Samsung The Premiere: όπως στο σινεμά, μα στο σαλόνι σου!

Εξελιγμένος προβολέας προσφέρει εικόνα, ήχο και περιεχόμενο για αληθινή κινηματογραφική απόλαυση

Δεν υπάρχει φίλος ή φίλη της τέχνης του σινεμά που να μην απόλαυσε ένα υπέροχο φιλμ σε κινηματογραφική αίθουσα και να μην σκέφτηκε κάποια στιγμή: "Πώς θα ήταν να είχα στην διάθεσή μου αυτήν την εμπειρία οποτεδήποτε θέλω, με όποια ταινία θέλω, στο σπίτι μου!". Αίθουσα... εκατοντάδων θέσεων, δεκάδων ηχείων κι οθόνης 15 μέτρων δεν μπορείς να έχεις στο σαλόνι σου, φυσικά, μα προβολείς "οικιακού κινηματογράφου" υπάρχουν. Πολλοί. Κάνεις λοιπόν έρευνα αγοράς και... εκεί αρχίζουν τα "θέματα": πώς και πού θα τοποθετήσεις τον προβολέα, τι γίνεται με την απαραίτητη οθόνη, πώς θα έχεις ήχο, πώς θα κρύψεις τόσα καλώδια, από πού θα αντλείς το περιεχόμενο που θέλεις να παρακολουθήσεις, πώς θα τα ελέγχεις όλα αυτά... λίστα ολόκληρη!


Αν όμως μπορούσες όντως να έχεις στο σαλόνι σου φαντασμαγορική κινηματογραφική εικόνα με όμορφο design, smart περιεχόμενο και εκπληκτικό ήχο;

Αυτό και πολλά περισσότερα προσφέρει ο The Premiere της Samsung: ένας νέος προβολέας που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να προσφέρει την αγαπημένη σε όλους κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι χωρίς να ζητά από τον κάτοχό του ειδικές τεχνικές γνώσεις. Ο The Premiere LSP9T αξιοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία απεικόνισης της κατηγορίας του - laser και μάλιστα... επί 3! - για να αποδώσει εικόνα έως και 130 "χορταστικές" ίντσες, απέχοντας όμως ελάχιστα από την επιφάνεια προβολής (απαιτείται ελάχιστη απόσταση 11,2cm για οθόνη 100” και 23,8cm για οθόνη 130”) ώστε να μην χρειάζεται εγκατάσταση σε ταβάνι, μεγάλα καλώδια να "τρέχουν" παντού ή ειδική τροφοδοσία.

Από το καλαίσθητο, ασυνήθιστο design του The Premiere καταλαβαίνει κανείς πως προορίζεται να βρει θέση σε οποιοδήποτε σαλόνι χωρίς να πιάνει χώρο ή να τραβά την προσοχή: γίνεται απλά μέρος της διακόσμησης, μέχρι να έλθει η ώρα να λειτουργήσει! Το πώς θα προβάλλει, δε, βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια του κατόχου του, ο οποίος μπορεί να προμηθευτεί ειδική οθόνη προβολής γι' αυτόν τον σκοπό ή να χρησιμοποιήσει έναν τοίχο του εκάστοτε διαθέσιμου χώρου ως τέτοια επιφάνεια ανάλογα με τις απαιτήσεις του (η ποιότητα εξαρτάται από την υφή και το χρώμα του τοίχου). Ο The Premiere "δηλώνει" από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, πόσο σύγχρονος είναι: ξεκινά την λειτουργία του αμέσως (δεν χρειάζεται "ζέσταμα" όπως άλλοι προβολείς), είναι αθόρυβος και ο τηλεχειρισμός του είναι όμοιος, το ίδιο γρήγορος και εύκολος, με αυτόν των Smart TV που προσφέρει στην παγκόσμια αγορά η Samsung σήμερα.

Ο The Premiere έχει υλοποιηθεί με τρόπο που διευκολύνει την χρήση του σε πολλούς τομείς. Οι καλύτερες συνθήκες προβολής είναι μεν πάντα αυτές της συσκότισης, για παράδειγμα, αλλά ο προβολέας της Samsung αποδίδει τόσο φωτεινή εικόνα (2800 ANSI lumens!) που μπορεί να λειτουργεί και... μέρα-μεσημέρι ή με άφθονο φως από το γύρω περιβάλλον χωρίς πρόβλημα. Ο The Premiere, άλλωστε, λύνει το σημαντικό πρόβλημα του ήχου: ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των προβολέων αναλαμβάνει μόνο την απόδοση της εικόνας - οπότε ο χρήστης πρέπει να διαθέτει ενισχυτή και ηχεία ξεχωριστά, με ό,τι αυτό σημαίνει σε κόστος, καλώδια κλπ. - ο προβολέας της Samsung ενσωματώνει ο ίδιος δέσμη ηχείων (Acoustic Beam) ώστε να καλύπτει αυτήν την ανάγκη χωρίς άλλο εξοπλισμό. Αυτό το ηχοσύστημα αποδίδει τον κινηματογραφικό ήχο τόσο ποιοτικά, που... αν δεν ξέρει ήδη κανείς πως προέρχεται από τον The Premiere, αρχικά δεν το πιστεύει!

Η ίδια η συσκευή της Samsung δίνει από μόνη της λύσεις και όσον αφορά στις πηγές ψυχαγωγικού περιεχομένου - ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, video games, μουσική - που θέλουν να αξιοποιούν οι καταναλωτές*. Ο The Premiere συνδέεται στο Internet τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα, το ίδιο γρήγορα, ώστε να αποφεύγεται όπου είναι δυνατό η χρήση καλωδίων. Το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου που θα προβάλλει άλλωστε μπορεί μεν να το αντλεί από τα apps δημοφιλών Δικτυακών υπηρεσιών ψυχαγωγίας αλλά προσφέρει και θύρες HDMI για σύνδεση άλλων συσκευών, από disc player και media player μέχρι σύγχρονων συστημάτων για gaming. Ο προβολέας της Samsung μπορεί να δεχθεί υλικό ασύρματα από smartphones και tablets, ενώ φέρει και θύρα USB, ώστε να παίξει ο ίδιος (!) τον ρόλο media player για τα αρχεία φωτογραφιών, ήχου και video του κατόχου του.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν τον κάτοχο ενός The Premiere να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του στο έπακρο, αλλά... κακά τα ψέματα: τίποτε από αυτά δεν θα είναι σημαντικότερο από την απόλαυση της μεγάλης, υπέροχης εικόνας που ο προβολέας της Samsung θα προσφέρει με κάθε είδους περιεχόμενο. Η απεικόνιση του The Premiere LSP9T συνδυάζει την πλήρη ανάλυση 4Κ με την τεχνολογία "τριπλού" laser - που συνθέτει ευρύτατη γκάμα από φυσικά, φωτεινά χρώματα - και την εμπειρία της Samsung στην επεξεργασία εικόνας για να προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία θέασης σε ένα οικιακό σαλόνι. Ο The Premiere μπορεί να αποδώσει υλικό υψηλών δυναμικών (HDR10 και HDR10 Plus) με τρόπο εντυπωσιακό, υποστηρίζει δε τόσο την λειτουργία Filmmaker Mode** (για απόδοση της εικόνας στις ταινίες ακριβώς όπως την επιθυμεί ο σκηνοθέτης τους) όσο και την Gaming Mode (για απόδοση ομαλής κίνησης στα video games). Εικόνα εντυπωσιακή και πλήρης από... όποια (κυριολεκτικά) πλευρά κι αν την δεις!


Οι καταναλωτές έχουν σήμερα πολλές επιλογές όσον αφορά στο πώς μπορούν να αναβαθμίσουν την ψυχαγωγία τους στο σπίτι, αλλά η εγκατάσταση ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου είναι μία από τις καλύτερες. Η λέξη "εγκατάσταση", όμως, μέχρι χθες δημιουργούσε όλων των ειδών τα προβλήματα και εκεί κρύβεται η... μία "μαγεία" του The Premiere, ο οποίος τα λύνει εύκολα, αποτελεσματικά και με άψογο στυλ. Η άλλη, φυσικά, "μαγεία" είναι αυτή της απολαυστικής, πραγματικά κινηματογραφικής εικόνας, που ο προβολέας της Samsung προσφέρει σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο . Απεικόνιση των αγαπημένων σου ταινιών σε ανάλυση 4Κ (ανάλογα τους τύπους περιεχομένου και μορφής), σε έως και 130 ίντσες, οποτεδήποτε θέλεις, χωρίς τις εργασίες, τα έξοδα και τον μπελά της εγκατάστασης. Είναι να το σκέφτεσαι;


Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

* Οι συνδρομές υπηρεσιών OTT πρέπει να αγοράζονται χωριστά.
**Το λογότυπο FILMMAKER MODE™ ανήκει στην UHD Alliance, Inc.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ