Samsung: αναβαθμίσεις για... τηλεοράσεις

Σύντομα, μέσα από το Smart Evolution Kit της εταιρείας. Έχει νόημα;

Όπως είχε υποσχεθεί από τα μέσα του 2012 και επιδείξει στην έκθεση CES στις αρχές του χρόνου, η Samsung θα προσφέρει πολύ σύντομα - το Μάιο στην αμερικανική αγορά - το πρώτο "υποσύστημα αναβάθμισης" για συγκεκριμένα μοντέλα... τηλεοράσεών της! Πράγματι, θα είναι η πρώτη φορά στην πορεία των τηλεοπτικών δεκτών που ένα προϊόν του είδους δεν θα πρέπει να μείνει... για πάντα με τις δυνατότητες που είχε όταν αγοράστηκε, αλλά θα μπορεί να τις επεκτείνει και βελτιώσει. Η Samsung ονομάζει το "περιφερειακό" αυτό Smart Evolution Kit και το όνομά του "προδίδει" σε έναν βαθμό και το λόγο ύπαρξης του - έστω κι αν αυτό δεν ισχύει απόλυτα.

Το Smart Evolution Kit θα προσθέτει στα μοντέλα τηλεοράσεων LED LCD της σειράς 7000 και 8000 του 2012, καθώς και στις αντίστοιχες σειρές τηλεοράσεων plasma της κορεάτικης εταιρείας, την επεξεργαστική δύναμη που χρειάζονται ώστε να αξιοποιούν την επόμενη έκδοση των λειτουργιών Smart TV σε σχέση με αυτήν που είχαν προεγκατεστημένη. Το Smart Evolution Kit "κλειδώνει" στην ειδική θύρα επέκτασης στο πίσω μέρος των συμβατών με αυτό μοντέλων και περιέχει αναβαθμισμένο κύριο επεξεργαστή, συνεπεξεργαστή γραφικών και πιο πολλή μνήμη, ώστε τα μοντέλα των τηλεοράσεων του 2012 να μην έχουν κανένα "θέμα" στην εκτέλεση εφαρμογών που θα διατεθούν ως το τέλος του 2013 και πέρα από αυτό. Η Samsung, άλλωστε, δείχνει να έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για την όλη προσέγγιση συνολικά, αφού και τα μοντέλα τηλεοράσεων του 2013 που παρουσίασε στην έκθεση CES του Ιανουαρίου φέρουν υποδοχή για Smart Evolution Kit.

Η κορεάτικη εταιρεία θα πωλεί το περιφερειακό επέκτασης για τις Smart TV της αντί $299 στις ΗΠΑ - όχι ακριβώς... "ψιλά", αλλά σίγουρα σημαντικά λιγότερα απ' όσα θα χρειαζόταν να καταβάλλει οποιοσδήποτε για νέα τηλεόραση. Το Kit συνοδεύεται και από νέο, ικανότερο και κομψό τηλεχειριστήριο, δεν γνωρίζουμε ωστόσο ακόμη αν βελτιώνει και άλλες λειτουργίες των συμβατών με αυτό τηλεοράσεων (π.χ. την αναπαραγωγή πολυμέσων από USB drive) ή αν προσθέτει νέες λειτουργίες γενικότερα.

Σε κάθε περίπτωση, το Smart Evolution Kit δείχνει μέχρι στιγμής να είναι από εκείνα τα προϊόντα που ως ιδέες "καλές ακούγονται στα χαρτιά", πρακτικά ωστόσο απομένει ν' αποδειχθεί πόσο... καλές θα τις θεωρήσει και το καταναλωτικό κοινό. Κι αυτό γιατί η Samsung προϋποθέτει κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ισχύει: με άλλα λόγια, το ότι αρκετοί καταναλωτές θα ενδιαφερθούν να αξιοποιήσουν τις λειτουργίες Smart TV των μοντέλων του 2012, και θα ενδιαφερθούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κρίνουν πως οι εφαρμογές του 2013 είναι κάτι στο οποίο αξίζει να επενδύσουν $299. Αν μη τί άλλο, μέχρι στιγμής οι έρευνες και τα στατιστικά χρήσης που κατά καιρούς δημοσιεύονται υπογραμμίζουν πως το καταναλωτικό κοινό ουσιαστικά δεν χρησιμοποιεί τις εφαρμογές Smart TV ιδιαίτερα - όχι μόνο της Samsung, αλλά οποιουδήποτε κατασκευαστή. Ετοιμάζει κάτι η κορεάτικη εταιρεία το οποίο θα είναι... από μόνο του λόγος αναβάθμισης; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ