Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Καταιγιστική δράση, εικόνα και ήχος που την αποδίδει έξοχα

Μία ταινία όπως το Hobbs & Shaw, από την στιγμή που στοχεύει στην... ωμή ψυχαγωγία, οφείλει να επιδεικνύει τεχνικό τομέα εντυπωσιακό - και, αντιστοίχως, η Universal βάσει της παράδοσης που καλλιέργησε με τα Fast & Furious οφείλει να προσφέρει οικιακή μεταφορά εξίσου άρτια τεχνικά. Απεριόριστη ικανοποίηση, λοιπόν, που η έκδοση σε Blu-ray που αξιολογήσαμε είναι, τόσο στον τομέα της εικόνας όσο και του ήχου αληθινή... επίδειξη δύναμης για το σύγχρονο οικιακό σινεμά: από όλα τα φιλμ δράσης του 2019 που ολοκληρώνεται, αυτό πλησιάζει πιο πολύ το επίπεδο του "τίτλου αναφοράς", ειδικά με δεδομένες τις δυνατότητες της "απλής" υψηλής ευκρίνειας.

Η εικόνα του Hobbs & Shaw είναι συγκλονιστικά λεπτομερής σε κάθε της στοιχείο, με υπέροχη αντίθεση σε όλη της την διάρκεια, άψογη απόδοση του μαύρου, ρεαλιστική απεικόνιση όλων των χρωμάτων και - έτσι για αλλαγή - οξύτητα σε όλες τις σκηνές, ακόμη κι εκείνες που περιέχουν πολλά ειδικά εφέ (όπου συνήθως η "θολούρα" βολεύει για λόγους κόστους). Πρόκειται για έναν οπτικό θρίαμβο για τα Blu-ray, τίποτε λιγότερο, και απόδειξη των δυνατοτήτων τους στην εποχή της εικόνας 4Κ.


Ο ήχος του φιλμ σε Blu-ray, μάλιστα, κινείται στο ίδιο πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας - για την ακρίβεια είναι ο ίδιος ήχος με αυτόν που προσφέρει το αντίστοιχο Ultra HD Blu-ray, ποιότητας Dolby Atmos, προσεγμένος σε όλα του τα στοιχεία κι εντυπωσιακός σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Όσοι διαθέτουν τον σχετικό εξοπλισμό θα απολαύσουν soundtrack ιδιαίτερα "κινητικό" γύρω από τον θεατή στην απόδοση των εφέ, εύρωστο όσον αφορά την απόδοση των κύριων καναλιών, άψογο στην απόδοση των διαλόγων και ικανοποιητικότατο όσον αφορά στην χρήση του subwoofer για τις χαμηλές συχνότητες (ειδικά εκεί όπου περιμένει κανείς να κάνει "αισθητή την παρουσία του"). Στον ήχο του Hobbs & Shaw δεν υπάρχει περιθώριο για παράπονα.

Μεγάλο περιθώριο για παράπονα δεν υπάρχει και όσον αφορά στα extras της ταινίας αυτής σε Blu-ray. Παρά το γεγονός ότι η οικιακή έκδοση στην χώρα μας προσφέρεται σε ένα μόνο δισκάκι, η Universal έχει κατορθώσει να συμπεριλάβει άφθονο "υλικό πίσω από τις κάμερες", σχολιασμό, "κομμένες σκηνές" και άλλα πολλά. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα περισσότερα extras είναι, με ορισμένες εξαιρέσεις, μικρά σε διάρκεια (ανάμεσα στα 2 και τα 5 λεπτά). Μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται σε όλα αυτά κάτι... εξόχως πρωτότυπο, η προσπάθεια όμως που γίνεται έτσι ώστε οι fans να "ρίξουν μια κλεφτή ματιά" στην όλη διαδικασία παραγωγής του φιλμ και να μάθουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες είναι ειλικρινής και γι' αυτό εκτιμητέα.


Όλα τα παραπάνω οδηγούν, ουσιαστικά, σε... αδίστακτη πρόταση αγοράς του Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw όχι μόνο από τους "παραδοσιακούς" θιασώτες της σειράς αυτής ταινιών μα και από κοινό ευρύτερο. Ναι, οι fans "αγοράζουν άφοβα" ούτως ή άλλως, μα το φιλμ είναι αρκετά διαφορετικό από τα άλλα F&F ώστε να ψυχαγωγεί με άνεση και τους όχι... εξ ορισμού θετικά προσκείμενους θεατές. Ο τεχνικός του τομέας, άλλωστε, είναι λόγος αγοράς από μόνος του (ειδικά για τους τυχερούς με ικανό εξοπλισμό) ενώ τα extras κινούνται σε επίπεδο υψηλότερο του συνηθισμένου. Το σύνολο είναι, με άλλα λόγια, πολύ καλό για ν' αγνοηθεί και οι φίλοι της δράσης θα πρέπει να το κρίνουν ως προσθήκη-must για την συλλογή τους. Τόσο απλά!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ