Apple TV: πολυετής συνεργασία με τον Alfonso Cuaron

Ο αμερικανικός κολοσσός επιστρατεύει τον διάσημο σκηνοθέτη για νέες σειρές ή ταινίες

Όλα δείχνουν πως το πρακτικό μονοπώλιο που απολάμβανε επί σειρά ετών η Netflix στην αγορά του ψυχαγωγικού Δικτυακού περιεχομένου πλησιάζει στο τέλος του - και ανεπιστρεπτί - οπότε... απολύτως φυσιολογικό ο ανταγωνισμός της να συγκεντρώνει όσα περισσότερα "πυρομαχικά" μπορεί στο οπλοστάσιό του για την επερχόμενη σύγκρουση. Η Disney βρίσκεται φυσικά, με τον εκτενέστατο κατάλογο που ανέπτυξε για δεκαετίες, σε πλεονεκτική θέση, οπότε ο ανταγωνιστής που θα πρέπει να "μαζέψει όσα περισσότερα βέλη γίνεται στην φαρέτρα του" δεν είναι άλλος από την Apple, της οποίας η υπηρεσία Apple TV Plus ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα πλέον.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία των "μεγάλων κινήσεων" σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και ακριβώς μία τέτοια έκαναν μόλις: υπέγραψαν πολυετές συμφωνητικό συνεργασίας για την παραγωγή αποκλειστικού περιεχομένου με τον Alfonso Cuaron, έναν από τους πλέον επιτυχημένους σκηνοθέτες των τελευταίων ετών. Ο Cuaron έχει κερδίσει βραβεία Oscar για την δουλειά του στο Gravity και στο Roma (ίσως την μόνη ταινία της Netflix με αναγνωρισιμότητα στον κόσμο του σύγχρονου σινεμά), όμως η αλήθεια είναι πως στον κόσμο της τηλεόρασης δεν έχει κάνει πολλές προσπάθειες ακόμη, με μοναδική άξια λόγου την σειρά Believe το 2014.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας δεν γνωστοποίησε με συγκεκριμένα στοιχεία ποιές παραγωγές ή τί είδους θα αναλάβει ο Cuaron για λογαριασμό της Apple, όμως είναι πρακτικά βέβαιο πως η οικονομική επιφάνεια του αμερικανικού κολοσσού και η πρόθεσή του να προσφέρει δημιουργική ελευθερία στους συνεργάτες του (εφόσον το υλικό τους παραμένει... family friendly βέβαια) εξασφαλίζουν στον Μεξικανό σκηνοθέτη μία βάση πάνω στην οποία ενδέχεται να δούμε αξιοπρόσεκτες σειρές ή φιλμ.

Σημειώνεται πως τόσο η Netflix όσο και η Warner (που ξεκινά επίσης δική της Δικτυακή υπηρεσία το 2020) πρόσφατα υπέγραψαν αντίστοιχες πολυετείς συμφωνίες αποκλειστικού περιεχομένου με τους David Benioff/D.B.Weiss των Game of Thrones και τον JJ Abrams των WestWorld αντίστοιχα. Για να δούμε τί θα προσφέρουν όλοι αυτοί οι δημιουργοί στο πλαίσιο σύγκρουσης ανάμεσα στις Netflix, Disney, Warner και Apple, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ