Samsung: Ultra HD Blu-ray player σε λίγους μήνες

Οι Κορεάτες παρουσιάζουν το πρώτο μοντέλο του είδους, στην αγορά το 2016

Ουκ ολίγα... αντίστροφα του αναμενομένου είχαμε αυτό το φθινόπωρο στα προϊόντα τεχνολογίας. Ενώ θα περίμενε κανείς πως το πρώτο smartphone με οθόνη υπερυψηλής ευκρίνειας (εικόνα 4Κ) θα ήταν το Galaxy S Note 5 από τη Samsung, τελικά ήταν το Xperia Z5 Premium από τη Sony - και ενώ θα περίμενε πως το πρώτο Ultra HD Blu-ray player που θα παρουσιαζόταν σε έκθεση να ανήκει, για όλων των ειδών τους λόγους, στη Sony, τελικά ήταν η Samsung αυτή που παρουσίασε την πρώτη τέτοια συσκευή, έστω και σε όχι τελική εμπορική μορφή. Τα ύστερα του κόσμου, με άλλα λόγια!

Πράγματι, οι Κορεάτες στο πλαίσιο της IFA 2015 επέδειξαν στο περίπτερό τους το πρώτο player που θα είναι σε θέση να αναπαράγει τους δίσκους Ultra HD BD, όταν αυτοί με το καλό κυκλοφορήσουν στην αγορά. Οι τεχνικές προδιαγραφές των τελευταίων έχουν παγιωθεί εδώ και καιρό, όμως οι κινηματογραφικές δεν δείχνουν ακόμη τον... ενθουσιασμό που χρειάζεται ώστε τα πρώτα τέτοια δείγματα να βρουν τον δρόμο τους στα καταστήματα πριν το τέλος του έτους. Γι' αυτό περιμέναμε πως θα ήταν η Sony αυτή που θα επεδείκνυε πρώτη player υπερυψηλής ευκρίνειας: ως κινηματογραφική έχει κάθε συμφέρον και δυνατότητα να διαθέσει ταινίες της σε εικόνα 4Κ στην αγορά, όπως είχε συμβεί τους πρώτους μήνες της εμφάνισης των Blu-ray το 2007. Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει, για την ώρα, η 20th Century Fox η οποία (σύμφωνα με στελέχη της Samsung) θα κυκλοφορήσει έναν αριθμό από νέες και παλαιότερες παραγωγές της ως το Δεκέμβρη - και μάλιστα με υποστήριξη διευρυμένου χρώματος σε πολλές από αυτές μέσω της τεχνολογίας HDR.

Το UBD-K8500, όπως λέγεται το player της Samsung, δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τους πρώτους μήνες του 2016 - οπότε πιθανώς θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε ξανά (και σε τελική τότε μορφή) στην έκθεση της CES τον Ιανουάριο. Στελέχη της κορεάτικης εταιρείας δήλωσαν πως θα μπορεί να αποκτηθεί με λιγότερα από $500 όταν κυκλοφορήσει στο εμπόριο, οπότε οι φόβοι μας για την κλασική... υπερτιμολόγηση των νέων player - που ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ζητούσαν μεγάλα ποσά κυριολεκτικά "γιατί έτσι" - σε έναν βαθμό καθησυχάζονται για την ώρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Ultra HD Blu-ray player της Samsung εν καιρώ, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ