Netflix, Marvel: πολύ κοντά στο διαζύγιο

Αναστέλλεται και η σειρά Daredevil, ολοφάνερη πια η εξέλιξη της σχέσης των δύο εταιρειών

Όχι ότι... "δεν το βλέπαμε να έρχεται" εδώ και καιρό, φυσικά, όμως είναι πλέον πρακτικά επίσημο και οποιαδήποτε μελλοντική ανακοίνωση σχετική μόνο απλής επιβεβαίωσης θα είναι: η Netflix και η Marvel πλησιάζουν στο τέλος της συνεργασίας τους, όσον αφορά την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών τουλάχιστον, και δεν φαίνεται πιθανό η συνεργασία αυτή να έχει σοβαρές πιθανότητες επανέναρξης στο μέλλον. Μόνο σε αυτό το συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει κανείς μετά από την αναστολή και του Daredevil, της πρώτης και σαφώς καλύτερης σειράς που δημιούργησε η Netflix βασισμένη σε υπερήρωα των comics της Marvel.

Την πρόθεση της Netflix να μην προχωρήσει σε τέταρτη σεζόν του Daredevil μετά από την πολύ καλή τρίτη που έγινε διαθέσιμη πρόσφατα η εταιρεία εξέφρασε λακωνικά με δελτίο Τύπου: σε αυτό απλώς ευχαρίστησε τους συντελεστές για τη δουλειά τους και το κοινό για την υποστήριξή του, επιβεβαίωσε πως οι τρεις υπάρχουσες σεζόν θα συνεχίσουν να προσφέρονται στους συνδρομητές της, ανέφερε ωστόσο και ότι "ο Daredevil θα συνεχίσει την πορεία του σε άλλες παραγωγές της Marvel", όσο... ασαφές κι αβέβαιο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή προερχόμενο από πηγή που δεν αποφασίζει γι' αυτά τα πράγματα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η μη συνέχιση του Daredevil δεν έχει να κάνει σε τίποτε ούτε με την ποιότητα ούτε με την αποδοχή της σειράς, όπως θα μπορούσε να πει κανείς πως ίσχυσε σε μεγάλο βαθμό με το κακό Iron Fist για την δική του αναστολή μετά την δεύτερη σεζόν. Συνυπολογίζοντας κανείς και την αντίστοιχη ολοκλήρωση της πορείας του Luke Cage μετά την δική του δεύτερη σεζόν είναι αδύνατον να καταλήξει σε οποιαδήποτε άλλη διαπίστωση: εν όψει της νέας Δικτυακής υπηρεσίας διανομής περιεχομένου που ετοιμάζει η Disney για το 2019, της Disney Plus όπως θα ονομάζεται, η Netflix δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταματά αυτές τις τηλεοπτικές σειρές. Oι σχετικοί χαρακτήρες ανήκουν στην Marvel, που ανήκει στην Disney, και η τελευταία είτε έχει δικά της σχέδια γι' αυτούς, είτε δεν θέλει να εμφανίζονται πια σε νέες παραγωγές από το 2019 και μετά. Ή, φυσικά, και τα δύο.

Με αυτό ως δεδομένο - και φυσικά απίθανο πια να δούμε νέα σεζόν "συνδυαστική" με τους επιμέρους τηλεοπτικούς υπερήρωες της Marvel σε κοινή περιπέτεια α λα The Defenders - σε τί έχουν λοιπόν να προσμένουν οι φίλοι των σειρών αυτών της Netflix από δω και πέρα; Όχι σε πολλά είναι η αλήθεια. Τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν του Punisher έχουν ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο και αυτή αναμένεται να προβληθεί στις αρχές του 2019. Μέχρι το τέλος του χρόνου ή του Ιανουαρίου το πολύ θα έχουν ολοκληρωθεί και τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν της Jessica Jones, οπότε και αυτή η σεζόν αναμένεται να προβληθεί μέχρι τον Ιούνιο το αργότερο. Από κει και πέρα, ωστόσο, ούτε τίποτε προγραμματισμένο από την Netflix υπάρχει ούτε, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να υπάρξει.

Όλα αυτά είναι φυσικά δυσάρεστα νέα για τα πολλά εκατομμύρια φίλους της Marvel που τυγχάνουν και συνδρομητές της Netflix, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο το πότε θα είναι σε θέση η Disney να προσφέρει δικές της σειρές με αυτούς τους "υπερήρωες της διπλανής πόρτας" με την δική της συνδρομητική υπηρεσία. Η Netflix πάντως με τις πέντε της τηλεοπτικές σειρές απέδειξε πως ναι, ακόμη και με ορισμένα... "στραβοπατήματα" εδώ κι εκεί, είναι απολύτως εφικτό να δημιουργήσει κανείς αξιοπρεπέστατες τηλεοπτικές σειρές με υλικό της Marvel. Τώρα σε βάθος χρόνου είναι η Disney αυτή που, στα μάτια αυτών των εκατομμυρίων Marvel fans, πρέπει ν' αποδείξει πως μπορεί να κάνει το ίδιο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ