Wonder Woman

Το κορίτσι είναι θαύμα - κι η οικιακή του εκδοχή επίσης

Είδος: Περιπέτειες
Τιμή: €34,99

Εταιρία: Warner Bros
Διανομή: Tanweer

Δεν είναι σε καμία περίπτωση υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως το Wonder Woman είναι από πολλές απόψεις η μεγαλύτερη... υπερηρωϊκή σιν-επιτυχία του 2017: όχι μόνο εντυπωσίασε εισπρακτικά στις αίθουσες, όχι μόνο επανέφερε σε θετικό πρόσημο τον κινηματογραφικό κόσμο της DC (που με τα μέτρια Batman vs Superman και Suicide Squad είχε απογοητεύσει για τις προοπτικές του), αλλά υπενθύμισε στους πάντες πως ναι, μία περιπέτεια με πρωταγωνιστικό χαρακτήρα γυναίκα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής, αν ως ταινία αυτή καθ' αυτή είναι αρκετά καλή. Και το Wonder Woman είναι, εξ ου και ο θρίαμβος σε όλα τα επίπεδα. Το φιλμ αυτό μόλις έγινε διαθέσιμο και για την οικιακή αγορά σε μορφή DVD, Blu-ray και Ultra HD Blu-ray. Αξίζει μία θέση στην συλλογή όχι μόνο των ανθρώπων που αγαπούν τo θεαματικό σινεμά, αλλά και του ευρύτερου κοινού;

Από πλευράς σεναριακής, βέβαια, το Wonder Woman ούτε επιδιώκει, ούτε προσποιείται πως θα προσφέρει κάτι περίπλοκο: είναι πρακτικά ο... ορισμός "της γέννησης ενός θρύλου" (origin story), της διαδρομής που μία νεαρή κοπέλα χρειάστηκε να διανύσει προκειμένου να μεταμορφωθεί από γενναία αλλά αθώα κι εύπιστη μαχήτρια με περιορισμένη οπτική του κόσμου, σε γυναίκα δυνατή, συνειδητοποιημένη και ρεαλίστρια όσον αφορά στο τί σημαίνουν οι ικανότητές της και πώς θέλει να τις χρησιμοποιήσει. Η Wonder Woman ανήκει στους ισχυρότερους χαρακτήρες που ανέδειξαν ποτέ τα comics της DC, όμως οι σεναριογράφοι κι η σκηνοθέτιδα της ταινίας την έχουν αποτυπώσει στην οθόνη με τρόπο θαυμαστά ευαίσθητο κι ανθρώπινο, χωρίς να τού στερήσουν την συναρπαστική διάσταση που περιμένει κανείς να απολαύσει. Εκεί βρίσκεται η νίκη του φιλμ κι αυτήν τίμησε το κοινό.

Στην απόδοση της Wonder Woman με τρόπο τόσο επιτυχημένο η όλη παραγωγή χρωστά πάρα, μα πάρα πολλά στην Gal Gadot: η Ισραηλινή ηθοποιός ενσάρκωσε την of Diana of Themiscyra με τρόπο που... κανείς μας δεν πίστευε πως είναι ποτέ εφικτό, συνδυάζοντας αποτελεσματικά την επιβλητική φυσική παρουσία της Αμαζόνας στις σκηνές μάχης με τον συγκινητικά τρωτό και γήινο χαρακτήρα της νεαρής ιδεαλίστριας στις προσωπικές σκηνές. Δεν χωρά αμφιβιλία στο γεγονός ότι το Wonder Woman δεν θα λειτουργούσε ποτέ όπως το κάνει χωρίς την Gadot, όμως ευτυχώς τόσο ο συμπρωταγωνιστής της, ο Chris Pine, όσο και οι άλλοι δευτερεύοντες χαρακτήρες "στέκονται στο ύψος των περιστάσεων" με τις ερμηνείες τους. Μόνη παραφωνία ο έμπειρος αλλά... ανάλατος David Thewlis, ο οποίος στον ρόλο του "βασικού κακού" είναι από μη πειστικός έως αδιάφορος. Ευτυχώς δεν αρκεί για ν' αμαυρώσει το αναπόφευκτα εξωπραγματικό φινάλε και την αξία του φιλμ συνολικά.

Οι υπερηρωϊκές ταινίες, πάντως, για την συναρπαστική ατμόσφαιρα, τις σκηνές μάχης και το φανταστικό τους σκηνικό τις παρακολουθεί (πρωτίστως) κανείς... και το Wonder Woman τα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα με τον έξοχο οπτικοακουστικό του τομέα σε Blu-ray και Ultra HD Blu-ray. Και οι δύο εκδόσεις περιλαμβάνονται στην εμπορική συσκευασία της εκδοχής εικόνας 4Κ που διατίθεται στην ελληνική αγορά, είχαμε την ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε και την σχετική αντιπαραβολή - και θ' αποδώσουμε τα εύσημα στην Warner και στις δύο περιπτώσεις. Η έκδοση BD έχει να επιδείξει εξαιρετική, απολύτως κορυφαίου επιπέδου εικόνα, στιλπνή και συμπαγή, απαλλαγμένη από αντιαισθητικό κόκκο αλλά ταυτόχρονα τόσο απίθανα λεπτομερή όσο ελάχιστες άλλες οικιακές μεταφορές τα τελευταία χρόνια μπορούν να υποστηρίξουν ότι προσέφεραν. Αν μη τί άλλο, η έκδοση BD αποδεικνύει πως τα τεχνολογικά όρια του φορμά αυτού εν έτει 2017... τα εξερευνούμε ακόμη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ