Guardians of the Galaxy Vol. 2

Περιπέτεια διαστημική... ανάλαφρη, οικιακή μεταφορά προσεγμένη

Είδος: Περιπέτειες
Φορμά: Blu-ray
Τιμή: €19,99

Εταιρία: Disney
Διανομή: Feelgood Entertainment

Τα του Kαίσαρος, τω Καίσαρι: oφείλει κανείς ν' αναγνωρίσει στην Marvel Studios ότι η συνειδητή προσπάθεια που κατέβαλλε ώστε οι υπερηρωϊκές ταινίες της να μην μοιάζουν η μία με την άλλη - απόφεύγοντας έτσι την κόπωση και αδιαφορία του κοινού - έχει αποδώσει. Και αν ανάμεσα στα φιλμ αυτά υπάρχουν δύο με εντονότερο το κωμικό στοιχείο, στον ρόλο εκείνης της... χιουμοριστικής σκηνής που αποφορτίζει μια ταινία με "βαριά" ατμόσφαιρα, αυτά είναι σίγουρα τα Guardians of the Galaxy. Η δεύτερη εξ αυτών, σαφέστατα επιτυχημένη στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη, μόλις κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά σε μορφή DVD/Blu-ray (αλλά όχι και UHD Blu-ray... για την ώρα) για το καταναλωτικό κοινό. Η Disney έχει πολύ καλή παράδοση στις οικιακές μεταφορές των ταινιών της. Την διατηρεί με την διαστημική αυτή υπερπεριπέτεια;

To σενάριο του Guardians of the Galaxy Vol.2 συνεχίζεται ουσιαστικά από εκεί που ολοκληρώθηκε το... Vol.1, υπό την έννοια πως η ετερόκλητη ομάδα που συγκεντρώθηκε γύρω από τον Peter Quill ή Starlord έχει πλέον παγιωθεί - η καταγωγή του παραμένει ένα μυστήριο αρχικά - και αναλαμβάνει πλέον αποστολές μισθοφορικά σε οποιαδήποτε γωνιά του Γαλαξία. Μία από αυτές τις αποστολές θα φέρει στο μονοπάτι των Guardians μία εκκεντρική οντότητα που ισχυρίζεται πως είναι ο πατέρας του Quill, όμως επειδή... αυτή είναι η Marvel και πολλά δεν είναι όπως φαίνονται, η φαινομενικά ευτυχής αυτή συγκυρία θα οδηγήσει σε μία περιπέτεια με απρόβλεπτη εξέλιξη και μία απειλή που δεν αφορά μόνο τα μέλη της δημοφιλούς ομάδας, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.


Είναι αλήθεια πως ούτε πρώτο, ούτε το δεύτερο Guardians of the Galaxy είχαν ακριβώς την... ευρηματική υπόθεση και πλοκή που κρατά μία ταινία ενδιαφέρουσα από την αρχή μέχρι το τέλος - για την ακρίβεια, το νέο Guardians κινείται σε αυτόν τον τομέα χαμηλότερα και από τα ήδη χαμηλά επίπεδα του προκατόχου του (οι απλοϊκοί διάλογοι δεν βοηθούν επίσης). Όμως κρατά ανέπαφο εκείνο το στοιχείο που ανέδειξε το πρώτο σε τόσο μεγάλη επιτυχία και έτσι... "σώζει την παρτίδα": δεν παίρνει τον εαυτό του ποτέ στα σοβαρά, περιέχει όλων των ειδών τις διασκεδαστικές παραπομπές και ειρωνικές αναφορές στα κλισέ κάθε διαστημικής σαπουνόπερας ever και φροντίζει ανά δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά να προσφέρει μία θεαματική, εκθαμβωτική σεκάνς που απλώς δεν θα είχε θέση σε καμία άλλη ταινία.

Με την έξοχη χρήση των ειδικών εφέ, την προσεκτική σκηνοθεσία του James Gunn και τις ικανοποιητικές ερμηνείες των ηθοποιών του, το Guardians of the Galaxy Vol.2 ψυχαγωγεί χωρίς προσπάθεια. Και, όπως απέδειξε η πάρα πολύ καλή πορεία του στα σινεμά παγκοσμίως, πολλές φορές αυτό είναι αρκετό για το ευρύτερο κινηματογραφικό κοινό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ