αθηνόραμα digital

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

COSMOTE History: δύο χρόνια, νέοι στόχοι

Αναβάθμιση εικόνας, ακόμη περισσότερες εσωτερικές παραγωγές και συμπαραγωγές για το 2018

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις ημέρες το COSMOTE HISTORY - το μοναδικό ελληνικό κανάλι με πρόγραμμα αποκλειστικά αποτελούμενο από ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ με στόχο να προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας. Η συνολική προσπάθεια και σχετική επένδυση του Ομίλου (διόλου ευκαταφρόνητη αν σκεφτεί κανείς πως υπολογίζεται σε ύψος 250 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για την δημιουργία κι επέκτασή του) έχει αποδώσει καρπούς, αναδεικνύοντας το History στο δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV.

"Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο. Με το COSMOTE HISTORY στόχος μας ήταν να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο και να φέρουμε τους συνδρομητές μας πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε τους συμπολίτες μας περήφανους για την κληρονομιά τους. Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού.

Στα δύο αυτά χρόνια το COSMOTE HISTORY έχει (α) φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, έχει (β) προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει και (γ) εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS και άλλα. Σε συνεργασία, δε, με φορείς και ιδρύματα όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει - για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση - σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

Στο πλαίσιο της εξέλιξής του, το 2018 το COSMOTE HISTORY θα φιλοξενήσει σε πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ και συμπαραγωγές, ενώ ξεκινά άμεσα και την λειτουργία του σε υψηλή πλέον ευκρίνεια. "Το COSMOTE HISTORY έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο δημιουργίας του και πλέον περνά στην φάση της ενηλικίωσης. Από φέτος το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται σημαντικά, διατηρώντας πάντα τον ελληνικό προσανατολισμό του", ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ.

Προγραμματισμένα για προβολή είναι, μεταξύ άλλων, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Αθωνική Πολιτεία" για την ιστορία των μοναστηριών (το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας έχει αναλάβει ο ΟΤΕ), το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ "Οι Θρύλοι των Γηπέδων" με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά "Η Κουζίνα του Θεού" για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, καθώς και η σειρά "Βιβλία και Βιβλιοθήκες", όλα σε παραγωγή COSMOTE TV. Στον τομέα των συμπαραγωγών οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ "1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος" για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το "Αναζητώντας τον Καζαντζάκη" για τον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη, "Τα Λάφυρα" για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους και άλλα.

Το 2018 το COSMOTE HISTORY HD θα φιλοξενήσει συνολικά πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV. Αυτές καλύπτουν πρακτικά το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού. Το COSMOTE HISTORY έχει, άλλωστε, αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα δημιουργού ντοκιμαντέρ Βασίλη Μάρου: αυτό περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Με σημείο αναφοράς αποκλειστικά την Ελλάδα, το COSMOTE HISTORY παραμένει το μόνο εξειδικευμένο τέτοιο κανάλι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή, καλύπτοντας ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων: ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα. Στα σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ είναι το πλούσιο αυτό περιεχόμενο του COSMOTE HISTORY να διατεθεί για τις εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία. "Όραμά μας είναι το COSMOTE HISTORY να γίνει η παρακαταθήκη του Ομίλου ΟΤΕ για τις επόμενες γενιές. Γι' αυτό σκοπεύουμε να θέσουμε τα ντοκιμαντέρ που έχουμε εξασφαλίσει για το πρόγραμμα του καναλιού, στην διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών", σημείωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΤΕ. Εννοείται, επικροτούμε!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ