PowerDVD, έκδοση 13

Το κορυφαίο πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών σε PC... ακόμη καλύτερο

Είναι γεγονός ότι τις ταινίες σε δίσκους Blu-ray η μεγάλη πλειοψηφία του κοινού τις παρακολουθεί είτε με ένα PlayStation3 είτε με κάποιο από τα δεκάδες διαφορετικά Blu-ray player που κυκλοφορούν στην αγορά σε διάφορα επίπεδα τιμών. Ένα ποσοστό του κοινού αυτού, ωστόσο, αξιοποιεί για την ίδια λειτουργία είτε ένα Media Center PC είτε ένα laptop με Blu-ray drive - και σε αυτό το κοινό απευθύνεται ένα από τα πλέον γνωστά, καθιερωμένα προγράμματα αναπαραγωγής ταινιών, το PowerDVD. Είναι ίσως το δημοφιλέστερο του είδους και ένα από τα λίγα που συνεχίζουν να εξελίσσονται, προσθέτοντας λειτουργίες και δυνατότητες συχνά εντυπωσιακές. Και η νέα, δέκατη τρίτη έκδοση, είναι σίγουρα η εντυπωσιακότερη αναβάθμιση που έχουμε δει σε software του είδους!

Κεντρική θέση στα νέα χαρακτηριστικά του PowerDVD 13 έχει η ανασχεδιασμένη έκδοση του συστήματος TrueTheatre. Aυτό στο παρελθόν αναλάμβανε να αναβαθμίζει τον αριθμό γραμμών και τη γενικότερη ποιίτητα εικόνας των DVD, ώστε να μην φαίνονται άσχημα σε οθόνες HD - όμως η νέα έκδοση κάνει την ίδια δουλειά για τα Blu-ray αναβαθμίζοντάς τα σε υπερυψηλή ευκρίνεια (!) για όσους τυχερούς έχουν τέτοια τηλεόραση ή προβολέα, ή σε ανάλυση WUHD (2560x1440 pixels) για όσους έχουν τις ευρύτερα διαδεδομένες τέτοιες οθόνες 27 ιντσών για PC. Ο αλγόριθμος πολλαπλασιασμού των γραμμών και βελτίωσης της εικόνας εφαρμόζεται, μάλιστα, και σε απλά ψηφιακά αρχεία video, όπως π.χ. τα MKV ή τα MP4 που... εχμ... βρίσκει κανείς διάσπαρτα στο Internet!

Το PowerDVD 13 έχει να επιδείξει βελτιώσεις σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς: ταχύτατη εκκίνηση στην αναπαραγωγή Blu-ray, γενικότερα γρηγορότερη λειτουργία, εύκολη δημιουργία καταλόγου ταινιών με πλήρεις πληροφορίες για την κάθε μία, εύχρηστο αλλά πλούσιο σύστημα διαχείρισης και επιλογών και άλλα πολλά. Είναι συμβατό με Windows 7 αλλά και Windows 8 πλέον, ενώ στην τιμή του "πλήρους πακέτου" του ($99) περιλαμβάνει τόσο apps ελέγχου για iOS/Android, όσο και ειδικό λογισμικό για μετατροπή και διαχείριση ταινιών, μουσικής, φωτογραφιών κλπ. Η αλήθεια είναι πως, μεμονωμένα, υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές για Windows οι οποίες αναλαμβάνουν να κάνουν όλα τα παραπάνω χωρίς κόστος - όχι όμως με ενιαίο περιβάλλον χειρισμού και με του επιπέδου τα αποτελέσματα για τα οποία το PowerDVD είναι ικανό. Αν και τα χρήματα δεν είναι λίγα, είναι λογικά για τα όσα το "πακέτο" προσφέρει συνολικά. Όσοι πιστοί του home cinema μέσω PC... προσέλθετε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ