγής, η ορθή χρήση των πόρων και η συνολική μείωση του κόστους παραγωγής. Επιπλέον, επιτυγχάνεται η οικονομική στήριξη του κάθε παραγωγού που σε συνδυασμό με την προστασία και της δικής του σωματικής υγείας, δημιουργεί υψηλή ποιότητα, προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο παραγόμενο γεωργικό προϊόν. Χάρη σε όλα τα παραπάνω η παραγωγή των οσπρίων χαρακτηρίζεται από διαφάνεια γεγονός που αποδεικνύεται και μέσα από την ιχνηλασιμότητα κάθε προϊόντος.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα φέρνει στο πιάτο μας μια ολόκληρη σειρά προιόντων και συγκεκριμένα Φασόλια Μέτρια και Φασόλια Χονδρά από την Καβάλα, Ρεβύθια Χονδρά από τις Σέρρες, Φασόλια Μέτρια από τη Θεσσαλονίκη, Φασόλια Γίγαντες από την Καστορία, Φακές Ψιλές, Φασόλια Μέτρια, Ρεβύθια Χονδρά, Σίτο Σκληρό και Λαθούρι (Φάβα) από την Λάρισα,  Λαθούρι (Φάβα) από την Κορινθία και Φασόλια Γίγαντες από τη Φλώρινα.

Μάλιστα εδώ και λίγους μήνες τα Όσπρια της Ομάδας Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα διαθέτουν νέες συσκευασίες οι οποίες φέρουν το ονοματεπώνυμο του καλλιεργητή, τον τόπο προέλευσης, ένα εύκολα αναγνωρίσιμο λογότυπο της Ομάδας και ιδιαίτερη, Χρυσή Σήμανση πάνω στην συσκευασία ώστε να ξεχωρίζει στο ράφι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Το ULTIMATE EXPERIENCE για 7η χρονιά στο ISLAND, από τα Holmes Place!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των 6 πρώτων χρόνων, το all-day event ''The Ultimate Fitness Experience @ Island'', διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά, χαρίζοντας σε όλους μια αξέχαστη εμπειρία outdoor fitness, γεμάτη δράση, ένταση, αποσυμπίεση και συγκινήσεις!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024