Sony: Περιεχόμενο 3D για όλους

Δωρεάν αποσπάσματα και demos, για τρισδιάστατη... γεύση!

Το γεγονός ότι η εικόνα 3D παραμένει στη ζώνη της αμφιβολίας - όσον αφορά το ευρύ κοινό τουλάχιστον - δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι λοιπόν ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία παίρνουν οι κατασκευάστριες εταιρείες για να δώσουν στον κόσμο πιο πολλούς λόγους να το... ξανασκεφτεί. Η Sony έχει επενδύσει σημαντικά στην εικόνα 3D σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες, λογικό λοιπόν να είναι από τις πρώτες που θέλει να επιδείξει τις αρετές της στερεοσκοπικής προβολής. Εξ ου και η νέα Δικτυακή υπηρεσία "3D Experience", η οποία έγινε διαθέσιμη πριν από μερικές ημέρες στο κοινό.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αριθμό από demo video clip και άλλο προωθητικό υλικό, σε υψηλής ποιότητας εικόνα 3D, το οποίο διατίθεται μέσω της υπηρεσίας Bravia Internet TV της Sony. To υλικό αριθμεί αυτή τη στιγμή περίπου 50 διαφορετικά clip στερεσκοπικής εικόνας και περιλαμβάνει demo από ταινίες, μουσική, αθλητικά και ντοκιμαντέρ, ώστε να επιδείξει τις εφαρμογές της προβολής 3D σε διάφορα "σενάρια". Τα highlights περιλαμβάνουν αποσπάσματα από τις τελευταίες δύο ταινίες Harry Potter, άλλα φιλμ όπως τα "The Amazing Spider-Man" και "Arthur Christmas", στιγμιότυπα από το φετινό τουρνουά τέννις Wimbledon, καθώς και προωθητικά 3D μουσικά video clip. Η Sony θα εμπλουτίζει τη συλλογή της "3D Experience" τακτικά, επιτρέποντας μάλιστα και σε τρίτους συνεργαζόμενους παρόχους περιεχομένου να προβάλουν το δικό τους υλικό 3D.

Η υπηρεσία "3D Experience" είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους κατόχους τηλεοράσεων 3D, Blu-ray player 3D ή συστημάτων home cinema 3D της Sony. Δεν χρειάζεται κανενός είδους εγγραφή, παρά μόνο σύνδεση των προαναφερθέντων με το Internet (η Sony συνιστά ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων της τάξης των 10 Mbps). Τα εύσημα στην ιαπωνική εταιρεία για την πρωτοβουλία και... θα έχουμε ακόμη περισσότερο περιεχόμενο 3D τακτικά, ελπίζουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ