HBO Max: η Warner ξεκινά Δικτυακά το 2020

Τρίτη υπηρεσία με φιλοδοξίες αντι-Netflix στον ορίζοντα, με ήδη ευρύτατο μάλιστα κατάλογο περιεχομένου

Οι επόμενοι 12 μήνες θ' αποδειχθούν από τους πλέον ενδιαφέροντες της τελευταίας δεκαετίας στην αγορά της οικιακής διασκέδασης, καθώς ένας αριθμός από εταιρείες του χώρου - αλλά και όχι μόνο - θα επιδιώξουν όχι απλώς να εισέλθουν στην "αρένα" των Δικτυακών υπηρεσιών περιεχομένου, όχι απλώς να απειλήσουν την τωρινή κυρίαρχο Netflix, αλλά και ν' αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς πριν... ακόμη πιο πολλές εταιρείες διεκδικήσουν τα ίδια διαθέσιμα χρήματα μηνιαίως από το καταναλωτικό κοινό. Τον Σεπτέμβρη έχουμε την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Apple TV και τον Νοέμβρη της υπηρεσίας Disney Plus ενώ στο τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει δοκιμαστικά την λειτουργία της και η υπηρεσία HBO Max, με στόχο την εμπορική της διάθεση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το HBO Max είναι η Δικτυακή υπηρεσία της Warner Media που θα προσφέρει τόσο υπάρχον, όσο και νέο, ειδικά παραχθέν γι' αυτήν ψυχαγωγικού περιεχόμενο από όλες τις εταιρείες που εντάσσονται στο group της: τις HBO, Warner Bros, New Line, DC Entertainment, TNT και The CW, καθώς και δευτερεύουσες ή άλλου περιεχομένου όπως το ειδησεογραφικό CNN, το παιδικό Cartoon Network, το Turner Classic Movies των σινεφίλ κ.α. Όλα τα παραπάνω ανήκουν στην τηλεπικοινωνιακή AT&T, η οποία έχει ήδη επενδύσει τεράστια ποσά για τις σχετικές εξαγορές και θα χρειαστεί να επενδύσει ακόμη περισσότερα σε βάθος χρόνου για την παραγωγή πρωτότυπου και αποκλειστικού περιεχομένου (τα λεγόμενα Max Originals α λα Netflix Originals).

Στελέχη της εταιρείας υπογραμμίζουν πως το HBO Max θα ξεκινήσει με τουλάχιστον 10.000 ώρες ψυχαγωγικού περιεχομένου διαθέσιμου, πως η χρηματοδότηση για νέες παραγωγές έχει ήδη αυξηθεί κατά 50% ώστε να αρχίσει να δημιουργείται ο απαραίτητος κατάλογος και πως διάσημα ονόματα του θεάματος - ανάμεσά τους αυτά των Denis Villeneuve, Joss Whedon, Damon Lindelof, Jason Bateman, George R.R. Martin, Nicole Kidman, Hugh Grant, Mark Ruffalo και Anna Kendrick - έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για συνεργασίες που θα προβληθούν το 2020 και 2021.

Υπάρχει φυσικά πλειάδα στοιχείων που δεν γνωρίζουμε ακόμη για το HBO Max, από το ποιές χώρες θα είναι αυτές όπου θα λειτουργήσει αρχικά μέχρι το πόσο θα κοστίζει η συνδρομή σε αυτό. Είναι σχεδόν βέβαιο ωστόσο πως η AT&T δεν θα αποπειραθεί παγκόσμια εκκίνηση για την υπηρεσία της από την πρώτη μέρα, ενώ πηγές της Wall Street Journal θέλουν την συνδρομή στο HBO Max να είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη της Netflix, αγγίζοντας έως και τα $17 μηνιαίως (χωρίς να προσδιορίζεται κάτι για την οπτικοακουστική ποιότητα του υλικού στο οποίο αντιστοιχεί το κόστος αυτό). Η AT&T θα γνωστοποιήσει περισσότερα στοιχεία αργότερα μέσα στη χρονιά, οπότε... αναμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ