Οι σειρές Marvel του Netflix στο Disney Plus

Και οι έξι, μαζί με την σειρά Agents of S.H.I.E.L.D - γιατί είναι σημαντική εξέλιξη για το κοινό;

Η σχετική φημολογία "κυκλοφορούσε" εδώ και κάποιο καιρό στο Web, αλλά μία απρόσμενη εμφάνιση ηθοποιού σε πρόσφατο φιλμ της Marvel σχεδόν την επιβεβαίωσε και τώρα... είναι επίσημο: πολλοί υπερ-ήρωες της Marvel που έκαναν την εμφάνισή τους σε υπηρεσίες περιεχομένου που δεν ανήκουν στην Disney, όπως το Netflix και το ABC, μόλις επέστρεψαν στον... "φυσικό τους χώρο". Οι ήρωες αυτοί είναι οι Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist και Punisher - καθώς και οι Agents of S.H.I.E.L.D. - και μεταβαίνουν μόνιμα πια αυτές τις μέρες στο Disney Plus των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η Disney διαβεβαιώνει πως όλες οι σεζόν όλων αυτών των τηλεοπτικών σειρών - των Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist, The Punisher, της "συνδυαστικής" σειράς The Defenders όπως και της σειράς Agents of S.H.I.E.L.D. - θα εμφανιστούν και σε άλλες χώρες όπου λειτουργεί ή θα λειτουργεί έως το τέλος του χρόνου το Disney Plus. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές από αυτές τις σειρές δεν είναι ακριβώς... κατάλληλες για παιδιά όπως αυτές της ίδιας της Disney, γι' αυτό και το Disney Plus προσφέρει πλέον ισχυρότερα εργαλεία γονικού ελέγχου που επιτρέπουν στους συνδρομητές να ορίζουν σε τί είδους περιεχόμενο έχει πρόσβαση κάθε μέλος της οικογένειας.

Η κίνηση, σύμφωνα με την Disney, "είχε νόημα καθώς είναι αυτό που προτιμούν οι fans της Marvel", παρά το γεγονός ότι οι πιο πολλές από αυτές τις σειρές δεν έχουν κατά βάση σχέση με το λεγόμενο Marvel Cinematic Universe ή άλλες σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές της Marvel. Υπήρχαν πολλές αναφορές σχετικές σε έναν αριθμό επεισοδίων της σειράς Agents of S.H.I.E.L.D., αλλά η χρονική ακολουθία των υπολοίπων δεν "λαμβάνει στα υπ' όψιν" τί συνέβαινε παράλληλα σε άλλες ταινίες ή σειρές που εξελίσσονται σε αυτό το εικοσαετές κινηματογραφικό σύμπαν.

Αυτό ωστόσο ενδέχεται να αλλάξει σύντομα. Η παρουσία του Vincent D’ Onofrio (που ενσαρκώνει τον Kingpin στα Daredevil) στην σειρά Hawkeye του Disney Plus πέρυσι ήταν μία πρώτη ένδειξη για την επιστροφή αυτών των χαρακτήρων στο Marvel Cinematic Universe αλλά όχι καθοριστική. Η παρουσία, ωστόσο, του Matt Murdock (δηλαδή του Daredevil) στο πρόσφατο Spider-man: No Way Home - με τον ίδιο ηθοποιό που τον ενσάρκωνε στην σειρά του Netflix, τον Charlie Cox - είναι απόδειξη πια του γεγονότος ότι η Disney επιφυλάσσει όντως μία θέση γι' αυτούς τους περισσότερο... "γήινους" υπερ-ήρωες της Νέας Υόρκης. Το μέλλον της σειράς Agents of S.H.I.E.L.D βέβαια δεν είναι ακριβώς εξασφαλισμένο - στην χρονική ακολουθία που ισχύει αυτήν την στιγμή στο Marvel Cinematic Universe η οργάνωση αυτή έχει διαλυθεί από το 2014 - αλλά καθώς μεταβαίνουμε σταδιακά στο Marvel Cinematic Multiverse... ποιός ξέρει;

Η εξέλιξη είναι σημαντική και λόγος ενθουσιασμού για το κοινό της Marvel για διάφορους λόγους. Οι συνδρομητές του Disney Plus όχι μόνο έχουν πλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικές από τις καλύτερες σκηνές δράσης... ever σε τηλεοπτική σειρά, αλλά μπορούν να περιμένουν και παραγωγές με αντικείμενο ορισμένες από τις πλέον συναρπαστικές συνεργασίες ανάμεσα σε υπερ-ήρωες που έχουν εμφανιστεί στα κόμικ της Marvel. O Spiderman, για παράδειγμα, έχει συμμαχήσει πολλές φορές με τον Daredevil εναντίον του Kingpin, η Jessica Jones έχει... ιστορικό με τον Ant-man και την Captain Marvel, ενώ στην πορεία του ο Punisher έχει συγκρουστεί και συνεργαστεί με τον Spiderman, τον Wolverine και τον Deadpool (και οι δύο έρχονται στο Marvel Cinematic Multiverse) σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις.

Η σειρά Hawkeye του Disney Plus απέδειξε πέρυσι πως οι θεατές ενδιαφέρονται να παρακολουθούν και περισσότερο "γήινες" περιπέτειες από καιρό σε καιρό - αν μη τί άλλο ως ευχάριστη αλλαγή από τις παγκόσμιας ή κοσμικής κλίμακας περιπέτειες όπου είχε εστιάσει η Marvel Studios τα τελευταία χρόνια - αρκεί αυτές να είναι το ίδιο προσεγμένες. Εξαιρώντας τον Finn Jones του Iron Fist, όλοι οι ηθοποιοί των τηλεοπτικών σειρών της Marvel παραγωγής Netflix είναι πάρα πολύ καλές επιλογές για τους αντίστοιχους χαρακτήρες τους και θα ήταν μεγάλο λάθος εκ μέρους της Disney να μην τους αξιοποιήσει εκ νέου. Για να δούμε... τί θα δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ