Τηλεχειριστήριο για το Xbox One

Για όσους και όσες προτιμούν τον έλεγχο ταινιών και apps χωρίς Kinect, διαθέσιμο άμεσα

Τα νέα οικιακά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης των Sony και Microsoft, το PS4 και το Xbox One, φιλοδοξούν προφανώς όχι μόνο να συνεχίσουν την επιτυχία των προκατόχων τους, αλλά να κινηθούν πέρα από αυτούς σε πράγματα που με τα PS3/Xbox 360 δεν μπορούσαμε να έχουμε. Μέχρι στιγμής, πάντως, στερούνται λειτουργίες που στα προηγούμενα PlayStation και Xbox έχουμε θεωρήσει δεδομένες - και, σαν να μην έφτανε αυτό, ειδικά η Microsoft είχε ως στόχο να καθιερώσει για πολλές από τις υπάρχουσες λειτουργίες, ακόμη και τις απλούστερες, ως τρόπο χειρισμού τις φωνητικές εντολές μέσω του Kinect και των μικροφώνων που αυτό ενσωματώνει.

Από μία πλευρά ως μικρή... παραδοχή του γεγονότος ότι αυτό δεν αποδείχθηκε τόσο εύκολο όσο η Microsoft περίμενε, μπορεί να εκλάβει κανείς την κυκλοφορία ενός "πατροπαράδοτου" τηλεχειριστηρίου για το Xbox One. Σε έναν βαθμό αυτό έχει, δυστυχώς, αποδειχθεί και πρακτικά: οι φωνητικές εντολές για αναπαραγωγή ταινιών, εναλλαγή τηλεοπτικών καναλιών, αυξομείωση της έντασης του ήχου κλπ. βάσει των όσων αναφέρουν κάτοχοι του Xbox One σε forum ή σχόλια σε e-shops, αποδεικνύονται λιγότερο εύκολες, ακριβείς και αξιόπιστες απ' ότι το απλό, απλούστατο πάτημα των πλήκτρων σε ένα τηλεκοντρόλ, με το οποίο είναι εξοικειωμένοι πρακτικά οι πάντες εδώ και δεκαετίες.

Προκειμένου να δώσει λοιπόν μία εναλλακτική στο ποσοστό του κοινού εκείνου που προτιμά τον "κλασικό" τρόπο χειρισμού για αυτά τα απλά πράγματα, η Microsoft κυκλοφόρησε και επίσημα πριν από μερικές ημέρες (είχε διαρρεύσει από το Φεβρουάριο) το Media Remote. Είναι καλοσχεδιασμένο, συμπαγές, μαύρο ματ σε χρώμα και υποφωτιζόμενα πλήκτρα. Αξιοποιεί τον δέκτη υπερύθρων που ενσωματώνει στην πρόσοψή του το Xbox One (άρα θα πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή ανάμεσα στο σύστημα της Microsoft και το Media Remote), όμως αυτό δεν αποτελεί πραγματικά πρόβλημα. Με κόστος γύρω στα €25, το περιφερειακό της Microsoft θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνοδεύσει το Xbox One στην ελληνική αγορά από την πρώτη μέρα - όταν βέβαια ο κολοσσός του Redmond το κρίνει σκόπιμο (η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη). Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ