Samsung Neo QLED QN900A: ομορφιά και χρηστικότητα μαζί

Η κορυφαία τηλεόραση της Samsung εντυπωσιακή τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στην ευχρηστία

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων, όλων των τύπων, τεχνολογιών και διαστάσεων, από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. Λίγες από αυτές τις τηλεοράσεις διακρίνονται σε σχέση με τις υπόλοιπες για συγκεκριμένους λόγους, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό τους, είτε για την ποιότητα εικόνας που τις χαρακτηρίζει, είτε για τις εξελιγμένες δυνατότητες που έχουν στην απόδοση σύγχρονων games, είτε για τις έξτρα λειτουργίες που διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό. Και, για το 2021, ακριβώς μία τέτοια τηλεόραση είναι η Samsung Neo QLED QN900A.

Όλα ξεκινούν από την πρώτη κιόλας επαφή με το συγκεκριμένο μοντέλο και την τοποθέτησή της. Η Neo QLED QN900A είναι ασυνήθιστα λεπτή - ειδικά για τα δεδομένα του καταπληκτικού συστήματος υποφωτισμού που ενσωματώνει - γιατί σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά υποσυστήματά της και όλες οι θύρες επέκτασης βρίσκονται στην εξωτερική συσκευή Slim One Connect: έξυπνα η Samsung έχει τοποθετήσει εκεί όλα τα παραπάνω, οπότε το καλαίσθητο, συμπαγές αυτό περιφερειακό είτε πίσω από την βάση της QN900A μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα, παραμένοντας αόρατο, είτε κάπου αλλού σχετικά μακριά από την τηλεόραση μπορεί να παραμείνει (αν π.χ. αυτή τοποθετηθεί σε τοίχο), πρακτικά και πάλι... αόρατο καθώς συνδέεται με την Neo QLED QN900A μόνο με ένα πολύ λεπτό (εύκολο να καλυφθεί) καλώδιο οπτικής ίνας.

Καμία... ταλαιπωρία, λοιπόν, για τον κάτοχο μιας Neo QLED QN900A όταν θελήσει στην συνέχεια να συνδέσει στην τηλεόραση αυτή ο,τιδήποτε, από media player και παιχνιδοκονσόλα μέχρι ενισχυτή ή εξωτερικό μέσο αποθήκευσης USB: αντί να ψάχνει σε ήδη τοποθετημένη τηλεόραση τις κατάλληλες θύρες "στα τυφλά" - ή να έχει συνδέσει προηγουμένως καλώδια και να... τα ψάχνει απ' την αρχή - έχει να διαχειριστεί μόνο το Slim One Connect που τις ενσωματώνει εύκολα προσβάσιμες.

Την πρακτική αξία του σχεδιασμού μιας Samsung Neo QLED QN900A οι κάτοχοί της θα την εκτιμήσουν δεόντως σε βάθος χρόνου, μα... κακά τα ψέματα: ακόμη πιο πολύ, τόσο οι ίδιοι όσο και όλοι όσοι καθίσουν να παρακολουθήσουν ο,τιδήποτε σε αυτήν την τηλεόραση, θα εκτιμήσουν το άκρως εντυπωσιακό design της. Μοντέλα με λεπτό πλαίσιο στην πρόσοψή τους υπάρχουν πολλά, όμως με την Neo QLED QN900A η Samsung έχει κατορθώσει αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ανέφικτο: το πλαίσιο να είναι τόσο, μα τόσο λεπτό που να... μην διακρίνεται καθόλου όταν παρακολουθεί κανείς την τηλεόραση μπροστά του (κι ελάχιστα όταν το κάνει υπό γωνία).

Το οπτικό αποτέλεσμα μιας Neo QLED QN900A δεν είναι μόνο εντυπωσιακό κατασκευαστικά ή καλαίσθητο από πλευράς σχεδιασμού. Είναι απολαυστικό να το εισπράττει κανείς κατά την λειτουργία της, καθώς η προβαλλόμενη εικόνα δίνει την εντύπωση πως "αιωρείται στον χώρο", έλκοντας πλήρως την προσοχή του θεατή. Ειδικά σε μεγάλες διαγωνίους η κορυφαία τηλεόραση της Samsung δείχνει σχεδόν φουτουριστική: το γνωστό... δημοσιογραφικό κλισέ του "παραθύρου σε μια άλλη πραγματικότητα" στην περίπτωση της Neo QLED QN900A δεν είναι άτοπο ή υπερβολικό. Αυτή είναι όντως η οπτική εντύπωση που αποδίδει, ειδικά με ποιοτικό υλικό.

H Samsung έχει φροντίσει, δε, ώστε η Neo QLED QN900A να μην εντυπωσιάζει μόνο με το design της, δίνοντας έμφαση και στην λύση πρακτικών προβλημάτων θέασης που έχουν πολλές μοντέρνες τηλεοράσεις, ώστε οι κάτοχοι του δικού της μοντέλου να μην τα αντιμετωπίζουν. Η οθόνη μιας Neo QLED QN900A φέρει ειδική επικάλυψη που περιορίζει πάρα πολύ τις αντανακλάσεις από τον περιβάλλοντα φωτισμό, έτσι ώστε η εικόνα να μην αλλοιώνεται σε κανένα της σημείο με τρόπο ενοχλητικό. Οι Κορεάτες έχουν επίσης ενσωματώσει ειδικό φίλτρο στην οθόνη αυτή, ώστε και οι θεατές που παρακολουθούν υπό γωνία την εικόνα να μην διακρίνουν σε αυτήν χαμηλότερη αντίθεση ή χρώματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους.

Aν συνυπολογίσει κανείς στην παρουσία και στην εμπειρία χρήσης της Neo QLED QN900A και το τηλεχειριστήριό της - μικρό, κομψό και τροφοδοτούμενο από φως ήλιου ή εσωτερικών χώρων, οπότε δεν χρειάζεται μπαταρίες - τότε... καμία απορία που η συγκεκριμένη τηλεόραση της Samsung ενθουσιάζει στο σύνολό της. Είναι μία συσκευή μελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, σχεδιασμένη να εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή αλλά και να προσφέρει αρμονική... συνύπαρξη στον κάτοχό της, διευκολύνοντάς τον να την αξιοποιήσει με ευκολία. Όχι σύνηθες, γι' αυτό κι εκτιμητέο!

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ