Και η Warner με Δικτυακή υπηρεσία το 2019

H Netflix θα έχει και δεύτερο αντίπαλο μαζί με την Disney Play, οι αλλαγές στο κινηματογραφικό τοπίο πλέον ορατές

Όλα δείχνουν πως η βιομηχανία του Holywood ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται στο κοινό τα επόμενα χρόνια και, σε περίπτωση που αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό, δεν έχει παρά να αξιολογήσει δύο πράγματα: (α) την σχέση... αγάπης-μίσους που έχει αναπτύξει η βιομηχανία αυτή με την Netflix και (β) την ολοφάνερη πια πρόθεση των κινηματογραφικών studio να προσφέρουν τις παραγωγές τους απευθείας στο κοινό με τον περισσότερο άμεσο αλλά ταυτόχρονα περισσότερο επικερδή τρόπο. Μετά από την Disney, που έχει ανακοινώσει επίσημα την λειτουργία δικής της υπηρεσίας θέασης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών της μέσω Internet με το όνομα Disney Play, ένας ακόμη από τους μεγάλους "παίκτες" του σύγχρονου σινεμά, η Warner, ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Πράγματι, σε συνέδριο που διοργάνωσε το Vanity Fair πριν από μερικές ημέρες, ο διευθύνοντας σύμβουλος της WarnerMedia John Stankey ανακοίνωσε πως η εταιρεία του - που έχει προκύψει με την εξαγορά της Time Warner από την AT&T - σκοπεύει να προσφέρει Δικτυακή υπηρεσία "ευθέως ανταγωνιστική της Netflix" στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει από την αρχή σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον Stankey, και θα αντλεί περιεχόμενο από την εκτενή σε κάθε είδους πρόγραμμα βιβλιοθήκη της Warner Bros, του Turner και του ΗBO (παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη η υπηρεσία HBO Now υποθέτουμε). Ο Stankey διευκρίνισε, πάντως, ότι η μηνιαία συνδρομή στην νέα υπηρεσία θα κοστίζει περισσότερα απ' όσα ζητά σήμερα το HBO Now ($15).

Προκειμένου να διατηρήσει ευαίσθητες για την ώρα ισορροπίες ο διευθύνοντας σύμβουλος της WarnerMedia υποστήριξε πως η νέα της Δικτυακή υπηρεσία "θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα υπάρχοντα εμπορικά κανάλια και τις συνεργασίες διανομής που έχουμε ήδη", απομένει ωστόσο να διαπιστωθεί τί ακριβώς σκέφτονται και οι... ίδιες οι υπάρχουσες συνεργασίες διανομής για την τελική μορφή που θα λάβει η υπηρεσία αυτή.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας υπηρεσιών όπως αυτή της Warner ή της Disney Play, αν μη τί άλλο για ανακαλύψουμε πώς το ανταγωνιστικό μοντέλο των κινηματογραφικών αιθουσών μπορεί ή δεν μπορεί να μεταβεί με τον ίδιο τρόπο στο Internet (αλλά και πόσα χρήματα μηνιαίως προτίθενται να ξοδεύουν οι θεατές για να έχουν πρόσβαση σε δύο ή πιο πολλές τέτοιες υπηρεσίες). Μέχρι τα μέσα του 2020 το νωρίτερο, λοιπόν, υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ