Sony: νέα συστήματα home cinema

Και ανανεωμένα Blu-ray player, όλα με λειτουργίες εξελιγμένες

Δεν είναι ακριβώς... μυστικό το γεγονός ότι ναι μεν η καλύτερη προσέγγιση για να "χτίσει" κανείς ένα home cinema είναι η "ένα-ένα τα κομμάτια ξεχωριστά", το πόσο ευκολότερα και σίγουρα περισσότερο οικονομικά κάνει τα πράγματα ένα προδιαμορφωμένο ολοκληρωμένο σύστημα home cinema, είναι αδιαμφισβήτητο. Η Sony έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την κατασκευή τέτοιων σετ ηχείων, ενισχυτή και player, τα οποία κάθε χρόνο ανανεώνει - και η φετινή της γκάμα είναι τεχνολογικά πληρέστερη από ποτέ, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και λειτουργίες για κάθε ζώνη τιμής στην οποία υπάγεται κάθε μοντέλο. Παρόντα, βεβαίως, είναι και τρία μεμονωμένα Blu-ray player που προωθεί η ιαπωνική εταιρεία, το ένα εξ αυτών καινούργιο, τα άλλα δύο ανανεωμένα.

Όσον αφορά στα ολοκληρωμένα συστήματα home cinema, αυτά είναι 9 στον αριθμό: πρόκειται κατά σειρά κόστους και δυνατοτήτων για τα BDV-EF220, BDV-EF420, BDV-E190, BDV-E290, BDV-E490, BDV-E690 BDV-NF620, BDV-NF720, BDV-N590, BDV-Ν890W και BDV-N990W. Όπως είναι φυσικό, τα ανώτερα μοντέλα προσθέτουν περισσότερα ηχεία, περισσότερη ισχύ στον κεντρικό τους ενισχυτή, ασύρματη διασύνδεση μέσω Wi-Fi, ασύρματα πίσω ηχεία, καθώς και επεξεργασία της εικόνας των ταινιών σε 2D και 3D μέσω του συστήματος Super Bit Mapping. Όλα τα μοντέλα, πάντως, προσφέρουν ενσύρματη διασύνδεση με το Internet, συμβατότητα με τις ταινίες 3D σε Blu-ray, χειρισμό μέσω smartphones με τη χρήση ειδικών app, καθώς και τις γενικότερες Δικτυακές λειτουργίες που προσφέρει το Sony Entertainment Network.

Όσον αφορά στα αυτόνομα Blu-ray player, η σειρά 2012 απαρτίζεται από τα BDP-S490, BDP-S590 και BDP-S790. Τα δύο πρώτα είνα βελτιωμένες εκδόσεις των περυσινών προσιτών μοντέλων της Sony και προσφέρουν όλα όσα περιμένει κανείς: ενσύρματη ή/και ασύρματη διασύνδεση με το Internet, συμβατότητα με τις ταινίες 3D σε Blu-ray, χειρισμό μέσω smartphones με τη χρήση ειδικών app και τις γενικότερες Δικτυακές λειτουργίες που προσφέρει το Sony Entertainment Network. Το τρίτο μοντέλο, ωστόσο, το S790, είναι το πρώτο που αναβαθμίζει τις ταινίες Blu-ray στην... μελλοντική για την ώρα ανάλυση των 4K2K pixel (της λεγόμενης υπερυψηλής ευκρίνειας). Μόνο οι κάτοχοι του προβολέα VPL-VW1000ES της Sony, που υποστηρίζει αυτήν την ανάλυση, μπορούν για την ώρα να αξιοποιήσουν τόσο μεγάλο αριθμό από pixel - όμως από το τρίτο τρίμηνο και μετά αναμένονται και... ουκ ολίγες τηλεοράσεις τέτοιες. Bonus, λοιπόν, για τους έχοντες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ