Sony Bravia: Ολυμπιακοί μέσω BBC

Σε υψηλή ευκρίνεια, μέσω σχετικού επίσημου app

Με την εικόνα 3D να συνεχίζει να μην αποτελεί - από μόνη της - πραγματικό λόγο αγοράς νέας τηλεόρασης, οι Δικτυακές υπηρεσίες όπως φαίνεται έχουν αναλάβει το 2012 να... "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά" και σε αυτήν την προϊοντική κατηγορία. Κατά αυνέπεια, η συνεισφορά ποιοτικών, αξιόπιστων πηγών περιεχομένου που μπορούν να προσφέρουν ενδιαφέρον τηλεοπτικό πρόγραμμα στις τηλεοράσεις μέσω Internet είναι σε αυτή τη φάση υπερπολύτιμη - και η Sony φαίνεται να εξασφάλισε μια τέτοια συνεργασία σε εξαιρετικά καλό timing. Πρόκειται για την "συμμαχία" της με το βρετανικό κανάλι BBC ώστε επιλεγμένο του περιεχόμενο να διοχετεύεται - μέσω σχετικών "apps" - σε μία σειρά συμβατών συσκευών της ιαπωνικής εταιρείας.

Το timing, στο οποίο αναφερθήκαμε, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό (και σίγουρα όχι τυχαίο) τόσο επειδή πολύ σύντομα ξεκινά το δημοφιλές πρωτάθλημα τένις του Wimbledon, όσο και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Τους τελευταίους το BBC θα καλύψει με 24 διαφορετικές λήψεις υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες μέσω των σχετικών apps θα "μεταμορφωθούν" σε ροές (streams) και μάλιστα με δυνατότητα θέασης και ετεροχρονισμένα (catch-up). Μετά το πέρας των Ολυμπιακών, άλλωστε, θα συνεχίσει να διοχετεύεται αθλητικό περιεχόμενο μέσα από αυτά τα streams, επιλεγμένο μέσα από τα υπόλοιπα κανάλια BBC Sports.

Τα σχετικά apps για την υλοποίηση της συνεργασίας Sony-BBC θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα όλοι οι κάτοχοι τηλεοράσεων Bravia (μοντέλα 2011 ή νεότερα), οι κάτοχοι PlayStation3, καθώς και οι κάτοχοι κάποιων Blu-ray player της Sony (θα υποθέσουμε των μοντέλων 2011-2012) μέσα στον Ιούλιο. Από την ανακοίνωση δεν καθίσταται σαφές σχετικά με το αν αυτή η συνεργασία ανάμεσα στο BBC και τη Sony είναι αποκλειστική ή αν κάτι αντίστοιχο θα δούμε και από άλλους κατασκευαστές, για την ώρα όμως θα υποθέσουμε το πρώτο. Σε αντίθετη περίπτωση, φυσικά, επανερχόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ