Βραβεία Emmy 2018: νικητές, νικήτριες, ισορροπίες

Η Τηλεοπτική Ακαδημία αναγνωρίζει την σημασία των Δικτυακών παρόχων περιεχομένου, παραμένει ωστόσο προβλέψιμη

Με την άνοδο της τηλεόρασης ως μέσου ψυχαγωγίας με υψηλά budget και παγκόσμιο κοινό τόσο ευρύ όσο αυτό του σινεμά, δεν είναι να απορεί κανείς που τα βραβεία Emmy έχουν αποκτήσει βαρύτητα συγκρίσιμη με αυτή των βραβείων Oscar. Με αυξημένο λοιπόν ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε πριν από λίγες ώρες, όπως και εκατομμύρια άλλοι τηλεθεατές μέσω καναλιών και Web, την απονομή των Emmy 2018: θα ήταν η φετινή 70η εκδήλωση αυτή που θα αναδείκνυε, επιτέλους, την σημασία των Δικτυακών παρόχων περιεχομένου έναντι των "παραδοσιακών" τηλεοπτικών καναλιών; Η απάντηση επέλεξε να έλθει με... την εκπνοή σχεδόν της ανακοίνωσης των βραβείων: ναι, το "ειδικό βάρος" των Netflix και Amazon Video αναγνωρίζεται πλέον, αλλά η βιομηχανία του τηλεοπτικού θεάματος δεν είναι ακόμη... ψυχολογικά έτοιμη να "παραδώσει τον θρόνο" στο Internet.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κριτές οδηγήθηκαν σε μία "χρυσή ισοπαλία" βραβείων (23-23!) ανάμεσα στους δύο γνωστότερους εκπροσώπους των δύο "στρατοπέδων", την Netflix και το HBO - αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως η πρώτη είχε υποβάλλει περισσότερες υποψηφιότητες συνολικά. Εκ μέρους των δύο απέσπασαν μεγάλα βραβεία τα "βαριά τους όπλα", κοινώς τα the Crown και Game of Thrones αντίστοιχα, και κάποια ακόμη τα Black Mirror και Westworld εκατέρωθεν. Η Amazon, ωστόσο, διακρίθηκε για τα 4 σημαντικά βραβεία του The Marvelous Mrs. Maisel, υπενθυμίζοντας πως το Prime Video έχει φιλοδοξίες για "Top 3" στους παραγωγούς περιεχομένου παρά το ύψος του πήχυ.

Για την ώρα, βέβαια, αυτή η τρίτη θέση ανήκει στο FX, ανάμεσα στου οποίου τα 12 βραβεία ξεχώρισαν τα 7 (!) του The Assassination of Gianni Versace - καθώς και τα δύο, από... καιρό χρωστούμενα ίσως, βραβεία στο The Americans. Κατά γενική ομολογία, βέβαια, η Τηλεοπτική Ακαδημία κατέφυγε σε μάλλον... ασφαλείς κι αναίμακτες επιλογές, κάποιες από τις οποίες δικαιολογούνται εύκολα (να παίρνει το βραβείο του σχολιαστικού talk show ο αγαπημένος μας John Oliver καθόλου δεν θα μάς πειράξει) ενώ κάποιες άλλες δύσκολα (βραβείο στο Saturday Night Live... σοβαρά τώρα;). Τις υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες και τους νικητές/νικήτριες των φετινών Emmy αναλυτικά κάθε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital μπορεί να βρει συγκεντρωτικά σε αυτήν την σελίδα.

Με τον τρόπο που προδιαγράφεται να εξελιχθεί η φετινή τηλεοπτική σεζόν, πάντως, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν η Τηλεοπτική Ακαδημία τον Σεπτέμβρη του 2019 θα προσπαθήσει ξανά να "διατηρήσει ισορροπίες" ή αν οι Δικτυακές υπηρεσίες, νομοτελειακά ίσως, δεν θα τής αφήσουν αυτό το περιθώριο. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ