Το αθηνόραμα κάθε Πέμπτη στα περίπτερα €3

ΤΕΥΧΟΣ 1069 | 22 - 28 Ιουλίου

Το αθηνόραμα κάθε Πέμπτη στα περίπτερα

Αυτήν την εβδομάδα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Αν η περσινή απονομή έκανε ιδιαίτερα ηχηρό το μήνυμα για την επανεκκίνηση της εστίασης μετά την πρώτη καραντίνα, τα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 14/7 στο «Makedonia Palace» απέδειξαν περίτρανα πως ο κομβικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο άντεξε αλλά επιστρέφει δυναμικά στις επάλξεις.

ΣΙΝΕΜΑ

ΣΙΝΕΜΑ

Ένα εξ αρχής διαφορετικό φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με αναπάντεχο τρόπο, δημιουργώντας μια ξεχωριστή κινηματογραφική στιγμή: τον δεύτερο μόλις Χρυσό Φοίνικα σε γυναίκα σκηνοθέτιδα, για ένα τολμηρό ερωτικό θρίλερ προορισμένο να διχάσει κριτικούς και σινεφίλ.

ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός κατεβαίνει στην Επίδαυρο με ένα σπάνιο δείγμα του αρχαίου δραματολογίου, τους «Ιχνευτές» του Σοφοκλή (23-25/7). Οι Χάρης Φραγκούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αμαλία Μουτούση και Steve Katona είναι οι πρωταγωνιστές που θα μας οδηγήσουν στα βήματα του σατυρικού δράματος που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα δύο διάσημα αδέλφια για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, και πρώτη φορά κάτω από την Ακρόπολη! Brian και Roger Eno, δύο ξεχωριστοί της σύγχρονης μουσικής για μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο (4/8). Διαβάστε τι μας είπαν σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Στον απόηχο του λοκντάουν της Μυκόνου, η εστίαση ανά την Ελλάδα κλήθηκε να εφαρμόσει μια νέα δέσμη μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας, που μετέτρεψε τις εισόδους των καταστημάτων σε… πύλες επιβίβασης αεροδρομίων. Τι λένε γι’ αυτό οι μαγαζάτορες; Αν είναι ο τρόπος για να ανοίξουμε φτερά προς μια εστίαση χωρίς ανασφάλειες, χαλάλι.

NIGHTLIFE

NIGHTLIFE

Ένα τέρας με καλλιτεχνικές ανησυχίες, ένας πειρατής που προτιμά τις μπίρες και ένας Σκανδιναβός με γνώσεις στον ποιοτικό καφέ, εμφανίζονται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και φιλοδοξούν να γίνουν τα στέκια μας. Εμείς πήγαμε, είδαμε και μεταδίδουμε…