ZTE: προβολέας με... smartphone!

120 ίντσες εικόνας, με περιεχόμενο από το Internet, παντού...; Γιατί όχι;

Είχαμε την αίσθηση πως η... μόδα της ενσωμάτωσης πολλαπλών συσκευών σε ένα περίβλημα είχε περάσει, όμως η κινέζικη ZTE έχει ολοφάνερα διαφορετική γνώμη - και ενδεχομένως να μην έχει άδικο, αν σκεφτεί κανείς τα πιθανά σενάρια χρήσης του νέου της προϊόντος. Το LivePro, όπως ονομάζεται, είναι ένα αμάλγαμα "παραδοσιακού" προβολέα, κινητού τηλεφώνου (!) βασισμένου σε Android και... κόμβου πρόσβασης στο Internet μέσα από δίκτυα τηλεφωνίας 3G/4G, το οποίο διατίθεται στην αμερικανική αγορά αυτές τις μέρες αποκλειστικά από την Verizon. Προβολέας, smartphone και... hotspot; Δηλαδή;

Δηλαδή: το LivePro είναι ένας φορητός προβολέας τεχνολογίας DLP, υψηλής ευκρίνειας, ο οποίος μπορεί να προβάλλει σε σχετικό πανί διαγωνίου έως και 120 ιντσών. Η εικόνα μπορεί να μην είναι... κινηματογραφική ακριβώς (η δεδηλωμένη φωτεινότητα του προβολέα δεν ξεπερνά τα 100 Lumens), όμως με μικρό μέγεθος και βάρος (και δυνατότητα λειτουργίας μόνο με την ενσωματωμένη μπαταρία) κάτι τέτοιο είναι μάλλον αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο είναι το γεγονός ότι το LivePro εσωκλείει στο σώμα του ένα κανονικό, κανονικότατο smartphone με επεξεργαστή δύο πυρήνων, μνήμη λειτουργίας 1 GB και Android έκδοσης 4.2. Ο προβολέας φέρει και οθόνη αφής 4 ιντσών, ώστε ο χρήστης να πραγματοποιεί όλες τις επιλογές ακριβώς όπως και σε ένα κινητό. Ο,τιδήποτε προβάλλεται σε αυτήν την οθόνη αφής, ο προβολέας μπορεί να το "στείλει" στο σχετικό πανί, είτε πρόκειται για ταινίες, είτε για apps είτε για ο,τιδήποτε άλλο.

Το LivePro ενσωματώνει διασύνδεση Wi-Fi και Bluetooth, ώστε να μπορεί να αντλεί υλικό από παρακείμενα smartphones, tablets και άλλες συσκευές απευθείας - φέρει όμως και το δικό του κύκλωμα διασύνδεσης 3G/4G, ώστε να αντλεί υλικό από το Internet απευθείας χωρίς την ανάγκη συνεργασίας με άλλη πηγή. Ενσωματώνει ακόμη και θύρα για κάρτες μνήμης microSD, καθώς και θύρα USB, για αναπαραγωγή υλικού και από αυτά τα αποθηκευτικά μέσα - εννοείται, δε, ότι ως προβολέας αυτός καθ' αυτός, το LivePro προσφέρει και θύρα HDMI για σύνδεση με εξωτερικές πηγές. Ακόμη και... ηχείο για απόδοση ήχου ενσωματώνει! Με κόστος που κυμαίνεται στα $450 περίπου, η αλήθεια είναι πως δεν έχει νόημα να περιμένει κανείς... οπτικοακουστική πανδαισία από τον LivePro, αλλά σε "έκτακτης ανάγκης" περιπτώσεις ή ως μέσο προβολής σε εκδρομές, εξοχικά ή οπουδήποτε αλλού θα πρέπει να λειτουργήσει ως συσκευή "όλα σε ένα", η πρόταση της ZTE ενδέχεται να καλύψει τις - σε τέτοιες περιπτώσεις μειωμένες - απαιτήσεις του κατόχου της. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ