Netflix: μετά από τον Iron Fist, τέλος και ο Luke Cage

Δεύτερη σειρά της Marvel που δεν θα συνεχίσει ο αμερικανικός κολοσσός, αντικρουόμενες οι σχετικές φήμες

Ήταν μεν μεγάλη έκπληξη για μία σειρά από λόγους, αλλά ομολογουμένως όχι αδικαιολόγητη η επιλογή της Netflix την περασμένη εβδομάδα να μην συνεχίσει την πλέον αδύναμη από τις 5 τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συνεργάζεται με την Marvel, το Iron Fist. Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε ποικιλλοτρόπως, προκάλεσε... χλιαρές αντιδράσεις (όπως ο,τιδήποτε άλλο) στο Web και πιθανώς θα είχε ξεχαστεί γρήγορα - όμως μία δεύτερη αντίστοιχη δημιουργεί πλέον σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον του όλου εγχειρήματος από τις δύο εταιρείες: την ίδια ημέρα που ξεκίνησε η τρίτη σεζόν της πρώτης τηλεοπτικής σειράς των Netflix/Marvel, του Daredevil, ανακοινώθηκε η μη συνέχιση της σειράς του... έτερου "Hero for Hire", του Luke Cage. Η σειρά βρισκόταν στα αρχικά στάδια δημιουργίας της τρίτης σεζόν, η οποία θα προβαλλόταν μετά την τρίτη αντίστοχη της Jessica Jones.

Η κίνηση αυτή της Netflix δημιούργησε ακόμη περισσότερο "θόρυβο" και σχολιασμό στο Web για τρεις διαφορετικούς λόγους. Πρώτον, ποιοτικά οι δύο σεζόν του Luke Cage κινούνταν σε επίπεδο σαφώς ανώτερο των αντίστοιχων του Iron Fist - γεγονός που αναγνώρισαν τόσο οι κριτικοί τηλεόρασης, όσο και το κοινό. Δεύτερον, είναι η δεύτερη ακύρωση σειράς από την Netflix μέσα σε ισάριθμες εβδομάδες, κάτι που όχι μόνο δεν έχει ξαναγίνει αλλά αρχίζει να σκιαγραφείται από πολλούς με ανησυχητική ευκολία ως ενδεικτικό βήμα αλλαγής κατεύθυνσης για την Netflix και απομάκρυνσης από την Marvel.

Τρίτο, και σημαντικότερο, όμως: είναι αντικρουόμενες οι φήμες που τοποθετούν "στο παρασκήνιο" τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση αυτή από τον αμερικανικό κολοσσό. Από την μία πλευρά το Hollywood Reporter επικαλείται πηγές που θέλουν τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή εκ μέρους της Netflix και της Marvel να έχουν τόσες διαφωνίες σε τόσα σημαντικά στοιχεία της τρίτης σεζόν του Luke Cage που να είναι απλώς ανέφικτο να προχωρήσουν. Από την άλλη πλευρά ανώνυμες πηγές μέσα από την Netflix θέλουν την διάσημη Δικτυακή υπηρεσία συνειδητά και σταδιακά να περιορίζει την συνεργασία της με την Marvel καθώς δεν αργεί ο καιρός που με την εταιρεία-ιδιοκτήτρια της δεύτερης, την Disney, η πρώτη θα είναι ευθέως ανταγωνίστρια όταν ξεκινήσει την λειτουργία της η υπηρεσία Disney Play κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Όσον αφορά στο μέλλον των υπόλοιπων τηλεοπτικών σειρών της Netflix με υλικό της Marvel - δηλαδή τις Daredevil, Jessica Jones και The Punisher - δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση του αμερικανικού κολοσσού. Αν ωστόσο η δεύτερη φήμη που αναφέραμε (η οποία είναι βάσιμη) αποδειχθεί αληθινή, τότε οι φίλοι της Marvel έχουν να προσβλέπουν μόνο στην δεύτερη σεζόν του The Punisher (η παραγωγή της ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο) και την τρίτη της Jessica Jones (η παραγωγή της ξεκίνησε τον Ιούνιο). Νέος κύκλος The Defenders, άλλωστε, της "ομαδικής" σειράς που συγκέντρωσε τους πιο πολλούς από τους προαναφερθέντες υπερήρωες σε μία περιπέτεια, θα είναι δύσκολο να προκύψει με τους Iron Fist και Luke Cage ήδη εκτός προγράμματος. Για να δούμε... τί υπερηρωϊκό θα δούμε και τί όχι, λοιπόν, από την Netflix μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. Γιατί πέρα από αυτό, υποψιαζόμαστε, δεν έχει ιδέα κανείς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ