Greyhound: στο Apple TV Plus αντί για τα σινεμά

Και περισσότερο περιεχόμενο άλλων studio του Hollywood στην υπηρεσία της Apple σύντομα

Όπως φαίνεται δεν είμαστε... οι μόνοι ακριβώς που προβληματιζόμαστε για το μέλλον του Apple TV Plus, της συνδρομητικής υπηρεσίας ψυχαγωγικού περιεχομένου του αμερικανικού κολοσσού που ξεκίνησε πέρσι τον χειμώνα την εμπορική της λειτουργία: η πρόταση της Apple, παρ' ότι προσφέρεται δωρεάν σε εκατοντάδες εκατομμύρια κατόχους συσκευών της, δεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού. Κύριος λόγος: η εξαιρετικά περιορισμένη βιβλιοθήκη τηλεοπτικών σειρών ή ταινιών που είναι διαθέσιμη αυτήν την στιγμή στο Apple TV Plus και παράλληλα η απουσία εκείνης της αληθινά ξεχωριστής παραγωγής που θα παρακινήσει τον κόσμο να έλθει σε επαφή με την υπηρεσία της Apple, έστω και δοκιμαστικά.

Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες ημέρες προέκυψαν δύο σημαντικές εξελίξεις. Η πρώτη αφορά στην εξαγορά από την Apple του Greyhound, της νέας ταινίας της Sony Pictures με τον Tom Hanks και την Elisabeth Sue: το φιλμ είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Ιουνίου αλλά καθώς λόγω της πανδημίας δεν είναι βέβαιο πως οι μεγάλες αλυσίδες σινεμά των ΗΠΑ θα λειτουργούν, η Sony Pictures προτίμησε να αποδώσει αποκλειστικά δικαιώματα προβολής στο Apple TV Plus αντί 70 εκ. δολαρίων. Το Greyhound είναι ακριβώς το είδος της ταινίας που λείπει από την βιβλιοθήκη της Δικτυακής υπηρεσίας του αμερικανικού κολοσσού, η δημοτικότητα του Tom Hanks είναι δεδομένη, αναμένεται λοιπόν να προσφέρει στο Apple TV Plus μια διόλου ευκαταφρόνητη "ένεση δημοσιότητας" το επόμενο διάστημα.

Επειδή, ωστόσο, "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη", τα στελέχη της Apple έχουν προχωρήσει ήδη και σε μία άλλη κίνηση της οποίας τα αποτελέσματα θεωρητικά θα διαπιστώσουμε μέσα στους επόμενους μήνες: μετά από τις σχετικές συζητήσεις, φέρονται να έχουν έλθει σε συμφωνία με το λιγότερο δύο κινηματογραφικά studios του Hollywood και ορισμένα τηλεοπτικά δίκτυα, έτσι ώστε να συμπεριλάβουν παλαιότερες επιτυχημένες ταινίες και σειρές τους στην βιβλιοθήκη του Apple TV Plus. Έτσι αυτή δεν θα φαντάζει πλέον τόσο περιορισμένη σε "εύρος" και "βάθος", ενώ παράλληλα η Apple θα συνεχίζει να την εμπλουτίζει με τις δικές της παραγωγές.

Η κίνηση ήταν, αν θέλει να είναι κανείς ειλικρινής, επιβεβλημένη πρακτικά: αν η Apple... περίμενε να "χτίσει βιβλιοθήκη" στο Apple TV Plus με τον ρυθμό που παράγει ταινίες και σειρές αυτήν την στιγμή, θα "είχε χαθεί το παιχνίδι" για την Δικτυακή της υπηρεσία σε 18-24 μήνες το πολύ. Με την παρουσία κι άλλων ταινιών και σειρών στην "προθήκη" της - απομένει να διαπιστωθεί πόσων βέβαια - θα ενθαρρύνει την συχνότερη χρήση του Apple TV Plus από τους χρήστες του και ίσως θα προσελκύσει μερικούς νέους προτού λήξει η "περιόδος χάριτος" του ενός χρόνου δωρεάν συνδρομής της (Νοέμβριος του 2020). Θα έχουν αυτές οι εξελίξεις το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Apple; Έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε, εκ των πραγμάτων πια, σχετική εικόνα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ