To Spider-man: Into the SpiderVerse στην Netflix

Και μάλιστα μέσα στον Ιούνιο, ασυνήθιστα γρήγορα για τα δεδομένα των ταινιών επιπέδου ΑΑΑ

Μπορεί να συνηθίζουμε (και δικαίως) να στηλιτεύουμε την επιλογή της Netflix να παράγει ταινίες μέτριου ή χαμηλού επιπέδου ποιότητας, όμως αυτή δεν παύει να συμπεριλαμβάνει στον κατάλογό της και εξαιρετικά δείγματα φιλμ από τους καταλόγους των έξι μεγάλων studio του Hollywood. Ο... συνήθης "αστερίσκος" που πάντοτε ίσχυε, βέβαια, συνεχίζει να ισχύει: τα φιλμ αυτά είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους "ηλικίας" το λιγότερο 18 ή 24 μηνών, συνήθως ετών παλαιότερα, έτσι ώστε τα studio αυτά να μην χάνουν κανένα έσοδο από τις πιο πρόσφατες παραγωγές τους. Ενίοτε, ωστόσο, προκύπτει και κάποια ευχάριστη εξαίρεση - και μία εξαιρετικά ευχάριστη τέτοια περιμένει τους φίλους της δράσης και των κινουμένων σχεδίων που τυγχάνουν συνδρομητές της Netflix: ένα από τα καλύτερα φιλμ του χειμώνα, βραβευμένο με βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία του και το αγαπημένο μας του 2018, το Spider-Man Into the SpiderVerse θα ενσωματωθεί στον κατάλογο της αμερικανικής ψυχαγωγικής υπηρεσίας μέσα στον Ιούνιο!

Πράγματι, η Netflix θα προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της την ταινία της Sony Pictures από την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Υποθέτουμε πως το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε όσον αφορά στην υποστήριξη ελληνικών είναι η προσφορά υποτίτλων στην γλώσσα μας, αν και φυσικά θα ήταν απείρως προτιμότερο να περιλαμβάνεται και η μεταγλώττιση που έχει γίνει για την προβολή του φιλμ στις ελληνικές αίθουσες και την πώλησή του σε DVD/Blu-ray/UHD Blu-ray πρόσφατα. Έτσι θα ήταν εφικτό να το παρακολουθήσουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας, καθώς η ταινία είχε ούτως ή άλλως κριθεί κατάλληλη για όλους στην κινηματογραφική της προβολή.

Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντοτε με τις ταινίες των μεγάλων studio του Hollywood που περιλαμβάνει η Netflix στον κατάλογό της, το Spider-man: Into the SpiderVerse θα προβληθεί σε τεχνικά περιορισμένη μορφή όσον αφορά στην ποιότητα εικόνας και ήχου της (ανάλυση 1080p και ήχος Dolby Digital 5.1). Θα απέχει, με άλλα λόγια, πάρα πολύ από την καλύτερη μορφή όπου μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς - το Ultra HD Blu-ray με έξοχη εικόνα 4Κ τεχνολογίας HDR και ήχο Dolby Atmos - αλλά και πολύ από την τυπική έκδοση σε Blu-ray, καθώς και αυτό προσφέρει υψηλότερης ποιότητας (bitrate) εικόνα και ήχο. Άλλωστε η Netflix δεν θα προσφέρει, προφανώς, τα extras των οπτικών δίσκων, τα οποία στην περίπτωση του συγκεκριμένου φιλμ είναι αξιόλογα.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, να πιστεύουμε πως το Spider-man: Into the Spider-Verse είναι γενικότερης ποιότητας τόσο υψηλής, που σε μορφή DVD, Blu-ray ή Ultra HD Blu-ray αξίζει μία θέση στην βιβλιοθήκη όλων όσων αγαπούν το animation, τα comics και την κινηματογραφική δράση. Όμως για το κοινό εκείνο που δεν συνηθίζει να αγοράζει ούτως ή άλλως ταινίες σε υλική μορφή, ακόμη και τις πλέον αξιόλογες, η παρουσία του φιλμ στην Netflix είναι σαφώς μία σπάνια ευκαιρία να διαπιστώσει για ποιούς λόγους την θεωρούμε μία από τις καλύτερες υπερηρωϊκές ever. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ