Ελλάδα: οι δημοφιλέστερες ταινίες και σειρές μέσω streaming

Από όλες τις υπηρεσίες που λειτουργούν στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία Οκτωβρίου της JustWatch

Η αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας στην χώρα μας είναι πλέον ωριμότερη από ποτέ και οι επιλογές που έχει πια το κοινό της όσον αφορά στην θέαση τηλεοπτικών σειρών ή ταινιών είναι πάρα πολλές από το υλικό που προσφέρει κάθε μήνα το Disney Plus, το Netflix, το Amazon Prime Video, το AppleTV Plus και το Mubi. Για την ακρίβεια οι επιλογές αυτές έχουν αρχίσει να είναι τόσες πολλές, που οι Έλληνες τηλεθεατές χρειάζονται πλέον έναν τρόπο να αξιολογούν τί τους ενδιαφέρει περισσότερο να παρακολουθήσουν από όλες τις νέες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που προσφέρουν οι πέντε παραπάνω υπηρεσίες, καθώς και τις αντίστοιχες που ενοικιάζονται ή πωλούνται απευθείας από Δικτυακά καταστήματα όπως το iTunes Store ή το Google Play.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά η γνωστή υπηρεσία JustWatch: αυτή συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλες τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που γίνονται διαθέσιμες από όλες τις παραπάνω Δικτυακές υπηρεσίες, παραθέτει όλες τις σχετικές πληροφορίες γι' αυτές και τις ταξινομεί με τρόπο που βοηθά τον επισκέπτη να ανακαλύψει περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει να παρακολουθήσει. Η δημιουργία προφίλ στην υπηρεσία είναι δωρεάν και δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να έχει διαθέσιμη online την δική του watchlist που μπορεί να κρατά ενήμερη γρήγορα και εύκολα. Καθώς την JustWatch αξιοποιούν πάρα πολλοί χρήστες του Web, ο επισκέπτης λαμβάνει και προτάσεις για ταινίες ή σειρές που ενδέχεται να τον ενδιαφέρουν βάσει των όσων ο ίδιος αναζητά πληροφορίες, παρακολουθεί ή αποθηκεύει στην watchlist του.

Βάσει των στοιχείων που έχει στην διάθεσή του το JustWatch, οι δημοφιλέστερες ταινίες Δικτυακής διανομής στην χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες είναι οι παρακάτω:

Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές Δικτυακής διανομής στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες είναι οι ακόλουθες:

Αν και τα στοιχεία της JustWatch είναι "ανεπίσημα" - υπό την έννοια πως δεν στηρίζονται σε στατιστικά στοιχεία θέασης που παραχωρούν οι ίδιες οι Netflix, Disney, Amazon, Apple ή Mubi - παραμένουν ενδεικτικά και έχει ενδιαφέρον να διαπιστώνουμε πώς διαμορφώνονται κάθε μήνα. Για να δούμε τί θα προτιμήσουν να παρακολουθήσουν οι Έλληνες τηλεθεατές στην διάρκεια του Νοεμβρίου, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ