OTE TV: θεματικό κανάλι αφιερωμένο στον James Bond

Εν όψει Spectre, όλες οι περιπέτειες του θρυλικού 007 αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό

Μερικές εμπορικές ευκαιρίες... παραείναι πολύτιμες για να περάσουν ανεκμετάλλευτες και η προβολή, ανά τρία χρόνια κατά μέσο όρο, μιας νέας περιπέτειας του θρυλικού James Bond στους κινηματογράφους ανήκει ακριβώς σε αυτές. Το Spectre, η καινούργια ταινία με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig στον ρόλο του φλεγματικού Βρετανού πράκτορα 007 θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου - και ο OTE TV φροντίζει ώστε το κοινό του Bond να... "φτιάξει διάθεση" σινε-κατασκοπική τις προηγούμενες εβδομάδες, με το ειδικό θεματικό κανάλι που ξεκινά τη λειτουργία του σήμερα.

Στο κανάλι OTE CINEMA 007 οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις 23 ταινίες της σειράς των James Bond - όπως τον έχουν ενσαρκώσει οι Σων Κόνερι, Ρότζερ Μουρ, Τζωρτζ Λάζενμπι, Πιρς Μπρόσναν, Τίμοθι Ντάλτον και Ντάνιελ Κρεγκ - από το Dr. No μέχρι το Skyfall, πολλαπλές φορές προφανώς μέσα στο διάστημα λειτουργίας του καναλιού (16 Οκτωβρίου - 15 Νοεμβρίου). Αξίζει να σημειωθεί - έως... υπογραμμιστεί - πως και οι 23 ταινίες, ακόμη και οι παλαιότερες, θα προβληθούν σε υψηλή ευκρίνεια καθώς βασίζονται στις ψηφιακά αναδομημένες εκδοχές (digital restoration/remaster) που αξιοποιούν και οι αντίστοιχες εκδόσεις τους σε Blu-ray.

Στο 24ωρο πρόγραμμα του OTE CINEMA 007 περιλαμβάνεται επίσης κάτι ίσως... ακόμη σημαντικότερο κι από τις ίδιες τις ταινίες: σπάνιο αρχειακό υλικό που σχετίζεται με κάθε περιπέτεια του James Bond, όπως ειδικά ντοκιμαντέρ, αφιερώματα, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, καθώς και σκηνές "πίσω από τις κάμερες" και τα γυρίσματα των φιλμ. Ακόμη και τα αρχικά trailer των παλαιότερων περιπετειών του James Bond, με το αμερικανικό σπικάζ και τον σχετικό... κόκκο, έχουν αναδομηθεί ψηφιακά ώστε οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV να τα απολαύσουν μεν στην αρχική τους cult μορφή, αλλά όχι και... παρωχημένα τεχνολογικά για τα δεδομένα των τηλεοράσεων HD τους.

Όλο αυτό το υλικό είχε μέχρι σήμερα εμφανιστεί μόνο στα Blu-ray των ταινιών - και δη στις συλλεκτικές εκδόσεις με τις 22 ταινίες που είχαν διατεθεί ως σετ πριν την προβολή του Skyfall - οπότε οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital (και πράκτορα 007 προφανώς) που δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν τότε, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων. Αποδεικνύοντας, δε, πόση αξία αποδίδει ο OTE TV στον μύθο και την ιστορική αξία της σειράς των James Bond γενικότερα, εξασφάλισε ήδη τα αποκλειστικά δικαιώματα για την πρώτη τηλεοπτική προβολή του επερχόμενου Spectre στα κανάλια OTE CINEMA κάποια στιγμή μέσα στο 2016. Έτσι. Ή το κάνεις ή... δεν το κάνεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ