Sony Hellas, σε ευκρίνεια υπερυψηλή

Και στην Ελλάδα η πρώτη της τηλεόραση UHD, σε... ανάλογη τιμή

Μπορεί οι καιροί να μην προσφέρονται για μεγάλες κι ακριβές επενδύσεις σε οπτικοακουστικά όσο προσφέρονταν άλλοτε, όμως η τεχνολογία δεν μπορεί να περιμένει τις... αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, προκειμένου να εξελιχθεί - και αυτό κάνει η τεχνολογία της εικόνας αυτόν τον καιρό, μεταβαίνοντας από την παρούσα υψηλή ευκρίνεια (HD) στην υπερυψηλή (UHD). Η Sony ανήκε πάντοτε στις εταιρείες που έκαναν τολμηρά βήματα στην αγορά του home cinema, καμία έκπληξη λοιπόν που είναι και η πρώτη "μεγάλη παίκτρια" του χώρου που φέρνει στην Ελλάδα συσκευές προβολής UHD. Πρόκειται τόσο για την τηλεόραση LED/LCD 84Χ9005, όσο και τον προβολέα VPL-VW1000ES. Για τον δεύτερο οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να διαβάσουν τις εντυπώσεις μας από το σχετικό πρόσφατο event της Sony (τόσο τις γενικές όσο και τις τεχνικές), ενώ για την πρώτη δεν έχουμε ακόμη πρακτική γνώμη καθώς έχει δημοσίως επιδειχθεί μόνο μία φορά μέχρι στιγμής.

Αναφερόμενοι στην 84X9005, πάντως, αρκεί ένας... αριθμός για να θέσει τα πράγματα στο κατάλληλο πλαίσιο: €25000. Τόσο κοστίζει η απόκτησή της και, παρά το γεγονός ότι προσφέρει 84 ολόκληρες ίντσες, πληρέστατο εξοπλισμό, ασυνήθιστα προσεγμένο ήχο και φυσικά απίθανα λεπτομερή εικόνα ανάλυσης 4096x2160 pixel, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι είναι "για ολίγους και εκλεκτούς" αυτή τη στιγμή. Η Sony Hellas συμπεριλαμβάνει στην τιμή τη μεταφορά και τοποθέτησή της στο σπίτι του τυχερού μελλοντικού της κάτοχου, όχι όμως και τον ειδικό player/server που η αμερικανική Sony δανείζει στους εκεί κατόχους της 84X9005, ώστε να απολαύσουν για κάποιες μέρες 10 ταινίες σε αληθινή υπερυψηλή ευκρίνεια. Αδικία!

Εννοείται πως, με αυτό το κόστος, η συγκεκριμένη τηλεόραση διατίθεται μόνο μετά από ειδική παραγγελία σε κατάστημα του δικτύου πωλήσεων της Sony - για τους ολιγάριθμους ενδιαφερόμενους, ωστόσο... μικρό το κακό. Δεν παύουμε να έχουμε την αίσθηση, πάντως, πως αν είναι να διαθέσει κάποιος €25000 για να αποκτήσει εικόνα υπερυψηλής ευκρίνειας στις 84 ίντσες, πιθανώς θα ήταν προτιμότερο να αγοράσει τον VPL-VW1000ES (που κοστίζει €19900) κι ένα πολύ καλό πανί, για να έχει παρόμοια εικόνα στις 130 ή 140 ίντσες. Προβλήματα, ε;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ