Samsung Neo QLED QN900A και Samsung HW-Q900A: ήχος... αλλού!

Κορυφαία τηλεόραση και κορυφαία soundbar για ομιλία, μουσική και εφέ στο σαλόνι πειστικότερα από ποτέ

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων, όλων των τύπων, τεχνολογιών και διαστάσεων, από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. Λίγες από αυτές τις τηλεοράσεις ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες για συγκεκριμένους λόγους, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό τους, είτε για την ποιότητα εικόνας που τις χαρακτηρίζει, είτε για τις εξελιγμένες δυνατότητές τους στην απόδοση σύγχρονων games, είτε για τις έξτρα λειτουργίες που προσφέρουν στο κοινό. Και, για το 2021, ακριβώς μία τέτοια τηλεόραση είναι η Samsung Neo QLED QN900A.

Το συγκεκριμένο μάλιστα μοντέλο της Samsung έχει να επιδείξει και κάτι ακόμη που πολλές άλλες τηλεοράσεις της αγοράς δεν διαθέτουν: προηγμένο σύστημα ήχου, ικανό να συνοδεύσει την εικόνα σε αντίστοιχο επίπεδο ποιότητας. Η Samsung έχει ενσωματώσει όχι ένα ή δύο, αλλά δέκα (!) διαφορετικά ηχεία σε διάφορα σημεία της οθόνης μιας Neo QLED QN900A: αυτά λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ήχος που παράγουν να δίνει την εντύπωση πως προέρχεται και "γύρω" ή "έξω" από την οθόνη, όχι μόνο "μπροστά" από αυτήν, συνθέτοντας έτσι ένα ηχητικό πεδίο κατά πολύ ευρύτερο - και πειστικότερο - από αυτό μίας τυπικής τηλεόρασης.

Η Samsung δεν αρκέστηκε, όμως, μόνο σε αυτό: προσέθεσε και την δική της τεχνογνωσία στην επεξεργασία ήχου προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό την τεχνολογία Object Tracking Sound Pro. Αυτή αναλύει την εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη μιας Neo QLED QN900A σε πραγματικό χρόνο και "τοποθετεί" τον ήχο στον χώρο με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει την εντύπωση πως προέρχεται από το σημείο εκείνο της εικόνας όπου βρίσκεται η πηγή που τον παράγει. Με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε σκηνή σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές - ακόμη και σε video games! - αποκτά περισσότερη αληθοφάνεια, σαν να εκτυλίσσεται μπροστά στον θεατή αφού ο ήχος έχει "παρουσία μέσα στον χώρο" και "ακολουθεί την δράση" επί της οθόνης αποτελεσματικά.

Ακόμη και τρόπο να συνδυάσει τον ήχο τηλεοράσεων όπως οι Neo QLED QN900A με τις ικανότητες μιας ποιοτικής soundbar έχει βρει η Samsung, μέσα από την χρήση της λειτουργίας Q-Symphony. Στην περίπτωση χρήσης μιας τυπικής soundbar, το ενσωματωμένο ηχοσύστημα μίας τηλεόρασης συνήθως απενεργοποιείται. Στις τηλεοράσεις Neo QLED QN900A της Samsung, όμως, το ηχοσύστημα αυτό και η soundbar - από μία ποικιλία μοντέλων της σειράς Q, όπως την HW-Q900A - συνεργάζονται ώστε διαφορετικά κανάλια ήχου να αποδίδονται από την μία και από την άλλη, ταυτόχρονα. Συνθέτουν έτσι μαζί ηχητικό πεδίο σημαντικά ευρύτερο από αυτό που κάθε συσκευή μόνη της θα απέδιδε κι επιτρέπουν στην ομιλία, την μουσική και τα εφέ να ακούγονται με περισσότερη διαύγεια και λεπτομέρεια από ποτέ.

Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω και τις άλλες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η Samsung για να προσφέρει μία συνολικά καλύτερη ακουστική εμπειρία στους κατόχους μιας Neo QLED QN900A - όπως την Active Voice Amplifier, που βελτιώνει την απόδοση των διαλόγων, και την Adaptive Sound Plus, που προσαρμόζει το παραγόμενο ηχητικό πεδίο στην διαμόρφωση του εκάστοτε χώρου - καταλαβαίνει πόσο σοβαρή υπόθεση είναι για την εταιρεία ο ποιοτικός τηλεοπτικός ήχος. Η Samsung αναγνωρίζει την σημασία του και έχει κάνει όλα όσα χρειάζονται ώστε μια Neo QLED QN900A να προσφέρει αληθινή οπτικοακουστική απόλαυση σε κάθε είδος ψυχαγωγικού περιεχομένου. Συμβιβασμός με το τυπικό...; Δεν υπάρχει λόγος!

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ