LA BIENNALE DI VENEZIA by SWATCH

Η SWATCH ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ 59η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ – LA BIENNALE DI VENEZIA

swatch

Για έκτη συνεχή φορά, η Swatch επιστρέφει με ενθουσιασμό ως βασικός εταίρος της 59ης Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης – La Biennale di Venezia.

Ως ενθουσιώδης και αφοσιωμένος θιασώτης της σύγχρονης τέχνης, η Swatch θα εκθέσει έργα τέχνης και στους δύο χώρους στο πλαίσιο αυτής της πολυαναμενόμενης εκδήλωσης.

Στο Arsenale’s Sale d’Armi, το Swatch Faces θα φιλοξενήσει τα έργα πέντε πρώην καλλιτεχνών που έχουν διαμείνει στο Swatch Art Peace Hotel, μεταξύ άλλων του Βραζιλιανοελβετού Marcelot.

Στο Giardini, θα εκτίθεται το έργο THE DESCRIPTION OF THE WORLD του Ταϊλανδού καλλιτέχνη Navin Rawanchaikul.

Η Βενετία βρίσκεται στο επίκεντρο του εκθέματος, πλαισιωμένη ως ο κόμβος μετανάστευσης που ήταν πάντοτε και συνεχίζει να είναι. Ποιος θα ήταν καταλληλότερος να μας προσφέρει τη δική του εκδοχή επί του θέματος από έναν μη Ιταλό καλλιτέχνη, τον Navin; Συνυφαίνοντας θρύλους όπως ο Μάρκο Πόλο με τις κληρονομιές τους και μια βιβλιοθήκη παραπομπών, το έργο THE DESCRIPTION OF THE WORLD του Navin διασχίζει τους εθνικούς, χρονικούς και πολιτιστικούς φραγμούς για να προσφέρει μια μοναδική εκδοχή της μεταναστευτικής εμπειρίας. Η γιγαντιαία αφίσα είναι αναμφισβήτητα όμορφη, αλλά αυτή η εγκατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο κρύβει περισσότερα από όσα φαίνονται σε πρώτη ματιά. Μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει τη συγκινητική επιστολή που έγραψε ο Navin στον Μάρκο Πόλο, στην οποία συγκρίνει τα ταξίδια τους ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση σε μια χρονική απόσταση 700 ετών. Η πολυεπίπεδη εγκατάσταση δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια γιορτή των αισθήσεων, ένα μέρος της οποίας απευθύνεται στην όραση, ένα άλλο μέρος στην ακοή και ένα τρίτο προορίζεται για ανάγνωση. Σύμφωνα με την παράδοση της Swatch, ως ο καλλιτέχνης που παρουσιάζεται στο Giardini, ο Navin θα δημιουργήσει επίσης ένα ρολόι Swatch Art Special, το οποίο προορίζεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα
στο 2022 στη Biennale Arte.

Από τη Σαγκάη στη Βενετία: Από το 2011, πάνω από 450 καλλιτέχνες από 54 χώρες διέμειναν στο Swatch Art Peace Hotel για έως και έξι μήνες. Καλλιτέχνες από διάφορους τομείς της τέχνης καλούνται να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημιουργική ανταλλαγή σε ένα κτίριο ορόσημο της Σαγκάης. Το Swatch Faces 2022 παρουσιάζει επιλεγμένους καλλιτέχνες που διέμειναν στο Swatch Art Peace Hotel τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Βραζιλιανοελβετός Marcelot έχει τελειοποιήσει την τεχνική του σε διάφορα μέσα, προκειμένου να δώσει σάρκα και οστά στις προθέσεις που βρίσκονται πίσω από τα καλλιτεχνικά έργα του. Εμπνέεται συχνά από αντιθέσεις και προκλήσεις, που είναι ορατές στα έργα του NAPOLEON BONAPARTE και THE LION OF VENICE. Αυτά τα έργα αποτελούν προκλητικές δηλώσεις για τη Βενετία, όπου ο θρυλικός Λέων του Αγίου Μάρκου της πόλης έρχεται αντιμέτωπος με την κληρονομιά του Ναπολέοντα. Αυτό το γλυπτό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την έκθεση, έχει κατασκευαστεί από εφημερίδες της Βενετίας και εκλεκτά βενετσιάνικα υφάσματα που επιλέχθηκαν από τη συλλογή Rubelli. Ο Κορεάτης καλλιτέχνης Hoyoon Shin δημιουργεί τρισδιάστατα έργα χρησιμοποιώντας αντιθετικά υλικά όπως το χαρτί ή μια λεπτή πλάκα σιδήρου. Η Κινέζα Xue Fei είναι εικαστική καλλιτέχνιδα που εξερευνά τους αρχαίους κινεζικούς μύθους χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα υλικά ζωγραφικής για να δημιουργήσει μοναδικές υφές, ενώ ο Κινέζος καλλιτέχνης Tang Shu απεικονίζει φυσικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας στρώσεις από άμεσες πινελιές που απελευθερώνουν τη ζωγραφική του από τις δύο διαστάσεις. Η Κινέζα καλλιτέχνιδα Landi δημιουργεί πολύχρωμα κολάζ που αναζωογονούν την παιδική αίσθηση του θαύματος και της αθωότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Marketnews

Μαγικά Τραπέζια Coca-Cola

Τα μαγικά μας τραπέζια σε παεριμένουν!

26/05/2022

Για ποιόν είναι τελικά τα Melissa;

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια μας δίνει την απάντηση: "Για όλους!"

Shades of Blue

Εμπνευσμένη από τις αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας και του ουρανού, το χρώμα και τις υφές του θέρους, η συλλογή Blue της NEF-NEF Homeware, επιστρέφει με νέα υπέροχα σχέδια.

Time to go… with a Nespresso on the go!

Η Nespresso σάς καλωσορίζει στη νέα εποχή Nespresso on the go!

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Τα δημητριακά HONEY CHEERIOS® της Nestlé συμβάλλουν στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!

"Η καρδιά μας χτυπάει στη θάλασσα"

H αρχή μίας νέας εποχής για την TRATA που έχει ταυτιστεί με το ψάρι, μόλις ξεκινάει.

H Lidl Ελλάς και το Lidl Plus διακρίνονται για 2η συνεχόμενη φορά στα Loyalty Awards 2022

Η εταιρεία κατέκτησε συνολικά 7 βραβεία, εκ των οποίων 2 gold, 2 silver και 3 bronze.