Disney Plus στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου

Επίσημη πρεμιέρα: πόσο θα κοστίζει, τί θα προσφέρει στους συνδρομητές της το 2022

Και, επιτέλους επίσημα, έχουμε... χρονοδιάγραμμα! Η εμπορική λειτουργία του Disney Plus, της Δικτυακής συνδρομητικής υπηρεσίας της Disney, ξεκινά και στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρώτης του Ιανουαρίου αλλά με συγκεκριμένη πια ημερομηνία και κόστος συνδρομής: αυτό ανέρχεται στα €8.99 μηνιαίως ή €89.90 σε ετήσια βάση και κρίνεται ως σαφέστατα ανταγωνιστικό αν σκεφτεί κανείς πως προσφέρει όλα όσα και η ακριβότερη εκδοχή του Netflix - εικόνα 4K/HDR, ήχο Dolby Atmos, τέσσερις ροές προβολής ταυτόχρονα, 10 συσκευές όπου ταινίες ή σειρές μπορούν ν' αποθηκευθούν - με σημαντικά λιγότερα χρήματα. Υπενθυμίζουμε πως η Disney έχει ανακοινώσει και επίπεδο συνδρομής ακόμη περισσότερο προσιτό, με διαφημίσεις, το οποίο όμως στην Ευρώπη θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο 2023.

Ο Ιούνιος είναι ευνοϊκό χρονικό σημείο για την διάθεση του Disney Plus από πλευράς προσφερόμενου περιεχομένου. Η υπηρεσία θα έχει διαθέσει το προηγούμενο διάστημα ποιοτικές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες - από το σύνολο των σειρών της Marvel που βρίσκονταν ως τώρα στο Netflix, το West Side Story και το Turning Red μέχρι το Moon Knight και το Star Wars: Obi-Wan Kenobi - ενώ η επόμενη τηλεοπτική σειρά της Marvel, το Ms. Marvel, θα γίνει διαθέσιμη στις 8 Ιουνίου. Για το υπόλοιπο του 2022 οι συνδρομητές της θα έχουν να προσβλέπουν σε περισσότερες ποιοτικές παραγωγές, όπως την σειρά BayMax, την σειρά ντοκυμαντέρ Limitless With Chris Hemsworth, πιο πολλές νέες σειρές της Marvel - όπως οι She-Hulk και Secret Invasion - καθώς και την τρίτη σεζόν του The Mandalorian και την νέα τηλεοπτική σειρά Star Wars: Andor.

Οι φίλοι του σινεμά, παράλληλα, μπορούν να προσβλέπουν σε μια σειρά από μεγάλες παραγωγές για όλο το υπόλοιπο της χρονιάς: την μοντέρνα εκδοχή του Pinocchio από τον Robert Zemeckis, το Rise (ταινία που καταγράφει τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο), το Peter Pan & Wendy του David Lowery καθώς και όλα τα φιλμ της Marvel και εκείνα των κινουμένων σχεδίων που θα έχουν προβληθεί στα σινεμά έως το τέλος Σετπεμβρίου. Αυτά περιλαμβάνουν τα Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Lightyear και Thor: Love and Thunder.

Γνωρίζοντας την ημερομηνία έναρξης του Disney Plus στην χώρα μας και το κόστος της, μένουν λίγα πλέον στοιχεία που δεν γνωρίζουμε γι' αυτήν. Υπάρχει βέβαια το σημαντικό θέμα της μεταγλώττισης στα ελληνικά ή/και της ύπαρξης ελληνικών υποτίτλων τόσο για το αρχειακό υλικό της Disney, όσο και για τις ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές της Disney που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία διετία ειδικά για το Disney Plus. Έχουμε υποβάλλει σχετική ερώτηση στην Disney για το αν και κατά πόσο θα προσφέρεται πλήρης ή έστω εκτενής εξελληνισμός του περιεχομένου του Disney Plus από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στην Ελλάδα και αναμένουμε απάντηση.

Πληροφορίες δεν έχουμε επίσης όσον αφορά στο (α) αν θα απουσιάζει από το "ελληνικό" Disney Plus το περιεχόμενο της Disney που υπάγεται σε συμφωνίες με άλλους παρόχους ψυχαγωγικού περιεχομένου της χώρας, όσον αφορά στο (β) πώς θα διαμορφωθούν οι χρόνοι παραμονής των ταινιών της Disney στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες με το Disney Plus ενεργό στην δική μας αγορά, αλλά και όσον αφορά στο (γ) αν και κατά πόσο το περιεχόμενο που θα προσφέρεται από την υπηρεσία της Disney στην Ελλάδα θα διαφέρει σε ο,τιδήποτε τεχνικά από το αντίστοιχο του εξωτερικού. Αμέσως μόλις έχουμε απαντήσεις σχετικές, θα ενημερωθεί το παρόν άρθρο. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ