Samsung Display: πλέον ανεξάρτητη

Ξεχωριστή εταιρεία από την Samsung Electronics, αποκλειστικά για οθόνες

Είναι πολλές, πάρα πολλές οι δραστηριότητες της κορεάτικης Samsung: ανήκει, χωρίς αμφιβολία, σε μία από τις πλέον ενεργές στο χώρο της τεχνολογίας, με πολλαπλές προϊοντικές σειρές σε πολλαπλές κατηγορίες. Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες να χρειαστούν, αργά ή γρήγορα, ανεξαρτητοποίηση - αν μη τί άλλο, λόγω της... εχμ... περίπλοκης σχέσης της Samsung με εταιρείες που είναι στενές συνεργάτιδες και μεγάλες αντίπαλοι ταυτόχρονα. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί, λοιπόν, η είδηση πως το τμήμα της Samsung που κατασκευάζει οθόνες όλων των ειδών αποτελεί από τις 3 Απριλίου ανεξάρτητη εταιρεία: αυτή αποκαλείται Samsung Display, αξιοποιεί το ίδιο λογότυπο και το ίδιο χρώμα, ενεργεί όμως αυτόνομα πλέον. Γεγονός που σίγουρα είχε ως εφαλτήριό του μελλοντικά πλάνα της Samsung και αναμένουμε να πυροδοτήσει εξελίξεις.

Η Samsung Display παραμένει βεβαίως 100% θυγατρική εταιρεία της "μαμάς" Samsung, με την ανεξαρτητοποίησή της μάλιστα γίνεται... αυτόματα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία οθονών στον κόσμο. Απασχολεί περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους, κατέχει 5 εργοστάσια κατασκευής σε όλο τον κόσμο, ενώ ο κύκλος εργασιών της πέρυσι (του τμήματος δηλαδή Samsung Electronics LCD το οποίο αντικαθιστά) ανήλθε σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου. Ως νέα πλέον εταιρεία, η Samsung Display θα επιδιώξει να παραμείνει στην αιχμή των εξελίξεων, κατασκευάζοντας οθόνες βασισμένες σε διάφορες τεχνολογίες - LCD, plasma, OLED, AMOLED κλπ. - για μια μεγάλη γκάμα συσκευών, από smartphones και tablets, μέχρι laptops, οθόνες PC και τηλεοράσεις.

Προκειμένου να αποκτήσουν ευρύτερη οπτική (χε) της συγκεκριμένης κίνησης, οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital αξίζει να έχουν στα υπόψιν τους τα παρακάτω. Πρώτον: η έξοχη οθόνη του νέου iPad είναι - και - κατασκευής Samsung, αλλά εύλογα η κορεάτικη εταιρεία θα θελήσει αργά ή γρήγορα να προσφέρει και η ίδια κάποιο Android tablet με παρόμοιας ποιότητας οθόνη. Η Samsung Display επίσης είναι από τις πανελάχιστες εταιρείες που θα είχε την κατασκευαστική δυνατότητα να προσφέρει την οθόνη μιας ενδεχόμενης Apple iTV. H πρόθεσή της να συνεργαστεί με τρίτες εταιρείες για να σημειώνει υψηλά έσοδα και κέρδη, με άλλα λόγια, παραμένει, όμως η Samsung Display είναι πια εν πολλοίς παράγοντας που δεν παίζει ρόλο στις... νομικές εξισώσεις που "παίζονται στα δικαστήρια" ανάμεσα στη "μαμά" Samsung και εταιρείες όπως η Apple για πνευματικά δικαιώματα, ευρεσιτεχνίες κλπ. Είναι μία σωστή, "καθαρή" λύση, κατά τη γνώμη μας, η οποία έχει σαφές επιχειρηματικό νόημα και... αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια για πολλές σχετικές εξελίξεις. Πιθανώς και μέσα στη χρονιά. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ