Star Wars: The Last Jedi

Επική περιπέτεια far far away, θριαμβευτική μεταφορά σε Blu-ray

Φορμά: Blu-ray
Τιμή: €24,99

Εταιρία: Disney
Διανομή: Feelgood Entertainment

Μία μεγάλη εμπορική επιτυχία ενδέχεται να είναι τυχαία, μία δεύτερη σαφώς λιγότερο αλλά και πάλι συνεχίζει να υπάρχει ο παράγοντας της τύχης στην όλη εξίσωση, με την τρίτη όμως δεν... υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης: στα χέρια της Disney η κινηματογραφική σειρά των Star Wars εμπορικά διανύει μια δεύτερη νεότητα που είναι πρακτικά βέβαιο πως θα την κρατά στο επίκεντρο του σινε-ενδιαφέροντός μας για χρόνια. Αυτό, δε, ισχύει τόσο για τις αίθουσες των σινεμά όσο και για το σαλόνι μας, καθώς η πιο μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του 2017, το Star Wars: The Last Jedi, κάνει αυτές τις ημέρες την μετάβαση στην οικιακή αγορά με τις εκδόσεις σε DVD, Blu-ray και UltraHD Blu-ray. Αξιολογήσαμε την δεύτερη όπως πωλείται και στα ελληνικά καταστήματα. Δικαιώνει και διατηρεί την παράδοση της Disney για έξοχες μεταφορές στα καταναλωτικά φορμά για home cinema;

Αν και φυσικά το σενάριο του πιο πρόσφατου Star Wars δεν... χρίζει ανάλυσης για το φανατικό κοινό της σειράς - ίσως... ούτε καν για το υπόλοιπο κινηματογραφικό κοινό για την ακρίβεια - υπενθυμίζουμε τα απολύτως βασικά σημεία: το The Last Jedi ξεκινά ακριβώς από εκεί που τελείωσε το The Force Awakens, με την συμπαθή Rey να έχει αποδεχθεί πως υπηρετεί την Δύναμη των Jedi αλλά πως έχει πάρα πολλά να μάθει ακόμη γι' αυτήν, τον αρχι-αντίπαλό της Kylo Ren να συνεχίζει την εσωτερική του διαμάχη με την ίδια Δύναμη που επιδιώκει να φέρει την σκοτεινή του πλευρά στο προσκήνιο για πάντα και τους Επαναστάτες κατά της Αυτοκρατορίας να μάχονται για την επιβίωσή τους και την απόκτηση των μέσων που θα τούς επιτρέψουν να την αντιμετωπίσουν περισσότερο αποτελεσματικά.


Τρία διαφορετικά σεναριακά νήματα "τρέχουν" παράλληλα και συμπληρωματικά στο The Last Jedi, προσφέροντας τόσο σεκάνς δράσης όσο και σκηνές συναισθηματικά φορτισμένες με τρόπο που ναι μεν δεν βρήκε σύμφωνους σε όλα όλους τους οπαδούς των Star Wars, μα δεν παύει να είναι ευθυγραμμισμένος με τις προτιμήσεις του σύγχρονου κινηματογραφικού κοινού. Kανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τόσο τις έξοχες ερμηνείες όλων των ηθοποιών που αποδίδουν σημαντικούς χαρακτήρες, όσο και την αποτελεσματική σκηνοθεσία, την υπέροχη φωτογραφία και την επική μουσική που χαρακτηρίζουν την όλη παραγωγή. Το The Last Jedi είναι απολαυστικό από την αρχή μέχρι το τέλος, εμπλέκοντας τον θεατή μ' επιτυχία στα όσα συμβαίνουν στην οθόνη και στο μυαλό των χαρακτήρων του, ωθώντας παράλληλα την συνολική υπόθεση των νέων Star Wars στο επόμενό της στάδιο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ