Netflix: τα Tomb Raider σε κινούμενο σχέδιο αισθητικής anime

Καινούργια τηλεοπτική σειρά με τις περιπέτειες της Lara Croft - οι πρώτες λεπτομέρειες

Επιδιώκοντας να επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα κινουμένων σχεδίων κάθε είδους στην τεράστια βιβλιοθήκη περιεχομένου της, η Netflix έχει έλθει τα τελευταία χρόνια σε συμφωνίες με πολλές εταιρείες δημιουργίας από πολλούς χώρους - όμως τα video games δείχνουν να είναι πλέον μία από τις... αγαπημένες της πηγές έμπενυσης. Μετά από την σειρά των Castlevania και τo Dragon's Dogma, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως θα αξιοποιήσει ως πρωτογενές υλικό για κινούμενα σχέδια anime ένα άλλο "μεγάλο όνομα" του gaming: αυτό της Lara Croft και των Tomb Raider!

Πράγματι: η Netflix θα προσφέρει, σε συνεργασία με την φημισμένη κινηματογραφική Legendary, τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων αισθητικής ιαπωνικής βασισμένη στις περιπέτειες της δημοφιλέστερης Βρετανίδας τυχοδιώκτριας στην ιστορία. Το σενάριο και τμήμα της παραγωγής επιμελείται η Tasha Huo, η οποία έχει ήδη συγγράψει το σενάριο του The Witcher: Blood Origin (μίνι-σειρά 6 επεισοδίων που χρονικά προηγείται της σειράς που έχει προβληθεί ήδη στο Netflix).

Η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων αισθητικής anime της Netflix με θέμα τις περιπέτειες της Lara Croft τοποθετείται χρονικά μετά από την τριλογία των games που "επανεκκίνησαν" ουσιαστικά τα Tomb Raider σκιαγραφώντας την προέλευση της Βρετανίδας και την πορεία της προς τον χαρακτήρα που γνωρίσαμε για πρώτη φορά, ήδη ώριμο, το 1996.

Η Lara Croft της νέας σειράς της Netflix είναι πολύ πιθανό, με άλλα λόγια, να είναι ακόμη νεαρή και σχετικά άπειρη, κάτι που θα δώσει στην Tasha Huo και την ομάδα της την δυνατότητα να "γεφυρώσει" ίσως αυτό το κενό και να "ευθυγραμμίσει" τα δύο σεναριακά νήματα, αυτό δηλαδή των αρχικών TR και αυτό της τελευταίας τριλογίας. Tο ίδιο λέγεται πως θα επιδιώξει, δε, να κάνει και το επόμενο video game που θα φέρει τον τίτλο Tomb Raider, οπότε αυτή θα μπορούσε να είναι μία καλή ευκαιρία συνέργειας ανάμεσα στις δύο παραγωγές. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ